Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монтиране на стенен тип климатик под прозорец?

Featured Replies

Здравейте,

Искам да знам възможно и удачно ли е да се монтира стенен тип климатик (в случея Panasonic, защото вече имам такъв и съм доволен как работи, както за отопление така и за охлаждане) на 30 см от пода, под прозорец. Като външното тяло е според изискванията, на по-ниско ниво на гърба на вътрешното, отвън.

Сигурно се чудите защо не си го монтерам на стената горе, просто искам да избегна грозните гледки на тръби и т.н., а и това е най-подходящото място като че ли, в стаята ми.

Знам за подовия тип на Mitsubishi, но ми идват малко множко 3000лв.

Благодаря за всички компетентни отговори и предложения.

;)

Не е удачно... той духа надолу тоест диагонално такова... ако го монтираш долу струята няма да се разпространява по реда си... а пък и това е най-малкия проблем... изключително грозно ще е... не знам за какви тръби говориш.. те няма да ти ги сложат по средата на стаята... Другото, което е сега лятото като духа студено - студения въздух е по-тежък от топлия и стои по принцип в долната част на стаята... изобщо разпределението на въздушната струя се нарушава...

Какъв е проблема с тръбите??? Всичко зависи от монтажниците. Може да вкопаят да скрият тръбите в кабелен канал или да ги изкарат директно навън зад климатика...а това да го сложиш под прозореца... може не е проблем само че ще е в пъти по-грозно от монтиран на стената над прозореца :wors:

не е удачно защото:

1 ще е грозно

2 неможе да насучиш струята въздух на горе

3 какво споменаха топлия въздух стой горе така че лятото трябва да седиш по пода biggrin.gif

4 какъв е проблема да е над прозореца и тръбите да се скрият

5лично предложение: аз съм си сложил ъглов климатик ОСАКА (ето го )и не се виждат никакви тръби купих го за 700лв ,но това е ако не си купил вече панасоника

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Ако климатика не е пригоден за такъв монтаж, няма да ти го монтират, поради факта, че конденза ще капе не там където трябва. Тръбите може да минат по-голяма част от пътя си отвън, като допълнително може да напръскаш изолацията на тръбите със спрей с цвят близък до този на външната стена. А за вътрешните тръби, както преди мен писаха съфорумци, може да ти ги вкопаят в стената, но е много вероятно след процедурата със замазването, да се наложи да си пребоядисаш цялата стена, ако не догодиш нюансите.

Успех!

• Автор

Благодаря на всички за мненията им, но смея да поспоря...

За красиво и естетично не знам, но климатика ще го използвам най-вече за отопление и мисля че няма да има проблем че струята ще духа на пода, ако беше така хората щяха да си слагат радиаторите на таваните. Над прозореца няма място, ако го сложа на стената ще духа в гърба ми, което няма да е много приятно. За конденза няма проблем, защото външното тяло ще е по-ниско от вътрешното.

Питам ще има ли технически проблем да се монтира на 30см от пода климатик, който е предназначен за стено монтиране или трябва да си купя подов тип климатик, защото такива модели има, но цената му е такава че просто няма изплащане както и да го погледна.

Очаквам още компетентни отговори.

Техническа пречка няма ....само че е глупаво ..... макар че , мисля ,че ти си решил за себе си ...значи и да те убеждаваме , че е неправилно - няма смисъл .....ето пак повтарям - няма техническа пречка , слагай го ...... виждал съм и монтирани в коридора 24 ка мидеа , която според човека трябвало да топли цял апартамент с отваряне на вратите .... cool.gif .... все пак новото идва с експеримента ...сложи го и после сподели ...най много да те хванат бесните в някой момент и да дадеш още един монтаж-демонтаж ....

Успех :P

Техническа пречка наистина няма ако мислиш да го използваш за топло най-вече... а ако мислиш да го използваш за студено възниква известно затруднение в разпределението на въздушния поток. И за радиаторите си прав... но от естетическа гледна точка... на целия свят климатиците са монтирани в горната част на стаята... ситуация: идват ти гости и ахват ohmy.gif а пък и това е най-малкия ти проблем... долу като е монтиран заема повече място от стаята а горе не заема от площта на стаята... другото което е можеш така да си го монтираш, че да не ти духа във врата и проблема е решен... това е моето мнение, а пък вече ти ще си решиш какво да правиш... кажи какво си решил cool.gif Успех !

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Сложих вътрешното тяло под прозореца, добре изглежда и добре си работи, доволен съм...температурата при режим охлаждане на пода и на височина 1,80м е еднаква до десети от градуса. ;)

post-166016-1216126477_thumb.jpg

Сложих вътрешното тяло под прозореца, добре изглежда и добре си работи, доволен съм...температурата при режим охлаждане на пода и на височина 1,80м е еднаква до десети от градуса. ;)

Много добре изглежда, през зимата ще е и по-ефектно а и ще топли на краката laugh.gif Може да се използва и за бързо изсушаване на дрехи.

• Автор
Много добре изглежда, през зимата ще е и по-ефектно а и ще топли на краката laugh.gif Може да се използва и за бързо изсушаване на дрехи.

Може, но за тази цел си имам още една голяма баня, където жената слага простир и пуска влагоуловителя, (изсушител на въздух) който върши страхотна работа. Препоръчвам го против всякакъв вид влага, изсушаване на бани, против мухъл и т.н.

Искам да добавя още , че тръбния път на климатика е само 50см и няма топлина загуба.

Може, но за тази цел си имам още една голяма баня, където жената слага простир и пуска влагоуловителя, (изсушител на въздух) който върши страхотна работа. Препоръчвам го против всякакъв вид влага, изсушаване на бани, против мухъл и т.н.

Моля, сподели повече за този влагоуловител. Колко е голям, монтира ли се или е подвижен и главно - от къде се купува и колко струва.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
Моля, сподели повече за този влагоуловител. Колко е голям, монтира ли се или е подвижен и главно - от къде се купува и колко струва.

Влагоуловителят ми е на Ufesa DH3622 модел, взех го миналата година от Технополис за около 400лв., имаше и по-ефтини модели, но този беше най-новия. Не знам има ли още такива. Провери. Иначе има влагоуловители (изсушител на въздух, също) на Mrchubishi, но те за на доста по-висока цена от около 1000лв мисля, в Метро има и китайски, но са по-шумни. Моя е сравнително тих, но е малко трудно да се спи в стая където работи влагоуловител.

Не се монтира, размерите му са различни, но е като куфар (в зависимост от контейнера за вода и големината на самия уред), по големите модели имат колелца е за по лесно придвижване и може да се мести в различните помещения.

Това е най-общо... Питай ако имаш други въпроси.

Човека е много прав.Топлото под прозореца.Само не знам да ли ще има проблем ако вътрешното тяло се обърне на 180 градуса. Тоест да духа на горе.

Човека е много прав.Топлото под прозореца.Само не знам да ли ще има проблем ако вътрешното тяло се обърне на 180 градуса. Тоест да духа на горе.

разбира се че не може ...как ще обърне и водната част на "духалката " :) лично на мен ми изглежда гламаво , ама нито съм ти давал парите , нито съм ти роднина , да ти давам акъл ( както и аз не търпя някой да ми дава тон в живота ) само че , таванно подовите климатици , монтирани под прозорец са направени винаги за духат нагоре ...... важното е на теб да ти харесва :) за топло - мисля , че е що годе добре , топлия въздух се вдига нагоре , ама на студено някак си ми изглежда неправилно ,........ :huh:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.