Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Схема за дъно на Compaq Presario 1275

Featured Replies

Търси се схема за въпросното полезно изкопаемо, в нета открих единствено потребителски упътвания. Початих си с on-line поддръжката, но не можаха да ми помогнат, казаха че нямали такива неща.

Търси се схема за въпросното полезно изкопаемо, в нета открих единствено потребителски упътвания. Початих си с on-line поддръжката, но не можаха да ми помогнат, казаха че нямали такива неща.

Ако имаш предвид принципната схема на платката то вероятността да я намериш е малка. Какво по-точно искаш да направиш?

• Автор

Ами лаптопа е с "минало", и някой "техник" го е поправял вече. В последствие там където е буксата за зарядното изглежда като малка хирошима. За щастие околните елементи работят, но лаптопа не ще да запали. Искам да видя схемата за да разбера дали нещо не липсва от платката. По точно ме интересува около захранващата букса.

Ами лаптопа е с "минало", и някой "техник" го е поправял вече. В последствие там където е буксата за зарядното изглежда като малка хирошима. За щастие околните елементи работят, но лаптопа не ще да запали. Искам да видя схемата за да разбера дали нещо не липсва от платката. По точно ме интересува около захранващата букса.

Според мен търсиш сервизната схема. Защо не опиташ в Стемо?

• Автор
Според мен търсиш сервизната схема. Защо не опиташ в Стемо?

Мерси, ще пробвам, после ще пиша за резултата.

EDIT: Резултата е че от Стемо не могат да ми помогнат защото моделът не бил предназначен за Европа и съответно нямали достъп до схемата. Ще се свържа с американски сервиз на HP, да видим какво ще стане.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Мерси, ще пробвам, после ще пиша за резултата.

EDIT: Резултата е че от Стемо не могат да ми помогнат защото моделът не бил предназначен за Европа и съответно нямали достъп до схемата. Ще се свържа с американски сервиз на HP, да видим какво ще стане.

Според мен си голям оптимист. Схема няма дънната платка сигурно няма да ти дадат.

Не знам къде си търсил, но ТУК има сервизно описание за търсеният от теб модел. Не съм го разглеждал, но 99.99% съм сигурен, че в него няма схема на този лаптоп.

НО дано ти помогне все пак с нещо!

Успех!

Най-голямото ми достижение в областта на платки е изработка на 4-ри броя за Intel. Платките бяха уникални с това, че бяха шестнадесет слойни и на места тоководещите линии минаваха от 1-ви хоризонт на 6-ти, чрез прогаряне с лазерен лъч. Платките бяха предназначени за фрези, разрязващи кристали и всяка една надхвърляше сума от 8700$.

Платката на въпросния мобилен комп Compaq Presario ала-бала е четири до шестслойна. Опроводяването между отделните тоководещи слоеве е първоначално химическо, а вторично електро-химическо, известно като електролиза. Накрая следва калайдисване. То бива под налягане или чрез електролиза. Тук зависи от отговорността на изделието и възможността клиента да се разплати. Един от вътрешните слоеве е точно захранващ и там нищо не се случва. Слоят мед по принцип е дебел 35 микрона, а опроводяването на тоководещата дупка до 20 микрона.

go6o_kara, с това "околните елементи работят, но лаптопа не ще да запали" , ми се струва като мятане по тръните. Кое наричаш околните елементи, че разбра за тяхната работоспособност?

Compaq е притежание на НР. Платките и на двете се правят от подизпълнител. Да речем Соларис, а самия проект/радиосхема от друг подизпълнител, да речем Феникс. По самите платки има номенклатурен номер на Феникс, който Соларис печати в процеса на производство. Да речем RB-004-032.2. Само луд може да споделя открито подобна информация. Не знам кой е "техника", но след като е охендрил работата, ти предлагам да приемеш загубата философски.

• Автор

Мисля че темата си е за приключване, наистина ме отрязаха за схемите, то се очакваше. За платките знам че са много слойни, ама нали знаеш, надеждата последна умира. Имам една последна надежда, да пусна ток откъм буксите на батерията, само да открия на кой пин какво напрежение се подава.... Ако стане, стане. Ако не, кофата е наблизо. Техника и аз не знам кой е и не искам да знам, дадоха ми го да го ползвам за части или каквото мога да направя с него.

Също така мерси за линка, отдавна го бях намерил това ръководство, но все пак.

Околните елементи са разните нещица в близост до буксата които работят(разни съпротивления, бушони). А за многото което не се вижда си прав.

Още като я пусках темата знаех че няма да ми се отвори парашута, ама пустата му надежда....

Мисля че темата си е за приключване, наистина ме отрязаха за схемите, то се очакваше. За платките знам че са много слойни, ама нали знаеш, надеждата последна умира. Имам една последна надежда, да пусна ток откъм буксите на батерията, само да открия на кой пин какво напрежение се подава.... Ако стане, стане. Ако не, кофата е наблизо. Техника и аз не знам кой е и не искам да знам, дадоха ми го да го ползвам за части или каквото мога да направя с него.

Също така мерси за линка, отдавна го бях намерил това ръководство, но все пак.

Околните елементи са разните нещица в близост до буксата които работят(разни съпротивления, бушони). А за многото което не се вижда си прав.

Още като я пусках темата знаех че няма да ми се отвори парашута, ама пустата му надежда....

Парашут, чадър, на батман перелината или каквото се сетиш ще се отовори. Самият аз имах мобилен на Compaq през далечната 2005г закупен от България. Той даде дефект. Включваше се когато искаше. В крайна сметка ми предложиха ремонт в Холандия и евентуална цена 350 евро. Платки никой не ремонтира, тя се заменя с нова.

Не бях подробен, но клемите на захранването и припоя на чипсет, слот за памет и процесор минават задължителната златна баня. Там запояването е с дифузия и просто ми става интересно каква е била картината на ремонта. Абориген пред съветски цветен телевизор "Рубин".

Ааа, и след като ми набутаха захаросана бира, си поръчах втора. Това е бирата. За мезе ми донесоха зеле поръсено с захар. Капуста, ако се сещаш.

post-3366-1210019159_thumb.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.