Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на Атлон 4000+ Х2

Featured Replies

Здравейте!!!Та за въпросния процесор.Клоквам го постепенно от около месец вече.Постигнах стабилни резултати от 2.1гхз на 2.8гхз или 10.5по266 шина.Температурите са в нормата 23 градуса не натоварен 36-37 след 4 часа тест на ортос.Повиших му напрежението от 1.25в на 1.35в сложих му нов охладител Freezer 64 pro с някаква паста за 10лв , сложих и два вентилатора по 120мм да вкарват и изкарват въздух.Снощи се пробвах да го пусна на 3гхз понеже видях че този резултат се постига без особени проблеми.Да ама явно за мен е проблем.Та компютърът тръгна , като дойде време да зарежда уиндоус се ресна.Пак пробвах пак се ресна.За клока повиших напрежението на процесора на 1.375в на рам паметта на 2.05 (понеже скачаше на 860мхз) намалих множителя на дъното на 400мхз и пуснах процесора на шина 10.5 по 285 но пак не стана.После намалих и множителя на рама и увеличих волтажа на 1.4в пак не стана.Въпроса ми е просто неможе повече или причината е в мен че нещо бъркам в клока.Сега си работи на 2.8гхз и то от 2 седмици някаде без грешка.Конфигурацията ми е:

дъно: JetAway AM2A481-OG SB-600 CrossFire

процесор:K8 Athlon 64 X2 4000+ (Brisbane)L1 128kb L2 1Mb 2.1Ghz без клок , сега е на 2.8Ghz

видео карта:Radeon HD2400PRO 512Mb 128bit core/memory speed 600/800 , сега е на 660/880Mhz

памет:2po1Gb DDR2-800Mhz HEXON

хард диск:Maxtor 80Gb UltraATA-133 + Hitachi 250Gb SATA 2

захранване:ATX 460W

Рама може би не ми е хубав.Захранването съм поръчал Chieftec 500W до 2 3 дена ще го взема.

Давайте съвети ко да праим.Така остава или да пробвам нагоре??????????? :)

Здравейте!!!Та за въпросния процесор.Клоквам го постепенно от около месец вече.Постигнах стабилни резултати от 2.1гхз на 2.8гхз или 10.5по266 шина.Температурите са в нормата 23 градуса не натоварен 36-37 след 4 часа тест на ортос.Повиших му напрежението от 1.25в на 1.35в сложих му нов охладител Freezer 64 pro с някаква паста за 10лв , сложих и два вентилатора по 120мм да вкарват и изкарват въздух.Снощи се пробвах да го пусна на 3гхз понеже видях че този резултат се постига без особени проблеми.Да ама явно за мен е проблем.Та компютърът тръгна , като дойде време да зарежда уиндоус се ресна.Пак пробвах пак се ресна.За клока повиших напрежението на процесора на 1.375в на рам паметта на 2.05 (понеже скачаше на 860мхз) намалих множителя на дъното на 400мхз и пуснах процесора на шина 10.5 по 285 но пак не стана.После намалих и множителя на рама и увеличих волтажа на 1.4в пак не стана.Въпроса ми е просто неможе повече или причината е в мен че нещо бъркам в клока.Сега си работи на 2.8гхз и то от 2 седмици някаде без грешка.Конфигурацията ми е:

дъно: JetAway AM2A481-OG SB-600 CrossFire

процесор:K8 Athlon 64 X2 4000+ (Brisbane)L1 128kb L2 1Mb 2.1Ghz без клок , сега е на 2.8Ghz

видео карта:Radeon HD2400PRO 512Mb 128bit core/memory speed 600/800 , сега е на 660/880Mhz

памет:2po1Gb DDR2-800Mhz HEXON

хард диск:Maxtor 80Gb UltraATA-133 + Hitachi 250Gb SATA 2

захранване:ATX 460W

Рама може би не ми е хубав.Захранването съм поръчал Chieftec 500W до 2 3 дена ще го взема.

Давайте съвети ко да праим.Така остава или да пробвам нагоре??????????? :)

Е пък щом ти държи от 2 седмици няма нищо лошо да си го оставиш!

Здравейте!!!Та за въпросния процесор.Клоквам го постепенно от около месец вече.

Здрасти,колега!за атлона 5200+ х2,дето говорихме с тебе,ми аз се утрепах от комбинации и на повече от 3.0гхз неможах да го мръдна.т.е на 3.0гхз е стбилен на секви тестове,но нагоре неще и неще!дойде при мен един колега,който само стова се занимава,погледна го и каза,че е почти на 100% сигурно,че дъното ме спъва!мойто и то е Джетуей!абе общо взето нищо добро несъм чел и чул за тех!но незнам от 2.1 на 2.8 при теб не е зле! ;)

• Автор

И при мен незнам какво е , повече от 2850мхз неще и това е , а твоя колега какво каза че точно те спъва в дъното нещо достатъчно опции за волтаж ли няма или просто дъното не е добро?

И при мен незнам какво е , повече от 2850мхз неще и това е , а твоя колега какво каза че точно те спъва в дъното нещо достатъчно опции за волтаж ли няма или просто дъното не е добро?

Обикновенно АМ2 дъната толкова могат , около 270-280 шина. Така че, сваляй надолу от 286 и виж къде ще успееш да го закрепиш.

Обикновенно АМ2 дъната толкова могат , около 270-280 шина. Така че, сваляй надолу от 286 и виж къде ще успееш да го закрепиш.

ами да,и тоя моя човек нещо такова ми каза,само че според него на тези Джетуей и това им е много и,че просто не са от най-удачните дънни платки за клок!така каза той,а и аз се убедих от личен опит вече,поне за мен! :)

• Автор

Ем значи остава на 10.5х266.Живи и здрави другия комп ще е по-добър за клок иначе си пали на 10.5х286 ма не зарежда уиндоуса ;)

Ем значи остава на 10.5х266.Живи и здрави другия комп ще е по-добър за клок иначе си пали на 10.5х286 ма не зарежда уиндоуса ;)

мдамм,и аз стигнах до вариянти по-високи от 240 шина и множител 12.5 с волтаж 1.4-или пали и не зарежда,или зарежда и при пускане на Ортос-а почва да пищи веднага или се ресетва!не се ядосвай,май просто толкова си могат тези дънца,или поне мойто!

поздрави! :P

• Автор
http://www.amdgeeks.net/overclock/619 Иначе ето това исках да достигна или поне 10.5х286 е тея как ги правят незнам ма за дъно за 100лв пак бива ;) 10х на всички cool.gif
  • Автор

С малко помощ и нерви стигнах 3гхз.На ортос като дам да тества процесора няма проблеми държи кам час още не съм го пробвал както трябва.Волтажа е 1.45в 10х300мхз температури 23 без товар и 41 с ортос на товар(1 час това).Добре процесора е стабилизиран но рама ми прави проблеми.В момента работи на 752мхз но като задам на ортоса да ми прави тест на рама ми показва грешка на 5 6 минута.Повиших и волтажа таймингите дигнах но пак прави проблеми.чудно защо?Някой може ли да обясни?????

С малко помощ и нерви стигнах 3гхз.На ортос като дам да тества процесора няма проблеми държи кам час още не съм го пробвал както трябва.Волтажа е 1.45в 10х300мхз температури 23 без товар и 41 с ортос на товар(1 час това).Добре процесора е стабилизиран но рама ми прави проблеми.В момента работи на 752мхз но като задам на ортоса да ми прави тест на рама ми показва грешка на 5 6 минута.Повиших и волтажа таймингите дигнах но пак прави проблеми.чудно защо?Някой може ли да обясни?????

По-скоро грешките ги прави контролера, а не паметта според това, което казваш. :) До колкот си спомням той беше вграден в процесора, тей че досещай се ;) Според мен шината е висока или напрежението е малко. Идея си нямам от какво зависи стабилността при AMD и не мога да ти кажа как да го стабилизираш, но поне проблема мога да предположа от къде е. :rolleyes:

П.П. Ако гледам в сайта, който си посочил ги пускат до 1.55V тези 4000+@3000Mhz. Пробвай, може да стане.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Повиших и волтажа таймингите дигнах но пак прави проблеми.чудно защо?Някой може ли да обясни?????

Какво и как си го повишил (за таймингите става въпрос) ? Земи я пусни тая памет by SPD , пък като уточниш окончателно стабилната честота на процесора, тогава си играй с таймингите на паметта.

• Автор

kokomil че тя е пусната by SPD на defoult тайминги.Процесора си издража 2 часа на ортос с теста който тества само процесора.Рама е с тайминги по дефоулт 6-6-6-18 1.95в но на теста за рам пак засича.Тогава вдигнах волтажа на 2.05 и пак не стана.От тук натам какво да правя?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.