Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за CPU Cooler

Featured Replies

предложете ми хубав охладител до 30 лева без Spire (въобще не съм доволен от тях) s754.

П.С. ако някой може да ми предложи някакъв много добър Thermaltake или ZALMAN ще съм много доволен

Препоръчвам ти Coolermaster Susurro

Аз съм с него в момента. Изцяло меден, изключително тих, има собствено регулиране на оборотите в зависимост от температурата. Цената варира от 30 до 45 лв.

Coolermaster Susurro

Редактирано от kamelot (преглед на промените)

Аз имах Arctic Cooling Alpine 7. Безшумен и много добре охлажда. Клокнат процесор на 2.6 не е дигал повече от 40*

Сега смятам да си взимам за сокет 775 и ще е пак от същата серия.

Редактирано от magicman (преглед на промените)

Аз имах Arctic Cooling Alpine 7. Безшумен и много добре охлажда. Клокнат процесор на 2.6 не е дигал повече от 40*

Сега смятам да си взимам за сокет 775 и ще е пак от същата серия.

Много ще сгрешиш, ако вземеш Freezer 7 за 775. Не че не става, аз съм що-годе доволен, но излезнаха Xigmatek охладители с директен допир на проводящите тръби до капачката на процесора, което води до по-ниски температури. Вярно, че са поне 20 лева по-скъпи, но определено си заслужават. А за да извадиш най-доброто от Freezer-а трябва да вземеш хубава паста (примерно Arctic Silver 5, най-малката опаковка от която е 10 лева).

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

http://www.dekada.com/catalog/product_info...products_id=403 ... Най-евтиният стига до 35dB ....

Freezer-a също се води толкова, но виж картинката по средата на тази страница >>> http://www.pureoverclock.com/review.php?id=642&page=3

И к,во ? Като ще вдигат шум , то по-добре да вземе човек по-евтиният :rolleyes:

И к,во ? Като ще вдигат шум , то по-добре да вземе човек по-евтиният :rolleyes:

При 2 лева разлика ... Все пак Xigmatek-а охлажда по-добре, нали?

При 2 лева разлика ... Все пак Xigmatek-а охлажда по-добре, нали?

Freezer 7 е на цена 33.21 лв. в Ресет , Xigmatek - 40.21 лв. в Плесио . Не съм ги сравнявал двата ( не съм и имал Xigmatek, какъвто и да е) и не зная кой е по-добрият! Съдейки по информацията в нет-а .... би трябвало да са подобни, т.е. и двата да охлаждат еднакво добре (или зле).

Ако мога и аз да кажа,- от почти година съм с Apack ZEROtherm CF900 .Тогава го взех за 57 лева,но сега

погледнах - вече е 43 лева.Apack ZEROtherm CF900

По спецификации този охладител е по тих от предходните - (800-2300 оборота)- изцяло меден с 4 топлинни тръби.

Успех!!!

п.п.Извинявай не видях че търсиш охладител за сокет 754 ,но търси нещо в този дух.

Редактирано от jivkosivanov (преглед на промените)

• Автор

what about this? http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528019 or http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1961,http://www.pazaruvaj.com/ventilatori-c3094/cooler-master-rt-ucl-l4u1-p13398741.html,

при условие че клокнат,процесора ми поддържа постоянна температура от: 35 С*

Не искам нещо мн скъпо.Преди бях с тоя >> http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528891 много бях доволен но се скапа,и не ми се дават пак 65 лева..

Редактирано от valentinho (преглед на промените)

Не бих си купил Freezer, a това за 775

http://www.dekada.com/catalog/product_info...products_id=398

Самия вентилатор се държи на гумички, което значително намалява шума.

При Freezer-а вентилатора е перпиндикулярен на дъното, т.е. въздушния поток е хоризонтален. За да охлаждат добре този тип охладители се нуждаят от добър въздушен поток в кутията. Вентилатор който да вкарва и вентилатор който да изкарва въздуха от кутията.

При този на който аз съм се спрял, въздушния поток е перпиндикулярен на дъното и същевременно обдухва рама и мостовете. Но..... за да е ефиктивен трябва капака на кутията да има дупки над процесора ( моята има). Въздуха се всумква директно от вън, през дупките.

Този който е за 754

http://www.dekada.com/catalog/product_info...;products_id=53

е още по-добър, защото въздуха първо минава през кондензаторите около процесора и след това през мостовете и рама.

П.С. Разбира се зависи от това къде на дъното са разположени мостовете.

Според мен Freezer 64 Pro е оптимален вариант за тези пари, също е на гумени втулки.Определено с термо тръбичките има по-добро топлоотнемане от стандартните охлаждания , има много писано в нета по тази тема.

С него охлаждам AthlonX2 5200+, до 1800об. не се чува изобщо.

Ориентацията е точно както е необходимо , горещия въздух отива нагоре , поне при дъното , което ползвам:

http://img227.imageshack.us/img227/2658/ssl21499mkm1.jpg

За малко повече пари , виж някой меден Zalman.

Успех cool.gif

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Kолеги,без да налагам никому мнение,до 40 кинта на въздух,захранването е Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch HDT-S963,другото е компромис.В по-горния клас-Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch -S1283 и Thermalright Ultra-120 eXtreme,след него-Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch Achilles S1284.А ако имате повече пари и процесор наистина за охлаждане-Thermalright IFX-14.Всичките съм ги пробвал лично.Включително и Freezer-а,а също и Akasa-та,който спокойно можете да сбъркате с него.Колкото за шума от Xigmatek,ако някой им е чувал гласа при нормален клок на двуядрен процесор-,нека сподели,за мен това е непознато.Умишлено говоря само за Xigmatek,защото се продават с вентилатори.

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

Въпреки че темата е за охлаждане за с.754 ...малко се отплеснахме и за с.775 :lol6: Споменатият по-горе Big Typhoon продължава да бъде едно от много добрите охлаждания, особено пък за споменатия с.754.

Що се отнася пък да с.775 - питон357, съгласен съм с твоите разсъждения и вярвам, че "Всичките съм ги пробвал лично.Включително и Freezer-а,а също и Akasa-та,който спокойно можете да сбъркате с него." :lol6: Не зная само за Thermalright IFX-14 и Thermalright Ultra-120 eXtreme :lol6:

Чудно ми е обаче твърдението - "до 40 кинта на въздух,захранването е Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch HDT-S963,другото е компромис" -кое е компромис ? Freezer 7 Pro ? Защо ? Защото не е Heatpipe Direct Touch ? Или защото моделът е стар ? И к,во от това ? При положение, че върши същата работа като S963 и е няколко бири по-евтин , защо да не влезе в класацията ? Sonic Tower и Tunig Tower също остаряха като модели, но това не пречи да са си охладители cool.gif Да споменавам ли и Noctua ?

Дали ще са направени по технологията HDT или не , охладителите си вършат работата и то без разлики в резултатите. Разликата, разбира се, е в новият дизайн (който кой знае защо не е революционно нов). Е, ако човек иска да е в крак с последният писък на модата ... то тогава HDT е за предпочитане. Ако обаче говорим за ефективност и Big Typhoon и CM Hуper продължават да си вършат съвестно работата, като не отстъпват на събратята от новите поколения.

ОК ! Съгласен ! Аз също

няма защо да им преразказвам ( на хората) със свои думи чужди впечатления
.

Общо взето картинката е ясна - Freezer 7 Pro и Xigmatek S963 са охлаждания в един клас. Xigmatek-а "печели" 4 градуса спрямо Freezer-a , които 4 гр. струват около 8 лв. + . ( т.е. 1 градус надолу струва 2 лв.)

Надявам се да сме били полезни със споделянето на впечатления от първа ръка , без да

... им преразказвам със свои думи чужди впечатления.
предложете ми хубав охладител до 30 лева без Spire (въобще не съм доволен от тях) s754.

П.С. ако някой може да ми предложи някакъв много добър Thermaltake или ZALMAN ще съм много доволен

По добър от ZALMAN и до 30 лв. Май малко е нелогично,но все пак аз препоръчвам ZALMAN . Успех :nono:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.