Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бездомно коте в къщи-какво се прави?

Featured Replies

Хех и аз си мислех за ръкавици или нещо подобно biggrin.gif

Доколкото разбрах когато майка му го е раждала много други котки не я оставяли намира. И един много "умен" познат решил да хвърли пиратка за да изгони другите котки. Съответно майката спира да ражда и после всички малки без моето и още едно се раждат мъртви. Майката ги оставила и така моето го гледала някаква друга котка в някаква маза. Донесоха ми го в кашон и много смешно мяукаше през цялото време...

Може затова да е такова диване... Не знам дали и то не е преживяло тоя стрес от раждането...

Миличкото,то стресирано,затова

sad.gif

Първата ми писанка Джеки я намерих в едно мазе-искали са да избият явно котенцата

Беше със счупени лапички,не й даваха никакъв шанс да се оправи

Но аз не се предадох

Влачеше се дълго време по коремче,но и четирите й зараснаха и се изправи

Но стреса от боя й остана за цял живот

Само аз можех да я погаля,на друг не даваше и хапеше и дереше зверски

Страх от хората,с него си живя 15 години

• Отговори 60
  • Прегледи 30,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Моята котка и на 5 години не се усмирява. Хапе си наред, но вече свикна кои са й стопаните и ни хапе по-леко, отколкото хапе останалите. Но пък ако някой гост реши да я закачи, после му търсим реванол и памук в домашната аптека. ;D Така че спокойно, дори и да не се успокои с възрастта, поне ще ти е забавно с нея.

За оставянето сама не се притеснявай, котките по принцип са самостоятелни животни и не е проблем да я оставяш и за по-дълго. За нея е по-важно да е в дома си, а не със стопанина си... (Котки, кво да ги праиш!)

• 1 година по-късно...

Да ако котето чува предполагам върши работа да му се скараш малко....все пак те усештат интонацията на гласа. Ами какво се прави ако котето е глухо? sad.gif Моето коте е на 2 месеца и от ден на ден става все по палаво и любопитно навсякъде бърка, драска, къса, хапе, по цяла нощ търчи от единия до другия край на стаята, точи си ноктите навсякъде и гризе всичко а откакто порасна повече и почна да се качва постоянно и по масата.....:/ не мога да го науча на нищо но много си го обичам. Ако някой знае как се възпитават глухи котки и дали изобщо могат да се възпитат по някакъв начин моля да ми каже. Много искам да я науча поне на основните неща които трябва или не трябва да прави. ;)

Може и да е нормално :shake_puter: Не знам. Просто вече какво ли не му дадох да хапе и драска, но не.. аз съм му най-интересна. Целите ми ръце са издрани :) Надявам се да кротне някой ден, защото пък после ще започне и по силно да хапе... Купих му вчера гумен таралеж.. не го поглежда.. само бяга от него :)

Ами има и един друг момент.

Докато е малко може все още да не се усеща колко силно да хапе,и да не си пуска ноктите,с времето вероятно това ще се промени

То си играе ,обаче ноктите и зъбките са му като игли.Да не забравяме че ако иска,пре-спокойно може да си срещне зъбите вътре в някой от твойте пръсти :)

При всяко коте е различно,понеже котките са доста своенравни и непредвидими.

Мойта фурия така беше преди година,и аз ходех целия изподран.Не съм я наказвал когато ме захапе по-силно,просто с времето "улегна" :) ,и сега не стиска толкова :P Но пък аз се научих как да си играя с нея така че да не остават толкова следи :)

Не съм я възпитавал,не съм и "показвал" кое е беля и кое не,позволявах и да прави каквото си иска.

Сега след като разучи апартаманта,така културно се държи,че чак ме изумява.

П.П.Измислте му име докато е малко,щото ако го карате на "писи-миси" и т.н.. може и така да си остане.

Аз от толкова мислене,мойа гад си остана на "писе","писано" и какво ли още не biggrin.gif

От време на време и викам "Хормонка",понеже се разгонва на всеки 40 дена (засега!).Не смея да и давам хормонални хапчета,защото знам за страничните ефекти,и ако се наложи да и давам на всеки месец и половина сигурно ще мутира :)

Намери си свестен ветеринар да ти обясни как да се грижиш за него правилно.

Можете да пробвате да подрязвате ноктите по лапите, много по малко дере.

...или пък направо да им отрежат лапите, съвсем да се разреши проблема.

Не мога да разбера някои хора, като искате да гледате плюшени играчки, вземете си такива, недейте да мъчите животните.

Моят котак всяка сутрин ми сервира по някоя изненада и вместо да му се карам само се смея, прави какви ли не бели(в момента си купуваме и нова гарнитура, от сега подозирам, че и на него ще му хареса). Не съм вещоманка,човек трябва да гледа от веселата страна на нещата. По-добре да ми е весела къщата, отколкото да живея в музей.

Редактирано от dindi
правопис:) (преглед на промените)

На котето нищо му няма като е подрязани нокти. Нито изпитва болка при подрязване нито нищо. Ноктите помагат единствено ако се сбие с друга котка иначе за домашна котка нямат никакъв смисъл.

Това с ноктите не сме го правили, но го подстригахме, защото оставаше косми навсякъде. Сега е като овца biggrin.gif

Редактирано от d1saster (преглед на промените)

Здравейте пак.

Искам да се оплача от моето малко диване. Много агресивно ми се вижда... Не ми дава да го пипна, веднага започва да драска и да хапе. Най вероятно си играе, но колкото и да се карам... няма резултат sad.gif Постоянно ми скача в краката и кога ли ще го ритна без да искам... sad.gif Дали като порасне още малко ще се кротне?

Че то това му е най хубавото. Между другото намери му нещо в което да си точи ноктите да не съжаляваш след това :angry:

На котето нищо му няма като е подрязани нокти. Нито изпитва болка при подрязване нито нищо. Ноктите помагат единствено ако се сбие с друга котка иначе за домашна котка нямат никакъв смисъл.

Абе то и като го кастрират нищо не усеща ама после ......

Моя котарак не го подложих на това - резултат за няколко години - умирисан апартамент и в последствие преместване на животното на село :P

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.