Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за LCD Asus 202xx

Featured Replies

Първият въпрос е следният - каква е разликата между Asus VW202S и Asus VW202SR? Гледах в сайта на Асус. Общо взето вторият е 20" с контраст 3000:1, а първият е 20.1" с контраст 2000:1. Само по това ли се различават? И защо този с по-добрият контраст е по-евтин?

Вторият въпрос - каква е разликата между моделите 202SR / 202TR / 202NR и къде в София могат да се намерят TR и NR спецификациите?

И също така искам да попитам има ли смисъл да се дават ~70 лева отгоре за 222S, при положение, че качеството на картината ще е по-ниско заради размера на пиксела, а за сметка на това времето за реакция е по-малко (при 222S e 2ms, а при 202хх е 5ms) и ... естествено размера на екрата е по-голям? Имайте впредвид, че ще се играят игри и ще се гледат филми, но от разтояние не по-голямо от 2 - 2,5 метра и качеството на картината е от значение.

Предварително благодаря на отзовалите се! За сега само опипвам почвата ... не съм се засилил да копувам каквото и да било и знам кой какъв заместител ще ми предложи, но до момента Asus са ми се наболи в очите и определено съм навит на един от изброените по-горе модели.

Eто и един пост на thejoro от съседната тема, който пък накланя везните към 22" модел.

Широкоекранните имат предимство от 22" и нагоре , 19" wide има 10x10см. по малко видима площ от същия 4:3 формат.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

1. Различават се съвсем леко в чипа за контрол. А защо е такава цената ? Погледни няколко реда надолу и ще си отговориш сам - цък, погледни например цените на АМД 5600 пак там под моста и ще видиш, че едно боксово охлаждане е 40 долара без ДДС...

2. Втория въпрос не го разбрах :)

3. Ами по-голямо екранче, с леко по-голям ъгъл на видимост (уж). Заслужава си главно заради размера но всеки сам си преценя джоба и нуждите.

На база опита ми с тези монитори на Ейсус и с всички останали скромното ми мнение е, че модела ASUS 20.1 LCD VW202S /5MS/SPKR е най-добрата покупка за цената си. Имай в предвид също, че първият такъв съм продал още октомври миналата година ;) Т.е. че не е излязъл вчера или преди месец на пазара. Но си заслужава отвсякъде.

• Автор

Не съм много по LCD-тата, но общо взето скъпото нещо в тях е матрицата и от примера с BENQ предполагам, че точно това си се опитал да ми покажеш. Но иначе и 202S и 202SR са с еднакви матрици и всичко останало, с изключение на това, което съм подчертал, и пак ... SR е по-евтин с няколко лева въпреки по-добрия си конраст ... и ми се струва странно това да се дължи на разликата в размера от 0.1", ако изобщо съществува такава разлика.

Вторият въпрос ... май най-добре е с нагледен пример - цък! ... гледах спецификациите, но не видях разлика, затова топитах има ли такава.

Относно по-големия екран и цената му ... 450 лева са в границите на допустимото, което бих заделил за монитор. А нуждите ми ... играя игри, но напоследък започнах да гледам доста филми и то най-вече сериали ... и на моя 17" SyncMaster почнах да трещея. И ... все пак по-големият екран има пиксел от порядъка на 115% срямо този на 20.1". Като се има впредвид, че то 4-5 години съм свикнал на пиксел с размер 0.2 ... 2.8 ще ми дойде малко терсене. За това питам дали качеството е ниско, за да знам поне към какъв резмер да се насоча.

И накрая ... знам, че моделчетата не са първа младост, но знам и че са едни от най-добрите на пазара и често им се обръща внимание във форума. Те сега покрай CeBIT 2008 ще излезнат и нови моделчета, но не се знае кога ще се появят на пазара и колко ще струват.

И сега още един въпрос. Как стоят нещата по въпроса с гаранцията им. И най-вече ме интересува проблема с горенето на пиксели. Има ли някаква точка в гаранцията по този въпрос, какво гласи ... и дефектират ли често? Все неща, на които е добре да се обърне внимание. Ако може да споделиш ... или ти или някой друг запознат.

Благодаря за отговора!

Относно изгорелите пиксели чукаи на дърво да не горят щото до колкото знам само Philips имат гаранция за 0 изгорели пиксели.При другите марки са за над 3,4 пиксела и изключение прави случая когато са много близо един до друг.А дали дефектират.Според мен е по-скоро въпрос на късмет на каква броика/партида ще попаднеш.Изключвам възможността да си си взел долнокачествен монитор от неизвестна новоизгряваща китайска марка. biggrin.gif

...погледни например цените на АМД 5600 пак там под моста и ще видиш, че едно боксово охлаждане е 40 долара без ДДС...

Не само боксовото охлаждане, но и 30-те месеца допълнителна гаранция си плащаш.

xactoR, SR е по-нов модел(навярно с по-нови технологии). От там идват и разликите. По-добър и по-евтин.

• Автор

Ами ... ако ще е 20.1" - 202SR ще е ... всъщност по каталозите на по-големите фирми (визирам Ресет, щото там забелях) 202S изчезва. ...

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Последно ... 202SR или 222S? Знам предимствата и недостатаците и на двата и знам, че и от двата ще остана доволен. Знам също, че разликата в цената е 60 лева ... Само не знам кой да взема. То лесно се препоръчва на другите, ама като става въпрос да избереш за себе си не е толко лесно ...

Такова нещо 2ms време за реакция няма. Това е grey-to-grey и много често се използва като рекламен трик за привличане на заблудени клиенти. На практика двата монитора имат еднакво време за реакция.

• Автор

Времето за реакция знам, че е еднакво. То и тия 5ms не са много ясни, но и 8 да са ... това означава 128 кадъра в секунда. Нема игра, която да върви на толкова (ида има, на 1680х1050 всичко High няма да се сърдя, че не виждам всичките кадри ха-хах-ах). Въпроса е дали да взема големия или този с по-качествената картина. Нещата клонят много към 202SR, като цената също си казва думата, но все пак исках да питам за последен път.

Какъвто и LCD монитор да вземеш, кадрите са 60 под Vista. Под XP максимум 75. Така, че въобще не гледай милисекундите. Взимай 202SR и не му мисли ;)

• Автор

А ако добавя още едно нещо, с което трябва да се съобразя, а именно разстоянието от което гледам. В моя случай е около 1 метър, с възможност за метър и 20 ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.