Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

оверклок на Е2200 и Е2180

Featured Replies

От тези два процесора кой се клоква по-добре на въздух със бокс

Ами .. разликата е само в множителя. Клокват се абсолютно еднакво с всякакво охлаждане. Повече зависи от конкретната бройка. Е2180 е доста по-изгоден и ... това е правилният избор!

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
Ами .. разликата е само в множителя. Клокват се абсолютно еднакво с всякакво охлаждане. Повече зависи от конкретната бройка. Е2180 е доста по-изгоден и ... това е правилният избор!

В смисъл, че и двата при клок достигат до еднакви честоти? Без значение, че единия е 2.2 а другия 2.0 ГХц? А множителя на единия е 11 а на другия 10, така ли?

Редактирано от magicman (преглед на промените)

Точно така. И двата ще са стабилни на 333х10 премерно и тогава няма никаква разлика. Нагоре вее зависи от бройката, била тя Е2180 или Е2200. И да ... Е2180 = 10 x 200, E2200 = 11 x 200. Еднаква шина, различен множител.

• Автор

а каква е ролята на ревизиите?

До колкоот знам за 2180 най-добрата ревизия е М0, но дали се отнася до всички процесори от 2180 и какви ревизии има 2200?

E2180 и Е2200 имат само една ревизия. Е2140/60 имат по 2-3, като ... по-новата е по-изпипана ...

По темата - дали ще избереш единия или другият процесор е все тая :) Разликата между тях, както и ти написаха, е само в множителя. Другата разлика е, че с по-високият множител ще ти трябва по-ниска шина за достигане на определена честота, т.е. Е2200 ще го клокнеш по-бързо и по-лесно cool.gif

По темата - дали ще избереш единия или другият процесор е все тая :nono: Разликата между тях, както и ти написаха, е само в множителя. Другата разлика е, че с по-високият множител ще ти трябва по-ниска шина за достигане на определена честота, т.е. Е2200 ще го клокнеш по-бързо и по-лесно cool.gif

Само дето не можеш да ми докажеш във всеки един случай кое е по-добре ... 333х10 или 302х11 ...

Само щото ще си спестиш барането на множителя не си заслужава да даваш повече пари. (това се прави за 10 секунди)

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Само дето не можеш да ми докажеш във всеки един случай кое е по-добре ... 333х10 или 302х11 ...

Само щото ще си спестиш барането на множителя не си заслужава да даваш повече пари. (това се прави за 10 секунди)

Е,що пък той да доказва,по мое време това го правеше клокващия,сега нещо променило ли се е?Вземи си някое дървено дъно и после кажи,че по-високия множител няма значение...И да ме светнеш как с баране се повишава множителя? :baby:Обаче аз също бих избрал по-евтиния,ако ще клоквам.

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

Не бе братле. Май не се изразих добре. Гледали сме доста тестове при които 375х8 е по-зле от 333х9 например. Тогава въпреки високата шина ... клока с 333х9 е по-добрия вариант. Само че ако не се лъжа това беше тест за пеметта, като и в двата случая работеше на еднаква честота, с различен множител спрямо FSB-то. Но никъде не съм виждал тест, който да покаже кое е по-производително откъм процесор - висок множител и ниска шина или обратното.

А това за барането на множителя ... не съм казвал че се вдига този на Е2180 ... имах впредвид да се свали този на Е2200. Така и двата ще се заковат на 333х10 например. И тогава не си заслужава да се дават повече пари за Е2200. Въпроса е дали Е2180 на 333х10 е по-бавен от Е2200 на 302х11 ... а това както вече казах - никъде не съм виждал такъв тест.

Само един коментар мога да вметна. По-високата шина преполага по-тесни настройки (искащи добро дъно). Тормози чипсета (нужен му е повече волтаж и съответно охлаждане), тънка настройка на паметта и куп подобни. За човек, който не се занимава с клок един умерен клок на 2200 е по-добре от хард клок на 2180, за 24/7. Другото, което е, че в изключително редки случаи е хубаво да се сваля множителя за да се помпи шината!

Само един коментар мога да вметна. По-високата шина преполага по-тесни настройки (искащи добро дъно). Тормози чипсета (нужен му е повече волтаж и съответно охлаждане), тънка настройка на паметта и куп подобни. За човек, който не се занимава с клок един умерен клок на 2200 е по-добре от хард клок на 2180, за 24/7. Другото, което е, че в изключително редки случаи е хубаво да се сваля множителя за да се помпи шината!
Абсолютно вярно,но който мисли за клок,трябва априори да е помислил за дъното.
Не бе братле. Май не се изразих добре. Гледали сме доста тестове при които 375х8 е по-зле от 333х9 например. Тогава въпреки високата шина ... клока с 333х9 е по-добрия вариант. Само че ако не се лъжа това беше тест за пеметта, като и в двата случая работеше на еднаква честота, с различен множител спрямо FSB-то. Но никъде не съм виждал тест, който да покаже кое е по-производително откъм процесор - висок множител и ниска шина или обратното.

А това за барането на множителя ... не съм казвал че се вдига този на Е2180 ... имах впредвид да се свали този на Е2200. Така и двата ще се заковат на 333х10 например. И тогава не си заслужава да се дават повече пари за Е2200. Въпроса е дали Е2180 на 333х10 е по-бавен от Е2200 на 302х11 ... а това както вече казах - никъде не съм виждал такъв тест.

Не си виждал такива тестове, защото, общо взето, нещата са индивидуални и опират до определени бройки и дъно, и процесор , и памет. По принцип, доколкото схващам, това , за което говориш са страпове. pit го е обяснил достатъчно просто и ясно .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.