Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с мухъл!

Featured Replies

Имам следният проблем.Преди време матракът на спалнята ни се намокри и явно е мухлясъл.Само дето разбрахме за това (мухъла) чак когато се нанесохме в новото си жилище.Мухълът явно има свойството да никне дето най-малко ти се иска,а именно под кошарата на бебето.Изхвърлих дюшекът веднага и дезинфекцирах кошарата,но...след време той пак се върна.И новият дюшек (въпреки че продавачката се кълнеше че не мухлясва) сега мирише лошо,но няма следи от мухъл.Мисълта ми е,може ли от дъските на кошарата мухълът да се разпространи отново въпреки че няма следи от него,просто миризма,и трябва ли да изхвърля всичко което мирише въпреки че няма следи от мухлясване.

Проблемът е във високата влажност на въздуха в помещението, най-вероятно не се проветрява достатъчно или е предизвикана от климата, изложението и пр. Мухълът е вторичен резултат и ще се махне, когато влагата намалее.

Не вярвам мухълът да се махне от самосебеси..малко трудно да стане...и моят матрак целия беше мухлясъл и стените около него също...аз силно ти препоръчвам да си вземеш "Savo"много помага и не съм имала порблеми откакто го напръсках..изхвърлянето няма да ти реши проблема...

Редактирано от elizabet (преглед на промените)

Не вярвам мухълът да се махне от самосебеси..малко трудно да стане...и моят матрак целия беше мухлясъл и стените около него също...аз силно ти препоръчвам да си вземеш "Savo"много помага и не съм имала порблеми откакто го напръсках..изхвърлянето няма да ти реши проблема...

да саво определено действа!напраскай кошарата,но поне един ден детето да не е вътре да се проветри че мирише доста....

Проблемът е във високата влажност на въздуха в помещението, най-вероятно не се проветрява достатъчно или е предизвикана от климата, изложението и пр. Мухълът е вторичен резултат и ще се махне, когато влагата намалее.

Mного точен отговор. В допълнение ще препоръчам да внимавате дали наистина усещате мирис на мухъл или просто така ви се струва. Обикновено, щом може да мирише, то ще може и да се види, така че ако не виждате никакви следи на мухъл, много е вероятно само да ви се струва че мирише. Дъските на кошарите освен това са импрегнирани или дори боядисани, там надали току така ще се развива мухъл, освен ако нивото на влага и прах в стаята е много високо. Редовно проветрение и почистване би трябвало да реши до голяма степен проблема. Мухълът е просто гъба, те както и всяко друго същество на Земята имат нужда от вода. Без вода умира. Просто е. :)

Редактирано от weselqk (преглед на промените)

Savo помага ... за момента, до следващата поява на мухъла. Да не говорим, че цената му е твърде висока за най-обикновена белина, каквото всъщност представлява въпросният препарат.

Не се ли премахнат причините, проблемът ще си остане.

Мухъл такова явление не познавам само съм чувал че ИТАЛИЯНЦИТЕ ядът мухлясало сирене (и било 3x по скъпо от обикновнното) тъй като според тяхната теория мухълът е доказателство за убити микроби (демек че е чисто)

Мухъл такова явление не познавам само съм чувал че ИТАЛИЯНЦИТЕ ядът мухлясало сирене (и било 3x по скъпо от обикновнното) тъй като според тяхната теория мухълът е доказателство за убити микроби (демек че е чисто)

Айде сега, мухъла бил доказателство за убити микроби. Някои хора се надпреварват да пишат смешки. :gift:

Мухъл е общото събирателно название на гъбички, като например тази от която се прави пеницилин. :) Все пак това не означава, че трябва да ядете такива гъбички. Някои от тях са силно токсични и макар тези токсини да убиват и друи микроорганизми, те могат да убият и вас. Така че се пазете от мухъл за всеки случай. А който не му се дават пари за скъпи препарати да смеси малко син камък и гасена вар в моларно съотношение 1:1 и да получи така Меден дихидроксид, който е токсичен за всякакви подобни гъбички, това е вид фунгицид и по селата и до днес пръскат лозята срещу мана с него. :)

Имам следният проблем.Преди време матракът на спалнята ни се намокри и явно е мухлясъл.Само дето разбрахме за това (мухъла) чак когато се нанесохме в новото си жилище.Мухълът явно има свойството да никне дето най-малко ти се иска,а именно под кошарата на бебето.Изхвърлих дюшекът веднага и дезинфекцирах кошарата,но...след време той пак се върна.И новият дюшек (въпреки че продавачката се кълнеше че не мухлясва) сега мирише лошо,но няма следи от мухъл.Мисълта ми е,може ли от дъските на кошарата мухълът да се разпространи отново въпреки че няма следи от него,просто миризма,и трябва ли да изхвърля всичко което мирише въпреки че няма следи от мухлясване.

Ако си в панелка свиквай с мухала :cheers:

Когато се нанесохме в този апартамент /има няма 6 години вече/ зимата в спалнята имаше ожясен мухъл навсякдае и по стените и по мебелите с изолацията се пооправи сега рядко се появява в единия ъгъл но много много малко 1кв см :P /след вътрешна и външна изолация/

знам продават препарати с които се пеъска и се маха мухъла но незнам дали са подходящи за мебели :0 на основата на белина са, вместо такъв препарат мойе да си взимаш концентрирана белина НО НЕ ЗНАМ СТАВА ЛИ ЗА МЕБЕЛИ нйе го използвахем само за стената :down:

"Доместос"/не разреден/-и тоий върши работа,но аз за стена го използвам-излиза,но като има един с климатик над мене/дето му е без маркуч/-няма отърване от мухъла,за "саво"също съм чувала,че има добри отзиви,но наистина детето не трябва да е в тази стая поне два дни,адски миришат тези препарати.

"Доместос"/не разреден/-и тоий върши работа,но аз за стена го използвам-излиза,но като има един с климатик над мене/дето му е без маркуч/-няма отърване от мухъла,за "саво"също съм чувала,че има добри отзиви,но наистина детето не трябва да е в тази стая поне два дни,адски миришат тези препарати.

Да наще отначало пръскаха с "Саво" обаче едната ботилка беше 6-7лв и решиха че няма смисъл и пробваха с концентрирана белина/тя една като гел и се разрежда с малко вода :cheers:/ та с нея и стана ohmy.gif

Както вече казах по-горе ползвам "саво" и го ползвам понеже наистина има ефект,удобно и лесно се работи с него,а и след това няма нужда да се бърше допълнително...но това за панелните блокове е така,за съжаление аз живея в тухлен и тук е така sad.gif,въпреки че има изолазия..

Преди време в единия ми апартамент (ново строителство) вследствие на теч от горния етаж влажността се беше вдигнала на 85% и си "отглеждах" по стените три вида плесени: черна, зелена и розова. Добих доста опит в борбата...

След спиране на теча и редовно проветряване през следващите 6 месеца не остана и помен от мухала.

Както вече казах по-горе ползвам "саво" и го ползвам понеже наистина има ефект,удобно и лесно се работи с него,а и след това няма нужда да се бърше допълнително...но това за панелните блокове е така,за съжаление аз живея в тухлен и тук е така sad.gif,въпреки че има изолазия..

направи и външн аи вътрешна ако не стане се изнеси от вас biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.