Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор 21"

Featured Replies

Реших да сменя, най сетне стария 12г. GoldStar laugh.gif със сищия по големина и функции нов 21" телевизор. Обаче има и две неща заради, които най много държа да го сменя с нов: в момента му избиват цветовете един в друг "два пъти го водя на ремонт" и пак се разваля, а другото е че очите ми доста се изморяват, когато нощно време гледам филми със субтитри, (ако е 100Hz предполагам няма да е така). Благодаря предварително.

Като разгледах се спрях на този: http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09028112, обаче защо никъде не пишеше сред 21"-те да има 100Hz. И пак ли ще има същия ефект, като при стар телевизор "да кажем, ако някой е с блуза на ситни райета, картината трепери"? sad.gif

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Просто 100 херца се вграждат на телевизори от 29 инча нагоре. Доколкото още се произвеждат CRT модели. Не си вземай телевизор със скъсен кинескоп защото дават изкривявания в картината, като предложения Самсунг.. Предполагам, че бюджета ти е ограничен. Независимо от това аз ще ти ги предложа от най-скъпия и най-добрия може би старомоден вече телевизор със 100 херца а ти ще си избираш надолу по ценовата стълбичка :rolleyes:

Едно бижу на Филипс, което тръшка в земята доста ЛСД-та и подобни. Лошото е, че е бая масивен като габарити и тегло...

Един по-евтин Панасоник без много екстри но отлична картина, нали все пак основно е за гледане...

Следва Деу, аз съм доволен оттази марка

Самсунг...

Самсунг 25"... за 329 лева

Самсунг 21" за 249 лева ;)

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор

За бюджета мога да отпусна джоба, но не искам да е по голям от 25", като да кажем този, който сте ми предложили. За този който е 21" ще важи ли това за треперенето на картината, имам същия въпрос и за 25" инчовия. Благодаря.

Аз съм с 21" Панасоник на 17 години :rolleyes: и нямам подобно треперене на картината. И кинескопа ми не е мръднал дето се казва за толкова години. Производители като Панасоник и Филипс не допускат подобни ефекти, особено за нови машинки. Лошото е, че няма 100 херца за 25 инча модели. Подобен на въпросният 25" Самсунг съм го гледал преди време при мой съученик но не мога да се закълна, че няма да прави подобни мизерийки. Не си спомням просто а и бяхме малко на чашка през повечето време и картина беше доста наситено цветна ;) Трябва да се види на място. Трябва да се провери и къде е наличен, защото е проблем и намирането в магазините.

На баща ми купих преди 4-5 години 21" Деу и има отлична картина и до днес, независимо от режима му на работа 15 по 7 по 365 :wors: . Гледал съм и съм отварял много Самсунг-и, но си работят отлично.

Остава и варианта с втора употреба или от оказион.

• Автор

Ето тази снимка например, идеално описваща въпроса с тъй наречената "трепереща" картина capetowncitycentreskyscpr6.jpg. Ако я гледам на телевизора в пропорциите му т.е. 640х480, по прозорците на небостъргачите ще шарят диагонали, а картината няма да е неподвижна.

П.П. Погледнете снимката без да я давате в актуалната й резолюция,а в по малък размер.

П.П.П. Дори знака на Nova и БТВ леко трепери, това не е новост, той винаги е правел така, но има ли нов 21" при който да се избегне този ефект.

• Автор

Преди малко бях в Техномаркет и мога да кажа само, че съм разочарован. Гледах само модели на марки като Samsung, Philips, Panasonic и Daewoo, обаче и един не ми хареса и без да прозвучи преувеличено "като изключим преливането на цветовете на моя телевизор", имаше телевизори, които имаха по-блед цвят, по-лошо одрязване на картината по краищата и гадния пикселизиран диагонален ефект "които ми бодеше очите, особено при по големите телевизори". Извод по-добре да си отворя по-широко кесията и да си взема една плазмичка, че поне да знам защо съм си дал парите.

Я прегледай темите за свързване на компютър с телевизор. По какво го гледаш? Сигурно на CVBS с евтин кабел. За проба извади кабелната от антенния вход и си сложи разделител.

• Автор
Я прегледай темите за свързване на компютър с телевизор. По какво го гледаш? Сигурно на CVBS с евтин кабел. За проба извади кабелната от антенния вход и си сложи разделител.

Гледам през видео входа отзад, цифрова. Ама това преливане си е от кинескопа и няма оправия.

Гледам през видео входа отзад, цифрова. Ама това преливане си е от кинескопа и няма оправия.

Може би има нужда да се занесе в сервиз тоя Голд Стар. Може да е нещо леко като подмяна на филтърни кондензатори, може диагнозата да е и за нов ;)

В магазините е трудно, да не кажа невъзможно да се направи преценка на качествата на един телевизор. Главно защото им подават неподходящ и/или некачествен сигнал. Сякаш искат да изпъдят клиентите си, кой знае ;) Днес и аз ги гледах телевизорите и комп.монитори из сливенските маркети. Само 3-4 от скъпите ЛСД-та работеха с леко-качествен сигнал, горе-долу като хората но не в пълния си блясък. Дори си купих един сглобен във Велико Търново - Хюндай и те изпреварих cool.gif За цената си от 225 лева е най-доброто, май :huh:

Много неща не са ти ясни. Какви цифри те гонят?

• Автор
Много неща не са ти ясни. Какви цифри те гонят?

:);):hush:

Какви цифри, какви 5 лева? biggrin.gif

Не става въпрос, за свързване на телевизора с компютър, а за това, че на кинескопа му избиват цветовете. А цифрова значи "цифрова телевизия", не ползвам антенния вход на телевизора, а гледам през видео входа му.

П.П. Отидох при познат телевизионен техник, на които вече го давам 2 пъти да ми го оправя и временно наистина няма проблем с цветовете. Той ми обясни, че за да оправи това преливане на цветовете на телевизора, трябва да ускори "нещо си на телевизора", но за сметка на това цветовете му ще избледнеят.

П.П. Отидох при познат телевизионен техник, на които вече го давам 2 пъти да ми го оправя и временно наистина няма проблем с цветовете. Той ми обясни, че за да оправи това преливане на цветовете на телевизора, трябва да ускори "нещо си на телевизора", но за сметка на това цветовете му ще избледнеят.

Мой диагнозата е за нов... :angry: Струва ми се, че от това, което прочетох е заминала емисията на кинескопа му и техника е предложил да повиши напрежението за отопление. Или да повиши високото например. Ако е така, това е т.н. лебедова песен на кинескопа и на телевизора като цяло. Заделяй 250-300 лева life_alert и търси нов :angry:

Лека седмица ти пожелавам с нов ТВ, надявам се laugh.gif

• Автор
Мой диагнозата е за нов... ;) Струва ми се, че от това, което прочетох е заминала емисията на кинескопа му и техника е предложил да повиши напрежението за отопление. Или да повиши високото например. Ако е така, това е т.н. лебедова песен на кинескопа и на телевизора като цяло. Заделяй 250-300 лева life_alert и търси нов :P

Лека седмица ти пожелавам с нов ТВ, надявам се laugh.gif

Видях че сте споменал, че DAEWOO не са лоша марка и се спрях ето на този: http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09034540, избрах него поради два основни фактора, на които държа: черен е и не е с намален обем на кинескопа.

П.П. Нали 21" е размера само на кинескопа по диагонал, а 54см. това е широчината на телевизора?

Брей., че има ли още Годстари в експлоатация :P Щома работата е до вдигането на ускорението значи кинескопа е за смяна тоест не се занимавай! 21` телевизор ти препоръчвам с плосък екран задължително! Мое мнение е не взимай нищо разлочно от Сони, Панасоник и само в краен случай някои скъп 21` модел на Самсунг! Аз съм в хола с ТОВА от няколко години (още нямаше Техномаркет в Сливен и се наложи в Стара Загора да ходим) и мога да ти кажа, че има перфектна картина и за сега да чукна под масата няма никакви проблеми! Още по малко пък трептене или преливане! Кинескопа е TAU QUINTRIX F FLAT! Повече няма просто какво да си говорим cool.gif Между другото освен че не им пускат хубав сигнал в магазините просто не са настроени на телевизорите цвят и контраст и затова е тази картина! Този Панасоник като го купихме всичко беше на МАКС и няма да ти кажа каква ми беше реакцията за първи път като видях каква картина изкара! Отиваи хващаи някои реномирана марка за ушиете и се похвали после тука! Успех cool.gif

Видях че сте споменал, че DAEWOO не са лоша марка и се спрях ето на този: http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09034540, избрах него поради два основни фактора, на които държа: черен е и не е с намален обем на кинескопа.

П.П. Нали 21" е размера само на кинескопа по диагонал, а 54см. това е широчината на телевизора?

21 инча е равно на 54см. 1инч май беше 2.54см ама за последната цифра не съм сигурен ;)

• Автор
Брей., че има ли още Годстари в експлоатация :P Щома работата е до вдигането на ускорението значи кинескопа е за смяна тоест не се занимавай! 21` телевизор ти препоръчвам с плосък екран задължително! Мое мнение е не взимай нищо разлочно от Сони, Панасоник и само в краен случай някои скъп 21` модел на Самсунг! Аз съм в хола с ТОВА от няколко години (още нямаше Техномаркет в Сливен и се наложи в Стара Загора да ходим) и мога да ти кажа, че има перфектна картина и за сега да чукна под масата няма никакви проблеми! Още по малко пък трептене или преливане! Кинескопа е TAU QUINTRIX F FLAT! Повече няма просто какво да си говорим cool.gif Между другото освен че не им пускат хубав сигнал в магазините просто не са настроени на телевизорите цвят и контраст и затова е тази картина! Този Панасоник като го купихме всичко беше на МАКС и няма да ти кажа каква ми беше реакцията за първи път като видях каква картина изкара! Отиваи хващаи някои реномирана марка за ушиете и се похвали после тука! Успех cool.gif

21 инча е равно на 54см. 1инч май беше 2.54см ама за последната цифра не съм сигурен ;)

Сигурно телевизора е хубав, ама да имаха черни модели. Нямах рулетка в мен :lol6:, но питах дали кинескопа е 21", защото в магазина ми се сториха доста малки екраните, спрямо 20"-вия ми сегашен.

Сигурно телевизора е хубав, ама да имаха черни модели. Нямах рулетка в мен :hush:, но питах дали кинескопа е 21", защото в магазина ми се сториха доста малки екраните, спрямо 20"-вия ми сегашен.

Може да ти се стори странно но е нормално да ти се види малък! Просто този телевизор на фона на големия хангар кадето е изложен наистина изглеждат малки laugh.gif Затова е хубаво да се съобрази размера на помещението големината на кинескопа! Но за един средностатистически хол на апартамент 21 инча(или 54см :hush: ) е напълно нормално ;)

OFF: Виж ТОЗИ линк! Научил съм си урока по математика май :hush::rolleyes:

Редактирано от driver_sl (преглед на промените)

Аз съм с 21" Панасоник на 17 години :) и нямам подобно треперене на картината. И кинескопа ми не е мръднал дето се казва за толкова години. Производители като Панасоник и Филипс не допускат подобни ефекти, особено за нови машинки. Лошото е, че няма 100 херца за 25 инча модели. Подобен на въпросният 25" Самсунг съм го гледал преди време при мой съученик но не мога да се закълна, че няма да прави подобни мизерийки. Не си спомням просто а и бяхме малко на чашка през повечето време и картина беше доста наситено цветна :) Трябва да се види на място. Трябва да се провери и къде е наличен, защото е проблем и намирането в магазините.

На баща ми купих преди 4-5 години 21" Деу и има отлична картина и до днес, независимо от режима му на работа 15 по 7 по 365 ;) . Гледал съм и съм отварял много Самсунг-и, но си работят отлично.

Остава и варианта с втора употреба или от оказион.

и аз имам такъв панасоник обаче те са старо производство изтинско японско, а днешите са MADE IN CHINA . аз го занесох на село и оше работи а тук си взех един от тия в метро WATSON в началото бях доста резервиран към тях,но ето вече и той е на 4 години (без дефект). тогава един познат тв техник ми каза "всичко е китайско,така че..... само гледай да има повече гаранция", а тези метро имаха 5 години гаранция . cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.