Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за BKI 810

Featured Replies

Здравейте !

Въпроса ми е следния - като се включи компютъра не тръгва веднага ами започва да цикли с харда докато зацепи. След това излиза екрана със съобщенията на БИОС - Award Software ... обаче не стига до <press del to enter setup> !

Чак на петия, шестия път минава и отива на WinXP. Зарежда си Уина, обаче произволно след това се рестартира. Може след три-четири часа, може след пет минути...

Къде е проблемът ???

Помагайте !

Дъното е 810 Intel.

• Автор
Здравейте !

Въпроса ми е следния - като се включи компютъра не тръгва веднага ами започва да цикли с харда докато зацепи. След това излиза екрана със съобщенията на БИОС - Award Software ... обаче не стига до <press del to enter setup> !

Чак на петия, шестия път минава и отива на WinXP. Зарежда си Уина, обаче произволно след това се рестартира. Може след три-четири часа, може след пет минути...

Къде е проблемът ???

Помагайте !

Дъното е 810 Intel.

Едно уточнение - Vcore = 1.71 V

Процесора е celeron 700 Mhz

• Автор
Смени кабела на харддиска и го провери за грешки.

Значи пробвах следното - разкачих захранването на харда и кабела за данни. Като включа компа , пак същото - зацикля известно и си зарежда от CD без проблем. Обаче забравих да уточня, на дъното свети червената лампичка. Не знам защо... ohmy.gif

Значи пробвах следното - разкачих захранването на харда и кабела за данни. Като включа компа , пак същото - зацикля известно и си зарежда от CD без проблем. Обаче забравих да уточня, на дъното свети червената лампичка. Не знам защо... ohmy.gif

Следваща стъпка: пусни един тест на паметта, или направо пробвай с друга памет !

• Автор
Следваща стъпка: пусни един тест на паметта, или направо пробвай с друга памет !

Веднага докладвам - с Memtest86+ мина 4 паса без грешки.

Значи какво остава - захранването ли ? Аз мисля, че само то остана. Между другото захранването е някакво измислено китайско 100 ватово ... А дали се намират на пазара нови 100 ватови ?

BTW

BIOS показва при номинал 12 V - 11.32 V

Веднага докладвам - с Memtest86+ мина 4 паса без грешки.

Значи какво остава - захранването ли ? Аз мисля, че само то остана. Между другото захранването е някакво измислено китайско 100 ватово ... А дали се намират на пазара нови 100 ватови ?

BTW

BIOS показва при номинал 12 V - 11.32 V

:)ohmy.gif 100 ватово.Значи най-вероятно е от него.А особено щом е китайско.Вече не мисля че продават такива.Най-слабите са около 200Вата.

• Автор
:Pohmy.gif 100 ватово.Значи най-вероятно е от него.А особено щом е китайско.Вече не мисля че продават такива.Най-слабите са около 200Вата.

Да допълня :

BIOS показва следните напрежения :

+ 3.300 V 3.48 V

+5.000 V 5.15 V

+12.00 V 11.32 V

Vcore 1.71 V

Добри ли са напреженията ???

• Автор
:speak:ohmy.gif 100 ватово.Значи най-вероятно е от него.А особено щом е китайско.Вече не мисля че продават такива.Най-слабите са около 200Вата.

Въпроса с рестартирането се изясни - 12 волтовата линия се държи странно : ту държи изправено , ту променливо напрежение.

Някой наясно ли е със схемата на импулсното захранване ? Коя група елементи управлява 12 волтовата линия ??? Предварителни благодарности !!!

• Автор
Въпроса с рестартирането се изясни - 12 волтовата линия се държи странно : ту държи изправено , ту променливо напрежение.

Някой наясно ли е със схемата на импулсното захранване ? Коя група елементи управлява 12 волтовата линия ??? Предварителни благодарности !!!

Само да споделя - проблема се оправи. Всичко е на шест. Оказаха се електролитните кондензатори - подмених ги и всичко тръгна без проблеми. cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.