Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Cannot query the TCP/IP

Featured Replies

Значи предварително се извинявам, ако съм дупликейтнал някоя тема. Търсих из форума, но не открих каквото търсех. Та проблема е следния. Имам си аз нет. Изключвам си компа вечерта и на сутринта като го включих вече нямам нет. Цъкам на Internet protocol(TCP/IP) - Properties всичко си е наред. IP-то си е въведено, както Gateway и DNS. Абе всичко си OK. Поразгледах и установих, че поленцето Support на "Local Area connection status" не съдържа никаква информация. Данните там бяха просто изчезнали. A по принцип там трябва да е информацията, която вече писах че е въведена(IP, DNS, Subnet mask). Цъкам на бутончето Repair отдолу и ми изписва нещо от сорта: "Could not complete the repair. Windows cannot query the TCP/IP protocol. Contact your network administrator". Не е мн точно, защото го забравих и пиша от друг комп. Ами това е.

Чакам предложение какво да направя.

Пробвай да си рестартираш или ресетнеш модема. На какъв доставчик си, БТК ли?!?

• Автор
Пробвай да си рестартираш или ресетнеш модема. На какъв доставчик си, БТК ли?!?

Не е модем. ЛАН карта. На Megalan съм.

Изключи си компютъра, извади отзад захранващия кабел и натисни няколко пъти копчето за включване на компютъра. след което сложи захранващия кабел и включи системата, трябва да се е оправил проблема!

С горното действие се освобождава натрупано статично електричество по компонентите, което най-често вреди точно на LAN картата!

• Автор
Изключи си компютъра, извади отзад захранващия кабел и натисни няколко пъти копчето за включване на компютъра. след което сложи захранващия кабел и включи системата, трябва да се е оправил проблема!

С горното действие се освобождава натрупано статично електричество по компонентите, което най-често вреди точно на LAN картата!

Това беше първото нещо, което направих. Даже извадих картата от слота. Нещо в скапания Windows се е бъгясало. На мен ми е ясно как ще се оправят нещата - с reinstall ама точно това искам да избегна.

Oт Device Manager-a деинсталирай LAN картата и рестартирай машината, като оставиш Windows-a сам да я намери! След това си въведи наново IP-та и настройки и пей сърце.

ПП След тази операция може да си пуснеш някоя анти спай или антивирусна програмка да провериш за разни буболечки, защото ми се струва, че от такива ти идва проблема!

Пробвай с "WinsockxpFix".Винаги ми е вършел работа при подобни проблеми.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=39592

В Windows XP е налична команда reset в IP контекста на помощната програма NetShell. При изпълнение на командата reset се извършва презапис на съответните, използвани от стека на Интернет протокола (TCP/IP), ключове в системния регистър, което води до същите резултати като денинсталирането и повторното инсталиране на протокола.

Command Samples(Примери за използване на командата)

netsh int ip reset resetlog.txt

netsh int ip reset c:\resetlog.txt

http://support.microsoft.com/?kbid=299357

Редактирано от Features (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.