Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Wi-Fi въпрос за рутер(покупка, конфигуриране)

Featured Replies

Здравейте.

Понеже скоро ще да си закупя 2 лаптопа и Wi-Fi принтер[може би], и искам да свържа принтера, лаптопите и настолния ми компютър в една мрежа, искам да ме посъветвате за някакъв безжичен рутер :P . Връзката ми към интернет е PPPoE и искам да питам дали доставчика ще може да засече че използвам толкова компютри ? И ако ми спре интернета случайно дали ще имам локална мрежа между компютъра и лаптопите ?(моля давайте изчерпателни отговори като за малоумни :P )

Благодаря предварително.

Редактирано от ApuaHa (преглед на промените)

Ами виж какво, всеки ще ти препоръча нещо, което той харесва. Т.е. всеки ще ти препоръча нещо различно, но исзбора си го правиш ти. Доста хора ще ти препоръчат рутер Линксис, но промерно аз не ги харесва (това си е лично мое мнение и не означава нищо).Все пак ти трябва най обикновен безжичен рутер за домашна употреба. Мога да те посъветвам да вземеш нещо по-ефтино. Преди седмица гледах безжичен рутер Белкин+ Usb безжичен адаптер Белкин за 84 лева, и безжичен рутер + USB адаптер MSI за 74 лева. Избора си е твой. А когато ти спре интернета ще имаш локална мрежа, т.е. ще имаш връзка между домашните си компютри и принтера.

П.С. Я сега кажи какъв wifi принтер ще купуваш? И аз търся ама в моя малък град има само Лексмарк а аз не ки харесвам много. Знаеш ли нещо дали HP или Канон имат такива принтери? А Цените какви са?

• Автор

Емии за принтера не бързам, иначе този съм харесал за сега. Сигурно ще може да си го поръчаш онлине с наложен платеж...

Здравейте.

Понеже скоро ще да си закупя 2 лаптопа и Wi-Fi принтер[може би], и искам да свържа принтера, лаптопите и настолния ми компютър в една мрежа, искам да ме посъветвате за някакъв безжичен рутер :) . Връзката ми към интернет е PPPoE и искам да питам дали доставчика ще може да засече че използвам толкова компютри ? И ако ми спре интернета случайно дали ще имам локална мрежа между компютъра и лаптопите ?(моля давайте изчерпателни отговори като за малоумни ;) )

Благодаря предварително.

Здравей Ариана,

Миналия месеца направих подобна безжична мрежичка, с няколко машинки повече де ;) Рутера е ТП-Линк - има и по-евтини модификации и варианти, цената му беше 65 лева като го купувах но в момента не мога да го намеря, за принтерите използвах безжичен принт сървър - Репотек А за принтер си вземи HP Color LaserJet 1600 Printer, с по-ниска цена от твоя и е лазерен. Все пак въпрос на вкус и миризма, нали ;) Разбира се, за безжична мрежа трябва да имаш и споменатия от мен безжичен принт сървър. Имам опит и с почти точно същия като избрания от теб принтер, с безжичен рутер Нетгиър май беше и точно затова ти предлагам този вариант.

Относно инсталирането и поддръжката на тия неща.... Съдейки по определението "малоумни" biggrin.gif смятам, че настройките на мрежата и обучението на персонала трябва да се направи от някой професионалист, поне аз нямам желание и време за подробни обяснения. Ако TTL-a на твоята мрежа е различен от 1 няма да имаш проблем с интернета до всички машинки. Ако нета спре ще имаш мрежа и всички програми ще продължат да работят. Единственият проблем на безжичната мрежа е известното забавяне на връзката между машинките, всичко останало е почти както е при жична. Няма проблем и в работата в подобна безжична мрежа на Уин XP и Vista ;)

• Автор

аз мислех да мина точно с 1 рутер Нетгиер... а за принтер мислех си че по скоро трябва да е мултифункционален и този дето съм харесал не струва(мобилен бил с батерии и т.н.)

Здравейте.

Понеже скоро ще да си закупя 2 лаптопа и Wi-Fi принтер[може би], и искам да свържа принтера, лаптопите и настолния ми компютър в една мрежа, искам да ме посъветвате за някакъв безжичен рутер ;) . Връзката ми към интернет е PPPoE и искам да питам дали доставчика ще може да засече че използвам толкова компютри ? И ако ми спре интернета случайно дали ще имам локална мрежа между компютъра и лаптопите ?(моля давайте изчерпателни отговори като за малоумни ;) )

Благодаря предварително.

Linksys WRT54GL с Томато.

Здравейте.

Понеже скоро ще да си закупя 2 лаптопа и Wi-Fi принтер[може би], и искам да свържа принтера, лаптопите и настолния ми компютър в една мрежа, искам да ме посъветвате за някакъв безжичен рутер ;) . Връзката ми към интернет е PPPoE и искам да питам дали доставчика ще може да засече че използвам толкова компютри ? И ако ми спре интернета случайно дали ще имам локална мрежа между компютъра и лаптопите ?(моля давайте изчерпателни отговори като за малоумни ;) )

Благодаря предварително.

За принт сървър можеш да сложиш безжичен от тази тип - http://www.netgearshop.net/-Print-Servers/...-4-Port-Switch/

За рутер на 54 Мбпс този е стабилен - http://www.netgearshop.net/-Wireless/-1154...ireless-Router/

Предполагам, че лаптопите си имат безжични адаптери.

За настолния компютър имаш два варианта. Първо да го свържеш към вградения 4 портовия комутатор на рутер-а, второ да си вземеш USB адаптер, от този модел - http://www.netgearshop.net/-Wireless/-1154...USB-20-Adapter/.

• Автор
За принт сървър можеш да сложиш безжичен от тази тип - http://www.netgearshop.net/-Print-Servers/...-4-Port-Switch/

За рутер на 54 Мбпс този е стабилен - http://www.netgearshop.net/-Wireless/-1154...ireless-Router/

Предполагам, че лаптопите си имат безжични адаптери.

За настолния компютър имаш два варианта. Първо да го свържеш към вградения 4 портовия комутатор на рутер-а, второ да си вземеш USB адаптер, от този модел - http://www.netgearshop.net/-Wireless/-1154...USB-20-Adapter/.

http://www.netgearshop.net/-Wireless/-1154...ireless-Router/

за този рутер имам питане. значи 2та лаптопа си имат вградени ВиФи контролери, настолния компютър ще мога ли да го свържа чрез кабел към интернет през рутера? И принтера може ли ако се свърже с кабел към рутера да принтира неща от лаптопите ?

бтв кажете дали ще може да ме засече доставчика че използвам повече от 1 компютър, че таксата ще ми се качи 2 пъти(връзката ми е ПППоЕ)

П.П мнения за http://www.netgearshop.net/-Wireless/-5410...SMART-Antennas/

http://www.netgearshop.net/-Wireless/-1154...ireless-Router/

за този рутер имам питане. значи 2та лаптопа си имат вградени ВиФи контролери, настолния компютър ще мога ли да го свържа чрез кабел към интернет през рутера? И принтера може ли ако се свърже с кабел към рутера да принтира неща от лаптопите ?

бтв кажете дали ще може да ме засече доставчика че използвам повече от 1 компютър, че таксата ще ми се качи 2 пъти(връзката ми е ПППоЕ)

Да. Настолния компютър можеш да го свържеш към вградения 4 портов суитч на рутера и ще имаш интернет.

Относно принтера. Можеш да го свържеш директно към рутер-а при условие, че самия принтер има мрежови интерфейс (RJ-45). Ако има само USB интерфейс, ще е необходимо да сложиш принт-сървър, който ще осигури USB интерфейс към принтер-а и съотвтно (жичен или безжичен) мрежови интерфейс към рутера.

Както и да свържеш принте-а ще можеш да принтираш от лаптопите без проблем.

• Автор

интересувам се защото искам с едно устройство да си свърша цялата работа .... бтв кажете дали ще може да ме засече доставчика че използвам повече от 1 компютър, че таксата ще ми се качи 2 пъти(връзката ми е ПППоЕ)

редактирах го готооо....

Това е точка за достъп, а не рутер и няма да ти върши работа. Нейното действие е като на хъб, но по безжична технология.

• Автор

10х момчета и момичета евентуално. само да ми кажете дали с рутер може да ме засече доставчикааААА? ??

Виж сега - отговора до известна степе за виси от теб.

С други думи дали твоят доставчик ще се занимава да анализира трафика от твоя ритер или РС, какви ще са пакетите дето изилизат, ТТЛ, конекции към разни сървъри ицк скайп и т.н?

Отговора е може!

Все някога ще направиш така че изходящият ти трафик недвусмислено да показва че има повече от едно РС отзад.

Обаче - ти за кой се мислиш че твоя доставчик ще седне да те гледа какво правиш и дали си пуккаш и новия лаптоп. Нали даваш 15-20 лева на месец - това е. Ако доставчика ти вземе да се прави на велик нали щи вземеш да го смениш и ще вържеш към конкуренцията пък то в квартала поне 5 провайдера....

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
Виж сега - отговора до известна степе за виси от теб.

С други думи дали твоят доставчик ще се занимава да анализира трафика от твоя ритер или РС, какви ще са пакетите дето изилизат, ТТЛ, конекции към разни сървъри ицк скайп и т.н?

Отговора е може!

Все някога ще направиш така че изходящият ти трафик недвусмислено да показва че има повече от едно РС отзад.

Обаче - ти за кой се мислиш че твоя доставчик ще седне да те гледа какво правиш и дали си пуккаш и новия лаптоп. Нали даваш 15-20 лева на месец - това е. Ако доставчика ти вземе да се прави на велик нали щи вземеш да го смениш и ще вържеш към конкуренцията пък то в квартала поне 5 провайдера....

10x

Относно принтера - механиката на НР принтерите е на Canon значи по добре си вземи оригинала

• 2 седмици по-късно...

Нетгеар ми остави лошо впечатление, имам WGR614v7 и при него ако използваш друг метод за криптиране освен WEP, не те пуска след около 2 часа работа (incorect password).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.