Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Linksys SPA-3102 как към БТК

Featured Replies

Опитвам се да подкарам това нещо (SPA-3102) да набира към БТК.

Воипа работи перфектно, регистрирал съм във www.voicelink.biz номер и входящите и изходящите повиквания работят.

Но не мога да го накарам да звъни през FXO или gw0.

Къде точно трябва да се напише дайл плана ? (Line 1, PSTN Line, User 1 ???)

Пробвах всички разговори да ги пренасоча (xx.<:@gw0>), слагах го плана къде ли не ...не ще и не ще sad.gif

Звъни през БТК единствено като му спра мрежата ...тогава просто няма избор :yanim:

По принцип искам да го направя да избира през БТК и само определени номера или с набиране на 9 да излиза през Войпа.

Мерси предварително ... ако трябва повече информация казвайте.

Воипа работи перфектно, регистрирал съм във www.voicelink.biz номер и входящите и изходящите повиквания работят.

Но не мога да го накарам да звъни през FXO или gw0.

Къде точно трябва да се напише дайл плана ? (Line 1, PSTN Line, User 1 ???)

Пробвах всички разговори да ги пренасоча (xx.<:@gw0>), слагах го плана къде ли не ...не ще и не ще sad.gif

Звъни през БТК единствено като му спра мрежата ...тогава просто няма избор :help:

По принцип искам да го направя да избира през БТК и само определени номера или с набиране на 9 да излиза през Войпа.

Мерси предварително ... ако трябва повече информация казвайте.

Това нещо е VOIP гетуей. А в диаллана,ще допишеш

(<#0,:>xx.<:@gw0>) и като набереш #0 след което БТК номера. Ха ползвай си го със здраве.

DIAL PLAN---в LINE 1

Редактирано от dred (преглед на промените)

• Автор
Това нещо е VOIP гетуей. А в диаллана,ще допишеш

(<#0,:>xx.<:@gw0>) и като набереш #0 след което БТК номера. Ха ползвай си го със здраве.

DIAL PLAN---в LINE 1

Това работи, мерси за бързия отговор.

Обаче аз искам да направя точно обратното. Всичко да излиза през БТК линията (FXO) освен няколко войп номера, и като ми звънят от войп номер да ми звъни на Teлефона (FXS).

Дали може да стане това ?

Пробвах опциите "Cfwd All Dest: gw0", "Cfwd No Ans Dest: gw0" и "Cfwd Busy Dest: gw0" обаче като вдигна слушалката и веднага ми дава сигнал (подобен на) заето.

Редактирано от Lupo101 (преглед на промените)

Към БТК може да се звъни и без пари.

Ако ще го свързваш директно към линията на БТК, трябва добре да го скриеш зад рутер и да обърнеш особено внимание да е невъзможно да се влиза в страницата на настройките му от към интернет или от към квартален ЛАН.

• Автор
Към БТК може да се звъни и без пари.

Как ако не е тайна ? :wors:

Ако ще го свързваш директно към линията на БТК, трябва добре да го скриеш зад рутер и да обърнеш особено внимание да е невъзможно да се влиза в страницата на настройките му от към интернет или от към квартален ЛАН.

Аз да го подкарам ... после ще го крия :)

Как ако не е тайна ? :wors:

Ми чети тука на темата за софтуерите на Бетамакс например като този:

http://www.voipbusterpro.com/

и си готов, така и така си имаш вече адаптер, поне да го ползваш рационално.

Па ако намериш и други още по-безплатни далавери, похвали се тука.

Това работи, мерси за бързия отговор.

Обаче аз искам да направя точно обратното. Всичко да излиза през БТК линията (FXO) освен няколко войп номера, и като ми звънят от войп номер да ми звъни на Teлефона (FXS).

Дали може да стане това ?

Пробвах опциите "Cfwd All Dest: gw0", "Cfwd No Ans Dest: gw0" и "Cfwd Busy Dest: gw0" обаче като вдигна слушалката и веднага ми дава сигнал (подобен на) заето.

Като гледам от питането ти,ти май стреляш на посоки,пък каквото стане.Смъкни си ръководството,и си го прочети хубаво.

Реален Voip номер,ако си на http://voicelink.biz/ трябва да си си платил за да е реален телефонен номер.Или да ти звънят на локалния през входящи точки. Защото си мисля,че имаш локален СИП номер,и искаш да му звънеш,от БТК номер.

Могат да ти звънят на СИП номера само от друг СИП на http://voicelink.biz/ или ако оператора ти се намира например в http://www.sipbroker.com/sipbroker/action/pstnNumbers и т.н.

Т.е номера ти е 1234567 и си на http://voicelink.biz/,а аз имам 987654 също на http://voicelink.biz/,то няма проблем да ти звънна и да ти се отвори FXS.

Ако имаш друго в предвид поясни,щото така какти си си задал въпроса "Обаче аз искам да направя точно обратното",е непонятен.

Редактирано от dred (преглед на промените)

• Автор

Явно не сме се разбрали ... както и да е.

Важното е че стана най накрая :wors: 10x на всички отзовали се.

Имам няколко SIP номера които трябваше да се наберат и в крайна сметка се получи това:

"Dial Plan"-a в "Line 1" : (0159xxxxx|<#9,:>xx.|xx.<:@gw0>)

Всички обаждания излизат през БТК (PSTN Line) по подразбиране освен 0159xxxxx или други номера ако се набере #9 пред тях които излизат през "Voip 1".

Сега ми изчезнаха "Speed Dial X" понеже ги третира като номер и се опитва през БТК да ги набере ...ама това е бял кахър :)

Явно не сме се разбрали ... както и да е.

Важното е че стана най накрая :) 10x на всички отзовали се.

Имам няколко SIP номера които трябваше да се наберат и в крайна сметка се получи това:

"Dial Plan"-a в "Line 1" : (0159xxxxx|<#9,:>xx.|xx.<:@gw0>)

Всички обаждания излизат през БТК (PSTN Line) по подразбиране освен 0159xxxxx или други номера ако се набере #9 пред тях които излизат през "Voip 1".

Сега ми изчезнаха "Speed Dial X" понеже ги третира като номер и се опитва през БТК да ги набере ...ама това е бял кахър :)

Освен специфичните ти изисквания,към даден номер,доста удачно е когато имаш наколко СИПномера от различни СИП сървъри,е да напишеш примерно:

(<#1,:>xx.<:@gw1>|<#2,:>xx.<:@gw2>|<#3,:>xx.<:@gw3>|<#0,:>xx.<:@gw0>|xx.)

като използваш:

Gateway 1: GW1 NAT Mapping Enable:

GW1 Auth ID: GW1 Password:

Gateway 2: GW2 NAT Mapping Enable:

GW2 Auth ID: GW2 Password:

Gateway 3: GW3 NAT Mapping Enable:

GW3 Auth ID: GW3 Password:

Където примерно Gateway 1: е [email protected]

GW1 Auth ID: e 1234567 GW1 Password: 9876

и така с префикса # можеш да избираш през кой сърър да излезеш.

Погледни си и :

PSTN Line 1 където си регистрираш съответния сип сървър и после

PSTN-To-VoIP Gateway Setup където задаваш PIN и вече през друг телефон/не твоя/----ще имаш достъп през БТК номера си до SPA 3102 и да осъщ. изх.повиквания.

• Автор

Да продължим с проблемите, ако някой е имал подобни да сподели ;)

1.Понякога си губи регистрацията към сървъра (изгасва лмпата "Phone")?! След рестартиране на него или ADSL-а се оправя ?!?

2.Когато разговора е през БТК ми прекъсва линията на произвоно време (2,3,5,10 мин) може и да не прекъсне ... ?!

Да продължим с проблемите, ако някой е имал подобни да сподели :)

1.Понякога си губи регистрацията към сървъра (изгасва лмпата "Phone")?! След рестартиране на него или ADSL-а се оправя ?!?

2.Когато разговора е през БТК ми прекъсва линията на произвоно време (2,3,5,10 мин) може и да не прекъсне ... ?!

За първото с последният Firmware нямам никакви проблеми. Когато има интернет има и линия. Виж да не забива рутерът ти. Второто питай dred какви настройки за FXO Port Impedanse ползва.

Да продължим с проблемите, ако някой е имал подобни да сподели :ph34r:

Хм,трябва да прегледаш стари постове.Проблеми от рода на твоя,обикновенно имат абонати на БТК -ADSL,и почти винаги дължащи се на БТК то. Трябва да потърсиш в чичко ГуГъЛ за BTK и VOIP.

Не съм на БТК-и при мен всичко е О.К.

Що се отнася до настройката на импеданса на FXO използвай 600 ома

При Regional Caller ID Method:ETSI FSK

Caller ID FSK Standard:v23

Разбира се можеш и да ги промениш,ако не ти харесват.

• 10 години по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Защо никой не е дал хубав пример за DIAL PLAN?
В dial плана за Line1 за който съм закачил стационарният си телефон  пиша:
(xx.|<#9,:>xx.<:@gw0>)

Така стационарният може да звъни на номера в астериск и номерата от астериск могат на стационарният.

Но в PSTN LINE какво се пише за Dial Plan?

Защото сега тотално съм отрязан от света, не мога да получавам и осъщаствя разговори през PSTN линията.

Oтделно и в Asterisk трябва да се пишат правила за изходящи и входящи и диал план.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.