Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте Цифров фотоапарат.

Featured Replies

До 400-500 лв. Може и малко отгоре ако наистина си заслужава.Бала на сестра ви наближава и майка им е решила да и подари цифров фотоапарат.Препоръчайте някой,който прави добри клипчета и снимки.Мерси.Може и цифрова фотокамера (това беше първото предложение,но аз смятам,че апарат и достатъчен) до 800 лв.. Мерси отново

Да се включа и аз, за да не стават много еднакви теми.

Какво ще кажете за FujiFilm A820, който сега е на промоция в Метро за 234 лв. с карта 1 GB? Знам, че за тази цена не може да се очаква кой знае какво, но четох доста добри отзиви за него по другите форуми. Нямам голям опит с цифрови апарати, но ми се ще да взема нещо, което прави прилични снимки за не много пари. Струва ли си да го взема или да се ориентирам към нещо друго?

Гледам, че тук повечето сте почитатели на Canon, но моделите от серията PowerShot ми се струват малко обемисти.

ми аз си взех един измислен Vivacam 7мп от метро за 250лв и вади доста добри снимки :help:ето го и ми дадоха карта 512мб

Охх, заслужава си ама е малко доста над лимита - Никон П5000

аз пък мисля да си взема Canon Powershot A560 ,какво ще кажете,препоръчвате ли ми го ?

Взимай Canon-a! А550 и А560 са най-добрите апаратчета тип Point and Shoot, но същевременно можеш да настроиш експозиция и прочие. И А560 има зашеметяващото ISO 1600 и нощните снимчици ще стават прекрасно. :clap: Няма да сбъркаш!

Цялата галерия е с А550 правена: http://www.flickr.com/photos/nightpish/

Много ти благодаря за съдействието ! Определено снимките ти са страхотни и си умиление гледах Златна Прага и любима Виена laugh.gif

Сега имам още едно въпросче,в момента има промоция на Canon A560+фотопринтер и искам да попитам дали има смисъл да си взимам този принтер,защото разбрах ,че консумативите му били доста скъпички ?

Консумативите на фотопринтерите са скъпи, но имат едно основно предимство Picture Bridge - директно отпечатване от апарата. Но съм на мнение, че разликата в отпечатването, не е толкова фрапантна, колкото с качествена мастилено-струйка и фотохартия... А като е на примоция взимай :)

Преди два дена си купих този фотоапарат, точно за 500 лв от Germanos.

Какво да ти кажа, просто перфектен. Сложих му и 4 GB memory карта, и съм супер доволен.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

А до 300 лв. с каква техника мога да се обзаведа?

Аз видях тези:

Benq vs. Samsung

И двата обаче нямат оптичен стабилизатор. Когато не се използва zoom усеща ли се липсата/наличието на оптичния стабилизатор?

Ако някой може да препоръча нещо до 300 лв.(максимум) нека го направи :friends1:

А до 300 лв. с каква техника мога да се обзаведа?

Аз видях тези:

Benq vs. Samsung

И двата обаче нямат оптичен стабилизатор. Когато не се използва zoom усеща ли се липсата/наличието на оптичния стабилизатор?

Ако някой може да препоръча нещо до 300 лв.(максимум) нека го направи :P

Аз мисля че мога да ти дам безценен съвет.БЯГАЙ от Benq. Никакъв сервиз и изключително лошо качество.От Samsung също не съм доволен.Навярно се ориентираш по характеристики щом си стигнал до тези 2 марки.НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ Mpx и Zoom не са важни толкова колкото изработката.По-добре вземи някой евтино Sony, Kodak или Nikon.

2 или 3 Zoom и без това е безмислен като почти винаги може да направиш една крачка напред но размазана снимка или пиксилизирана не може да оправиш толкова лесно.Не казвам че полза от Zoom няма да не се заяде някои.

Та съветът ми е добра марка ако трябва нека е по-стар модел.Както имаше някакво сравнение на нова лада с стар мерцедес някаде другаде в фодумът същото важи и за тази тема.

Успех в покупката!

Нещо като това ли имаш предвид? Че и оптичен стабилизатор си има ;)

На самсунга обаче не разбрах какво му е лошото ohmy.gif Като характеристика отстъпва само по стабилизатора на Никон-а

Този или този фотоапарат е по-добър? В смисъл, качеството на снимките от кой е по-добро и има ли голяма разлика в него?

Този или този фотоапарат е по-добър? В смисъл, качеството на снимките от кой е по-добро и има ли голяма разлика в него?

И питаш? Естествено че Canon е по-добрия апарат.

А от гледна точка на поддръжката кой тип е по-евтин - с вградена презареждаща се батерия или с няколко батерии АА?

Аз си харесах този но е с вградена батерия

Също и този /заради цената/ но пък дали е надежден :rolleyes:

А от гледна точка на поддръжката кой тип е по-евтин - с вградена презареждаща се батерия или с няколко батерии АА?

Аз си харесах този но е с вградена батерия

Също и този /заради цената/ но пък дали е надежден ;)

за мен по добре с презареждаща батерия ,но да е сменяема щот ако се скаше....

Canon Power Shot A 710 iS -7.1 mpix ,6 оптичен,6 дигит зум,стабилизатор ,640х480 клип до напълване на картата със звук,поредица от снимки до напълване на картата ,макро от 1 см,регулиране на мощноста на светкавицата,това е перфектен фотоапарат,400 лв с калъф,2 бат 2600мапч,карта 1ГБ -0888934 719 ! Без батерии и карта 350лв !

Здравейте, от една седмица съм с нов фотоапарат SONY DSC-H3. Перфектна оптика, оптичен стабилизатор и прави мноо добри снимки, а и цената му е прилична 478 лв. В сравнение със стария ми фотоапарат SONY DSC-S80 този е в пъти по-добър. Но все пак всичко е въпрос на вкус. Аз предпочитам SONY. Разбира се има и по-добри от Н3, но и с много по-висока цена.

Но все пак всичко е въпрос на вкус.

Бих казал, че при фотоапаратите, всичко е въпрос на оптика. Нямам нищо против Sony, но в стремежа си да правят все по-миниатюрни фотоапарати, започнаха чрез интерполация да вадят по-големи мегапиксели. Затова съм фен на Canon и Digic III процесора.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,

от няколко години снимам със Sony DSC-S40 - вече доста стар модел. Решила съм да си взема нещо ново, по-мощно и се спрях върху Canon като марка. По-точно върху тези два модела /по-точно повече на A590 IS/. Та, въпросът ми е дали някой потребител има такъв апарат и съответно дали е доволен от него?

Редактирано от eling (преглед на промените)

Здравейте,

от няколко години снимам със Sony DSC-S40 - вече доста стар модел. Решила съм да си взема нещо ново, по-мощно и се спрях върху Canon като марка. По-точно върху тези два модела /по-точно повече на A590 IS/. Та, въпросът ми е дали някой потребител има такъв апарат и съответно дали е доволен от него?

Позволи ми встъпителни думи.

Sony e фирма, произвеждаща всичко носи ли печалба, което за мен е акцент на количествено изражение. Прословутото им качество е за сметка на клиента и то далеч дава по-малко, от конкуренцията им. Преди три години се изръсих за Sony DSC-P93. Пълно разочарование. Фотоапаратът бе характеризиран, че прави снимки-бонбонени цветове (а аз безжалостно оплют от фото-извратеняците), т.е. все едно гледам флаш интернет снимка. С тази необмислена покупка, аз казах на Sony анатема во веки веков и слагам бетонна тапа на производите им, ако ще 62 годишният остатък от моя живот да зависи от Sony.

Nikon e фирма, произвеждаща апарати за фотографията, от съществуването си. Това говори, за натрупан опит и професионалисти. Към момента Nikon са единствената фирма в света произвела фотоапарат с най-много пиксели и най-много опции. Sony в това отношение има доста годинки да ги гонят. За кратко през ръката ми премина един nikon coolpix е3200. Проблемът на Nikon, е главният им конкурент Canon. Canon предлага същото за по-малко пари. Те са втори в света по производство фото-техника и принадлежности. Предубеден съм, че техните неща са андромеди пред фекалиите на Sony.

Настъпва момента за отчет. В моя арсенал са следните три powershot Canon-a: А520, А710IS и S5 IS.

Първият купих с мерак, при който внукът на Дюма би се пробвал да напише продължение на романа "Граф Монте Кристо II". Втория получих подарък-редовен клиент на едни моше-ници съм, а третия подведен от цена по-ниска от на производителя. Привлече ме обектива с неговото 12х аналогово увеличение и опция да запаметява три точки от лице.

Кое отличава любителския от професионалния апарат? Оптиката е отговора. Един фотоапарат се състои от тяло и оптика. А последната е с цена надхвърляща тялото. На всяка оптика е записано съотношение. Когато то е 1:2.8, това значи 100% входящ светлинен поток върху матрицата. Серията powershot на Canon е любителска, но тя дава повече от конкуренцията. Ръчни настройки-много ценно, сменяеми обективи с добавки от насадки и най-ценното визьор. Ами монитора? Какво за него ви питам аз, по-голям монитор е само по-голям енергиен консуматор-паразит на батериите.

eling, ако наредим вашия избор на PowerShot A590 IS и PowerShot A590 IS до моите апарати и снимаме един обект при едни и същи условия, за страничния наблюдател разлика в снимките няма да има. Те не дават нещо ново или повече. Резолюции от 3264 x 2448 са силно казани. Къде ще бъдат постигнати? На магистрален транспарант или на LCD 42' екран. Специално за екрана мога само да се изхиля. На днешен ден LCD и плазма панелите показват чрез интреполация (сиреч-цифрова интерполюция), да не говорим пък за битовете реално производими цветове. Да гледаш цифрови снимки на LCD монитор е равнозначно на усмивката на Мона Лиза след юмрук от Чък Норис.

Не знам какъв е подаръка на A590 IS, предполагам флашка, но ще взема A590 IS само защото е черен (не ми допадат ориенталско-азиатските цветове на първия корпус).

За цъкане на пейзажи или "селянина с чаша бира в кръчмата" всички сапунерки стават. Ще настъпи ден и ще ти се прииска да снимаш макро пчелички. Представи си градина с 10 000 уникални орхидеи и една друга не се повтаря.Тези модели не могат. Ще ти се прииска да снимаш отдалечени обекти, папаращина-те не могат, ще застанещ в близък план и ще поискаш да обхванеш величествено здание в кадър-те не могат. Ще поискаш ефекти "боке", "блюр"-те не могат.

Canon EOS400D и Nikon D40 са полупрофесионални апарати. Не ям банички, един ден ако ме разбереш какво ти казвам и ти ще спреш да ядеш банички.

Весели празници

• 1 месец по-късно...

cool.gif

Охх, заслужава си ама е малко доста над лимита - Никон П5000

:М да ! канон но А610! имам го същия ! няма грешка

оптика

държеливи батерии -много важно нещо!!!!!!!!!!

добро видео!

Успех ! 9 и А 610! laugh.gif

Препоръчвам Fujifilm F50fd-около 500лв,по евтиният вариант е Fujifilm F48fd.Това са най добрите апарати в този клас.

Аз използвам Samsung 1050,но той е по средата между двата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.