Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

При рестарт монитора не се включва

Featured Replies

Здравейте,от едно известно време,когато рестартирвам компа,монитора ми не иска да се вклучи,с зареждане на операционната с-ма,компа издава звук и монитора просто остава в спящо състояние,а компа зарежда уиндоуса и тръгва/чувам звука когато стартира/.Тръгва само ако изклуча комп.,и след това ко вклуча,незнам от какво може да бъде...,ако може някой да помогне.

Изключи компа отвориго и внимателно извади видео картата с гумичка почисти златните зъбчета на картата после изваждаш паметта и посъщият начин почиставаш зъбчетата след това вадиш батареята на компа с една отверка съединяваш плюса с минуса в леглото на батареята.Поставяш на мястото и включваш компа и започваш да чукаш на бутона дел от клавиатурата влизаш в биоса и си настроиваш месеца годината и часа F10 за да запомни настроиките и излизаш от там.Надявам се дати помогне това корто ти писах на мен много често ми се случва това.

• Автор

'' батареята" ,кое беше това :no-no:

а,възможно ли е да е от захранването,да идва слабо,защото скоро си сложих LCD монитор,може ли той да дърпа повече ток?В момента съм с 350 ватов фортрон

• Автор
Батареята на компа тя лежи на маиката, кръгла плоска

oох,съжелявам,ама наистина не те разбрах...''батарея''....,звучи ми като батерия...? ohmy.gif

• Автор
:no-no: ,няма нищо,аз ти благодаря за съвета,само да ми уточниш как по-точно да съединя + и -,да ги опра един в друг ли как...,и това няма ли да ''расърди'' по някакъв начин дъното?
oох,съжелявам,ама наистина не те разбрах...''батарея''....,звучи ми като батерия...? ohmy.gif

Извени ме за неправилното изразяване правилно ти е прозвучало батерия

• Автор
Извени ме за неправилното изразяване правилно ти е прозвучало батерия

,няма нищо,аз ти благодаря за съвета,само да ми уточниш как по-точно да съединя + и -,да ги опра един в друг ли как...,и това няма ли да ''расърди'' по някакъв начин дъното?

,няма нищо,аз ти благодаря за съвета,само да ми уточниш как по-точно да съединя + и -,да ги опра един в друг ли как...,и това няма ли да ''расърди'' по някакъв начин дъното?

Вземи едно кабелче и опри само плуса с минуса в леглото на батерията споко нищо няма страшно.Това се прави за да може биоса да тръгне от начало.После си влизаш и си оправяш само часа и датата и това е

• Автор

и после кабелчето си го оставям вече там да си седи,а батерията върху него,така ли?Не го махам повече?

Редактирано от bokanegra (преглед на промените)

и после кабелчето си го оставям вече там да си седи,така ли?Не го махам повече?

Само допираш плюса с миноса и това е после го махни и си върни батерията обратно на място

• Автор

значи,преди да вклуча компа,трябва да махна кабелчето,и да върна батерията обратно така ли,или с кабелчето да го пусна неразбрах?

на изклучен или вклучен компутър допирам кабелчето с + и -?

Обяснявам ти го на чист български език, изключваш компа от всякаде и от контакта даже, там кадето е батерията трябва близо до нея да има 2 пина, с някаф кабел отверка няма значение само допираш до 2-та пина и махаш сичко от пиновете да няма нищо. С 2 думи рескаш COMS-a на биоса, ако нямаш такива пинове до батерията, вади батерията остай PC-то 10-ина минути да поседи без батерия изключено много ясно, след това му я сложи и какт бе казал silverstar. Влизай в биоса и си оправи настройките......

• Автор

направих всичко както казахте,но проблема не се оправи.При рестартиране,точно когато трябва вече да вклучи монитора,компа издава странен звук два-три пъти,и зарежда,но без да вклучи монитора. :whist:

Здравейте,от едно известно време,когато рестартирвам компа,монитора ми не иска да се вклучи,с зареждане на операционната с-ма,компа издава звук и монитора просто остава в спящо състояние,а компа зарежда уиндоуса и тръгва/чувам звука когато стартира/.Тръгва само ако изклуча комп.,и след това ко вклуча,незнам от какво може да бъде...,ако може някой да помогне.

Проблемът е, след като започне зареждането на операционната система, или още преди това? Виждаш ли логото (на производителя на дънната платка)? Можеш ли да влезеш в биос? Или непосредствено след рестарта монитора не се активира. От кога е това и променял ли си нещо преди да стане така?

• Автор

не,немога да видя логото,непосредствено след рестарта монитора не се активира.Точно когато трябва да вклучи ,компа започва да ''бибитка''два-три пъти,мъчи се да го вклучи явно но неможе и го чувам как зарежда оперативната с-ма/чувам сигнала на уиндоуса /.но монитора си остава загасен

немога да вляза в биос защото не мога да видя какво става,монитора си е загасен

не,немога да видя логото,непосредствено след рестарта монитора не се активира.Точно когато трябва да вклучи ,компа започва да ''бибитка''два-три пъти,мъчи се да го вклучи явно но неможе и го чувам как зарежда оперативната с-ма/чувам сигнала на уиндоуса /.но монитора си остава загасен

немога да вляза в биос защото не мога да видя какво става,монитора си е загасен

Значи,ако кажеш какъв ти е биоса-а,и кажеш точно коклко пъти и как тидитка компа при старт(1 дълго+2 къси,1,2,3 бипкания и т.н.),според вида бипкания за съответния биос може да ти се каже какъв точно е проблема според самия биос(пример:Ауард биос:1 дълго+2къси-Error in the display system (garphic chart or adaptor),1 бипкане-Error of cooling of the RAM и т.н.)! :wors:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.