Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра спича от време на време

Featured Replies

Та значи бачка си компа бачка си и по едно си време нещо изчатква и компа забива, като червената лампичка не спира да свети... и така докато не натисна Reset... Възможно ли е да е от това, че имам само 1 вентилатор на процесора? Щото на другия комп имам на видеото и на дъното... А и доли е възможно проблема да е от NOD32...

Благодаря много за изслушването, чакам отговори :singer:

Червената лампичка показва четене от хард диска, а изчаткването за което говориш може би е той самия. Пусни си някоя програма за проверка на хард диска и виж какъв е резултата, но ако проблема е механичен незнам дали ще може да се останови така.

Та значи бачка си компа бачка си и по едно си време нещо изчатква и компа забива, като червената лампичка не спира да свети... и така докато не натисна Reset... Възможно ли е да е от това, че имам само 1 вентилатор на процесора? Щото на другия комп имам на видеото и на дъното... А и доли е възможно проблема да е от NOD32...

Благодаря много за изслушването, чакам отговори :speak:

Направи проверка на харда.Нода не ти трябва,сложи си нещо по свестно безплатни решения колкото искаш.Авира е добра програма.

• Автор

Почти се убедих че е от прегряване...Чаткането незнам от какво е, но като чатка така немога да го включа...Изчатква докато натисна копчето (не веднага де..., но не стига до зареждането на windows), изключвам, го и пипам тва дето е като радиаторче на дъното и на видеокартата( те нямат вентилаторчета от както съм си взел компа, но друг път е седял седмици включен...) и на дъното ме пари, а на видеокартата е топло...

Сега ще пусна checker-a на харда...

• Автор

Значи сега пуснах дефрагментация на 2-та дяла с Diskeeper... И както си вървеше почна да чатка... през 1 секунда в продължение на 10-15 сек. и после спря и дефрагментацията си продължи... Като пепнах харда и той ме упари... незнам защо така загрява...Препоръчайте ми нещо.

Значи сега пуснах дефрагментация на 2-та дяла с Diskeeper... И както си вървеше почна да чатка... през 1 секунда в продължение на 10-15 сек. и после спря и дефрагментацията си продължи... Като пепнах харда и той ме упари... незнам защо така загрява...Препоръчайте ми нещо.

за проблема с чаткането-незнам,но за проблема с температурата-моя хард държи 27 градуса при тест за грешки с инструменти като HD Tune(който тест за моя 250 гигабайтов хард е около 65-70 минути) и подобни,при температура в стаята 25-27 градуса!тази температура постигнах с това: http://www.dekada.com/catalog/product_info...products_id=295 :help:

Редактирано от dedovec (преглед на промените)

Аз имах подобен проблем (за чаткането говоря, изчаткава и забива) и забелязах че това се случва като натоваря много и двата харда или ппусна някоя "тежка за моя комп" игра като FarCry. Смених захраването и се оправи, ама не знам дали твоя случай е същия...

Слагаш му един Fortron BlueStorm II 400w и проблема ти е решен, ако със друго захранване не стане начи харда е за смяна запази си сичко каквото имаш в него може да е на чалъм ако е Maxtor от тънките нищо чудно

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

"Чаткането" идва от хард диска, който се изключва и главите се връщат в изходно положение. Последва замръзване на системата, без сини екрани, рестарти или гасене. При ресет хард диска се рестартира. Т.е проблема е в хард диска. Дали се изключва, защото прегрява или има друга причина вече не мога да кажа.

• Автор

А това как ще се обясни? - Спече компа и докато го включа изчатква и забива... След това го изключвам за 20-30 мин. и го пускам, но стига до там където си избирам под какъв режим да тръгне... и какъвто и да избера компа се ресва и пак тва ме пита... и така до преинсталация...

според мен си накачил много устройства ,следователно му липсва ампераж, а това води до прегреване на транзистора,намиращ се до паметта .

мое мнение

След като си забелязал, че радиатора на процесора и хард дискът парят, би трябвало да започнеш от там. Изчисти праха, смени термо пастата и добави някой друг вентилатор да обдухва. Нормална температура на хард диск е до 35°-36°, което не може да ти пари, всичко от там нагоре води до бавна, но сигурна смърт. След като намалиш температурите, ако проблемът си остане, тогава можеш да тестваш с хардуера на някой приятел по метода на изключването.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.