Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнението ви за mp4 плеър Daisy Multimedia DIVA JXD

Featured Replies

Значи навил съм се да си копувам МП4 и се спрях на Daisy Multimedia DIVA JXD ( за сега го намирам само във http://store-bg.net/product_info.php/products_id/2498

това което ми харесва в него е ,че има камера което се пак си е яко може да 4ете доста формати филми ДИВХ и ХВИД по принцип не съм много умен на тема филмови формати но се забелязва ,че не са много плеарите с такива формати, има текстово четене и това което най-ме грабна е 2.4" дисплей, което означава ,че предполагам ще става за някое и друго филмче или клипче. Но сериозният дефицит на мнения отностно този плеар ме тревожи, че или е много чуплив или е менте или има калпаф софт или нещо от сорта, за това ако някой има такъв плеар и ми каже аджеба какви са му косурите и с две думи (менте ли е) или бъдещ хит на пазара?- ще съм му много благодарен а и няма да се разсърдя ако някой ми каже плеарите с вградени батерий могат ли да си ги сменят когато почнат да издават багажа, как и колко струва (само не казвайте да го водя на сервиз щото те тука МП4 техниците едва ли са поправяли) евентуално ако ми постнете и малко снимки на плеара също бих им се зарадвал щото до сега само една снимка съм му виждал и тя е доста мъглива. Благодаря предварително сори за пунктоацията и правописа ма ний в нащо село кат говорим не приказваме :)(joke)

Редактирано от stanley56
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

Всяка покупка се прави според някакви изисквания на потребителя –цена качество и още куп неща за който за някой са важни за други не !Така и при Mp3 –Mp4 ПЛЕЙЪР-ите има определени неща с които трябва да се съобразяваме !Не съм съгласен че покупка по интернет само по красота и тех. характеристики е най-удачната. Функционалността на различните устройства в никакъв случай не може да се определи от една две картинки и няколко реда характеристика и екстри посочени за стоката в някой сайт ! Дори това може да е и подвеждаща информация .

Аз не бих си купил устройство с вградена батерия –не издържа като сменяемите и при положение че се изтощи оставаш по никое време без музика, докато сменяемата ААА батерия може да бъде сменена веднага !Другото за което бих обърнал внимание е четенето на папки не всички плейъри четат папки а според мен тази екстра е доста удобна за по бързо намиране на желаната песен! Също така и боравенето с устройството по време на изпълнението на песента е важно някой не могат да търсят по време на слушане а според мен това е също доста удобна функция!

За мр4-ките боравенето с текстови файлове също може да е различно и от значение за потребителя при някой има отбелязване на страницата при четене при други няма ,за някой е има ли търсене в текста за други редакция на текста изобщо нещата винаги опират до изискванията на потребителя!

Тези неща рядко или пък изобщо не се споменават при характеристиките на стоките в интернет сайтове!

Сега конкретно за впечатленията ми от ползваните плейари!

В момента в къщи се ползват и две МР4-ки - DIVA

http://www.store-bg.net/product_info.php/products_id/2498

http://www.store-bg.net/product_info.php/products_id/2295

Накратко само ще ги сравня според моите виждания :

Качество на звук – добро и на двата

• Голям 2.4 инчов TFT дисплей (262000 цвята)

JXD не може да се настройва осветеността на дисплея

FX62 –може - мисля че бяха 5 степени

• Вграден високоговорител

FX 62 – няма високо говорител

А на JXD – не е много силен

• Вградена камера/ DV функция

• Запис на видео

JXD има вградената камера -прави добри клипове но снимките не са добри ,има опции за запис от ТВ и предаване към ТВ но поне засега не мога да го накарам да работи с ТВ изкарва само звук от Телевизора но картина не мога да го накарам да изкара !

• Игри – NES формат

Предимствата на JXD са това че може да се слагат игри NES формат!

на JXD Бутоните - за обслужване на плейъра са удобни но за някой игри не са!

FX 62 има една игра и не може да се слагат други -пък и да можеше не знам как ще си играе с тези сензорни бутони които понякога са неадекватни!

• Календар, калкулатор – има ги само в JXD- има и часовник на дисплея

• Видео плейър – поддържа 3GP, AVI(DivX, Xvid), ASF

И двата работят с тези формати . за FX62 не съм сигурен дали чете 3GP -не помня прбвах ли го ...

И на двата може да се гледат филми със субтитри във AVI формат но субтитрите трябва да се вградят във филма и размера на формата трябва да се конвертира.

С програмата viDrop http://store4.data.bg/anrogejel/Diva%20F.....d_Converter.zip

може да си конвертираш филми и да им вградиш субтитри и да ги гледаш на плейъра !

• Четене на е-книги – TXT

И двата четат ТХТ но по функции JXD е доста по зле от FX 62

С FX 62 може да се чете книга като слушаш музика но тогава менюто става много бавно. Има три маркера за отбелязване при четене на книга.

JXD – няма маркери или поне аз не знам да има .Трябва да спреш музиката за да четеш книга.Има функция за търсене в текста но тя реално не може де се ползва за кирилица защото има вградена виртуална клавиатура но тя е само с латински букви и изписването на дума на кирилица просто няма как да стане!

• FM радиo

FX 62 вградено не с много добра избирателност

JXD - Има допълнително слушалки с радио което е калпаво !

JXD е в комплект с още едни слушалките които са много добри.

На FX62 единственото неудобство са сензорните бутони иначе си има всичко работи с папки на аудио и видео има по добри функции от JXD и по добър дизайн на менюто ,може да се търсят песни по време на свирене.

Предимствата на JXD са това че може да се слагат игри , има камера която прави добри клипове но снимките не са добри.

Малко му е дървен софта на JXD – то! Аз не мисля че е най добрия избор за музикален плейър бих казал че повече е геймърски !

И двата плейъра могат да работят с microSD карта карата но както казах по дървения софт на JXD изисква по специална работа Необходимо е да превключиш на карата да свържеш плейъра с компютъра и да сложиш файловете точно в регламентираните папки Audio или Video и тогава вече плейъра вижда папките!

FX62 веднага разпознава картата и чете папките и файловете в нея !

Не може да се каже че марката DIVA е менте като устройства и двата плейара си работят добре без да създават ядове но всеки си е добър по своему всеки си има предимства и недостатъци!

Редактирано от agj (преглед на промените)

• Автор

сега ако постнеш и малко снимки отговориш на вапроса батерията може ли да се сменя или ако не знае6 пиши дали виждаш бол4ета по плеара или е капсолован и евентуално за филми става ли грешка няма да има6

сега ако постнеш и малко снимки отговориш на вапроса батерията може ли да се сменя или ако не знае6 пиши дали виждаш бол4ета по плеара или е капсолован и евентуално за филми става ли грешка няма да има6

Снимки няма нужда да поствам аз казах че това не е силната страна на камерата снимките определено не са добри! Но интересното е че прави много добри 3gp клипове резолюция 320 х 240 и 160 х 128

Болчета има и вероятно батерията може да се сменя но дали е точно така не мога да твърдя със сигурност !А иначе ако те интересува времето за ползване на батерията то не е повече от 8-10 часа ако слушаш аудио а за видеото пада на полвина !

За филмите съм го написал -прочети пак даже и програма за конверт съм дал!!!

Но ако гледаш филми едва ли батерията ще издържи да изгледаш два филма !

Иначе филм се гледа учудващо добре просто бях приятно изненадан от резултата с конвертирането на филма, в програмата която съм посочил има възможност и за коригиране големината на субтитрите !

Редактирано от agj (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Добре знам ,че вече писа ,че снимките не са добри за това ако ти е вазможно направи едно кратко клипче и малко снимки и ми ги прати на имейла [email protected]

За да знам точно колко не хубави са снимките и клиповете П.Л.С. Понеже се колебая между FX 75 ,който бил здрав и корав но няма игри и камера и за това ми е много интересно тази камера става ли за нещо или не?

А иначе за батерията имам една идея като се изтощи да пробвам да я заменя със същата по V но с повечко Ампери и би трябвало да издържа по дълго та за това питам. Понеже бях отварял на скоро един МП4 и установих , че им слагат такива батерий дет и гугъл не ги знае не знам за Дива какви са но...

А и още един вапрос имам самите копчета на плеара като ги натиснеш звука какъв е като на останалите плеари шумно цък (тоест одтолу не са с гумени историй както на клавиатурата и дистанционото и имат малък ход самите копчеат) или са по скоро с по голям ход и гумени графитени контактни копчета с по дълъг живот и по устойчиви ? Интересува ме как ти се виждат копчетата надежни ли са или треа да се пазят (за игри не стават ) ?

Редактирано от DESAN (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

добре сега аз да питам

тази машинка DIVA JXD аве как да разбера че се е заредила?

и нормално ли е батерията да кара само 4 часа

иначе за сега нямам оплаквания от нея -върши "работа"

Как ми се повръща от такива "маркови" изпълнения ..

Горещо препоръчвам iriver, просто защото са супер добре направени, звкът им е едва ли не безкомпромисен, а при цената, на която са в момента, остават без конкуренция.

http://technomarket.bg/products.php?page=1...mp;grupaswe=013

Как ми се повръща от такива "маркови" изпълнения ..

Горещо препоръчвам iriver, просто защото са супер добре направени, звкът им е едва ли не безкомпромисен, а при цената, на която са в момента, остават без конкуренция.

http://technomarket.bg/products.php?page=1...mp;grupaswe=013

Истината е, че у нас iRiver нямат пазар. Това, което си показал са модели от 2005г. и са морално остаряли. Никога не бих дал тези пари за морално стари продукти. Хитов е моделът им clix2, но у нас го няма.

Който иска великолепно устройство с еталонно качество на звука на поносима цена (направо си е евтино), да гледа:

SanDisk Sansa Clip - 1GB е 80-85 лв.; 2 GB са към 100 лв.

SanDisk Sansa Fuze - 2GB са 180 лв.; 4 GB са към 230 лв; 8 GB са към 300 лв.

За пазаруване: www.orderbg.com (май само тук ги има); за review-та, тестове и отзиви: www.anythingbutipod.com.

И двете четат flac (с наскоро излязлата нова версия на firmware-а), Fuze има слот за карта памет.

В световен мащаб Clip се е превърнал в единица мярка за качествен звук, а после излезе Fuze, който е със същото качество, с идеята да е нещо като Clip delux edition. :speak:

Друг е въпросът, че хората с никакви изисквания за качеството купуват марки като Daisy, Diva, Easy Touch и т.н., за да е наблъскан с екстри - камера!!, да чисти и готви, пък цената да не се качи и лев... Пък ако вземат нещо качествено, нали после и за слушалки трабва да дават пари - айде няма нужда от качество biggrin.gif

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.