Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бездомно коте в къщи-какво се прави?

Featured Replies

Голямо е сладурче ! Момченце или момиченце е ? Има ли си име ? Като му измяукаш то отговаря ли ти ... Леле май ще си взема пак котка !!!

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

• Отговори 60
  • Прегледи 30,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Страхотия е

:P

Чак след втория месец си личат

Аз залагам че е пич

:help:

А за храната ти ще прецениш-то е бебче още-колко коремче има мъничко

Слагай му малко,другата я прибирай в хладилника

Дава се със стайна температура-така че преди да му я сложиш трябва да отвърне малко

Гранулите само натопени с вода-че няма с какво да ги схруска още

За тоалетната-ако я сложиш в банята после може и без нея-то ще запомни че там е онова място

Те са уникални създания-много независими,страшно любвеобилни

То само ще ти каже - ако е гладно,ако иска да се гушанка

Умни са и разбират всичко-не го бий,ако направи беля-само му се скарай-и вече ще знае

Да го бия?! Аз пищя на моя само ако започне да го дразни с нещо, камо ли насилие. Аз не мога да правя такива неща и не мога да разбера хора, които посягат на животинките си :help: Снощи докато си играехме се поотпусна малко повече и посегна да ме драска по лицето. Малко му се скарах и то горкото направо замръзна. После цяла вечер се обвинявах, че съм се скарала :P

А то сега е свикнало, че тоалетната му е на терасата. Дали ще си я намира пак, ако я преместя? Или да му сложа още една тоалетна biggrin.gif

Да го бия?! Аз пищя на моя само ако започне да го дразни с нещо, камо ли насилие. Аз не мога да правя такива неща и не мога да разбера хора, които посягат на животинките си :P Снощи докато си играехме се поотпусна малко повече и посегна да ме драска по лицето. Малко му се скарах и то горкото направо замръзна. После цяла вечер се обвинявах, че съм се скарала :(

А то сега е свикнало, че тоалетната му е на терасата. Дали ще си я намира пак, ако я преместя? Или да му сложа още една тоалетна biggrin.gif

Ами ходили няколко пъти в тоалетната си и си я запомнят. Ако я преместиш трябва да го заведеш няколко пъти за да поразбере къде му е... и ще си я запомни. Котките са умни животни. Всичко зависи само от отглеждането (не трябва да ги биеш!). Трябва любов...

послепис: Аз имам една котка (женска) която на 8-ми март роди 3 котенца и сега гледаме доста котки cool.gif Аз съм в къща и те си се разхождат където си искат и са запомнили цялата къща кое къде е. :help: Голямата котка си отваря и вратите сама... (скача на бравата и отваря).

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Да го бия?! Аз пищя на моя само ако започне да го дразни с нещо, камо ли насилие. Аз не мога да правя такива неща и не мога да разбера хора, които посягат на животинките си :help: Снощи докато си играехме се поотпусна малко повече и посегна да ме драска по лицето. Малко му се скарах и то горкото направо замръзна. После цяла вечер се обвинявах, че съм се скарала :P

Знам че няма да го биеш-говоря на такива,дето си вземат животинка и я тормозят после

Ами премести му я в банята-и му кажи че това е мястото

То ще разбере

Е вратата трябва да ти е винаги отворена-като моята

:(

Здравейте пак.

Искам да се оплача от моето малко диване. Много агресивно ми се вижда... Не ми дава да го пипна, веднага започва да драска и да хапе. Най вероятно си играе, но колкото и да се карам... няма резултат sad.gif Постоянно ми скача в краката и кога ли ще го ритна без да искам... sad.gif Дали като порасне още малко ще се кротне?

Здравейте пак.

Искам да се оплача от моето малко диване. Много агресивно ми се вижда... Не ми дава да го пипна, веднага започва да драска и да хапе. Най вероятно си играе, но колкото и да се карам... няма резултат sad.gif Постоянно ми скача в краката и кога ли ще го ритна без да искам... sad.gif Дали като порасне още малко ще се кротне?

И моето бе така,но след като взех да го пускам малко на вън и му олекна.Още не знаеш какво е като се разгони.Моят котарак изчезна за 5 дни и се прибра 2 кила по слаб и целият изпохапан.Та съвета ми е -ако може излизайте заедно на вън ,но го пази от колите и го слагай на някое дърво да се катери.Те много обичат това!

Здравейте пак.

Котенцето е стресирано и наплашено от нещо-за да се държи така

Когато си играят не пускат нокти и не хапят

Ако му се караш не го прави на висок тон-това ги довежда до лудост направо,и всякакви викове и караници им действат така

Може и да го боли нещо-и затова да е нервно

Заведи го на ветеринар най-добре-да го прегледа

Това не е нормално поведение за здраво животинче

И пиши-дано всичко се оправи

:)

А възможно ли е да дивее така, защото почти цял ден стои самичко? Просто няма как - мъж ми работи извън града в момента, а аз от 9 до 7 съм на работа през лятото... Тъпо, но няма как...

А възможно ли е да дивее така, защото почти цял ден стои самичко? Просто няма как - мъж ми работи извън града в момента, а аз от 9 до 7 съм на работа през лятото... Тъпо, но няма как...

Не,не е от това

Напротив-трябва да се радва,когато се приберете

Те никога не скучаят и си намират занимания

Предполагам си има топки,играчки,кълбенца

Храна,вода,тоалетна и са си екстра

Нещо му липсва и се оплаква-какво ли може да е

Нямам представа какво може да му липсва... Възможно ли е да не му харесва домашна среда? Винаги му оставям храничка, водичка, играчка и чиста тоалетна преди да изляза...

Като се прибера се радва, защото знае, че ще яде и после се започва с подскачането, търченето.. ако посегна да го погаля веднага започва да ми скача... Повече ме хапе отколкото драска... Чеше си зъбите сигурно :))

Нямам представа какво може да му липсва... Възможно ли е да не му харесва домашна среда? Винаги му оставям храничка, водичка, играчка и чиста тоалетна преди да изляза...

Като се прибера се радва, защото знае, че ще яде и после се започва с подскачането, търченето.. ако посегна да го погаля веднага започва да ми скача... Повече ме хапе отколкото драска... Чеше си зъбите сигурно :))

Всяка котка си има собствен характер. Просто си попаднала на диваче biggrin.gif Освен това малките котенца по принцип не са гальовни, обичат да играят и да се закачат, а някои и с годините не се усмиряват. като мойта котка, която е на 7 г. и пак като я подкокоросам си играе като малко коте.

Но това с оставенето само в къщи наистина не е хубаво, но пък не и болка за умиране. Повечето стопани на каквито и да е било животни ходят на работа, на училище и прочие...така, че на животните им се налага да свикнат.

Ами те сега му растат зъбките

И си ги чеше

Нормално е да те драскат-понеже сега са като иглички още

Моята ангорка си харесваше една топка от сизал и я ръфаше ли ръфаше

После й пораснаха зъбките и вече й стана безинтересна

Сега ластици разкарва из мансардата и пластмасови кръгчета от шишета

Гушкай го много и му говори - то е бебче и търси закрила

Иска да е спокойно и да знае че няма да го изоставите

cool.gif

Ами... трябва да се работи... Нали ще иска да яде после biggrin.gif Иначе в някой дни се прибирам до нас на обяд защото пък имам 2 часа почивка. И все пак не мога всеки ден.

Ами те сега му растат зъбките

И си ги чеше

;)

Нормално е да те драскат-понеже сега са като иглички още

Моята ангорка си харесваше една топка от сизал и я ръфаше ли ръфаше

После й пораснаха зъбките и вече й стана безинтересна

Сега ластици разкарва из мансардата и пластмасови кръгчета от шишета

Гушкай го много и му говори - то е бебче и търси закрила

Иска да е спокойно и да знае че няма да го изоставите

cool.gif

Много ми се иска да го гушкам и да му говоря, но не ми дава. Пак хапе и маука :) Снощи заспа при мене и аз съм заспала, но по едно време се събудих защото усещам как някой ме хапе по ръката... Егатиии диването biggrin.gif

Много ми се иска да го гушкам и да му говоря, но не ми дава. Пак хапе и маука :) Снощи заспа при мене и аз съм заспала, но по едно време се събудих защото усещам как някой ме хапе по ръката... Егатиии диването biggrin.gif

Ами скучно му е-ставай да си играете

;)

Намери му нещо да хапе и да гризанка-зъбките го мъчат,затова се буди

Специално котешко шампоанче се купува. Измивате писето с него. Хрането го по-добре с домашна храна и само от време на време с котешка , защото свикне ли веднъж с нея , няма отвикванка и ще спре да яде всичко друго . Купете на котето каишка против паразити и го къпете поне веднъж месечно . Тоалетните за котета "Бенто" са много добри и лесно се чистят. Успех с котката :P

Хрането го по-добре с домашна храна и само от време на време с котешка , защото свикне ли веднъж с нея , няма отвикванка и ще спре да яде всичко друго .

Това е коте,не е прасе-има разлика

sad.gif

И то коте затворено-то няма мишки,няма птиченца-да си налови

Какво да яде-боб,ориз и леща ли

:P

Котешките храни му дават всичко необходимо-минерали,витамини,протеини

Ти никога не можеш да му сготвиш всичко това-от което има нужда

И което създават-хората от Уискас,Фрискас и всички останали компании за такива храни

Аз си го храня с Фрискас за бебета сега и му харесва. Има си котешка тоалетна от която и аз и то сме доволни :eek: Аз съм доволна защото не ми мирише де :computer8:)) За къпането е малко още мисля... да стане поне на 3 месеца и тогава. :)

Това е коте,не е прасе-има разлика

sad.gif

И то коте затворено-то няма мишки,няма птиченца-да си налови

Какво да яде-боб,ориз и леща ли

:speak:

Котешките храни му дават всичко необходимо-минерали,витамини,протеини

Ти никога не можеш да му сготвиш всичко това-от което има нужда

И което създават-хората от Уискас,Фрискас и всички останали компании за такива храни

biggrin.gif

И малко из моя опит. Моят котарак ядеше точно определен вид Фрискас. Но и много обичаше споменатите боб, леща и грах. Най-пристрастен беше към киселото зеле... laugh.gif Качваше се на масата и започваше да яде боб или зеле от моята чиния ако не го плесна biggrin.gif Или ядеше си всичко което му се услажда. Харесваше си изкуствените храни но не прощаваше и на постните манджички. Разбира се, при вида и миризмата на сурово месо (при начукването на пържолките например !!) просто в него се събуждаха дивите инстинкти cool.gif

Хванах го да рови из саксиите и след два шамара се научи и сам си искаше да излезе навън по нужда. Знаеше много добре и къде е и тоалетната и зиме драскаше по вратата и за да си спести излизането на студено, когато го видях първия път на тоалетната чиния да се облекчава останах като гръмнат, рекох си - сънувам клипчетата по Анимал.... laugh.gif

Tearwhisper, като малък а и после много се биехме с него... Голяма игра, голямо хапене и и боричкане, Нормално е това. Предполагам де, не зная точно как стоят нещата при теб. Може би е мъжко и затова е по-агресивно ? А и му липсва компанията на евентуалните му братчета и майка, тази игра е много важна и за тях и за нас хората дори laugh.gif

Може и да е нормално ;) Не знам. Просто вече какво ли не му дадох да хапе и драска, но не.. аз съм му най-интересна. Целите ми ръце са издрани ;) Надявам се да кротне някой ден, защото пък после ще започне и по силно да хапе... Купих му вчера гумен таралеж.. не го поглежда.. само бяга от него :)

Е голям дивак вярно,баща му сигурно е някой рис

biggrin.gif

Освен да си слагаш ръкавици посред лято-друго не се сещам

;)

biggrin.gif

И малко из моя опит. Моят котарак ядеше точно определен вид Фрискас. Но и много обичаше споменатите боб, леща и грах. Най-пристрастен беше към киселото зеле... laugh.gif Качваше се на масата и започваше да яде боб или зеле от моята чиния ако не го плесна biggrin.gif Или ядеше си всичко което му се услажда. Харесваше си изкуствените храни но не прощаваше и на постните манджички. Разбира се, при вида и миризмата на сурово месо (при начукването на пържолките например !!) просто в него се събуждаха дивите инстинкти cool.gif

Хванах го да рови из саксиите и след два шамара се научи и сам си искаше да излезе навън по нужда. Знаеше много добре и къде е и тоалетната и зиме драскаше по вратата и за да си спести излизането на студено, когато го видях първия път на тоалетната чиния да се облекчава останах като гръмнат, рекох си - сънувам клипчетата по Анимал.... laugh.gif

Tearwhisper, като малък а и после много се биехме с него... Голяма игра, голямо хапене и и боричкане, Нормално е това. Предполагам де, не зная точно как стоят нещата при теб. Може би е мъжко и затова е по-агресивно ? А и му липсва компанията на евентуалните му братчета и майка, тази игра е много важна и за тях и за нас хората дори laugh.gif

На мен пък винаги ми е било чудно как се научават да ползват нашата тоалена ohmy.gif

Хех и аз си мислех за ръкавици или нещо подобно biggrin.gif

Доколкото разбрах когато майка му го е раждала много други котки не я оставяли намира. И един много "умен" познат решил да хвърли пиратка за да изгони другите котки. Съответно майката спира да ражда и после всички малки без моето и още едно се раждат мъртви. Майката ги оставила и така моето го гледала някаква друга котка в някаква маза. Донесоха ми го в кашон и много смешно мяукаше през цялото време...

Може затова да е такова диване... Не знам дали и то не е преживяло тоя стрес от раждането...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.