Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Здравейте!Имам проблем с НОД32.Пускам да сканира, почва си сичко нормално ,обаче намира 3 вируса/изписва ги в червено-това какво значи?/ и изведнъж без нищо да каже спира да сканира.Аз изключвам компа.След като го пусна давам пак скен обаче същата работа.Също така не знам дали изобщо се ъпдейтва.Давам клийн-прави същите гадории като при сканирането.Какво да направя?Моля дайте съвет!

Благодаря за отделеното внимание!

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 290k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Еми като видиш кoи файлове са заразени (маркирани в червено) записваш си ги кои са точна и каде се намират и влизаш под SAFE MODE и ги делваш ръчно. Ако не стане и така пиши отново да видим дали може да се оправи. Само да питам ти правил ли си някакви настройки на NOD-а ? После ще дам линк с малко инфо как да си го конфигурираш за да нямаш този проблем с чистенето на вируси.

Успех! :speak:

Редактирано от NoMoreFentazy (преглед на промените)

• Автор
Еми като видиш кoи файлове са заразени (маркирани в червено) записваш си ги кои са точна и каде се намират и влизаш под SAFE MODE и ги делваш ръчно. Ако не стане и така пиши отново да видим дали може да се оправи. Само да питам ти правил ли си някакви настройки на NOD-а ? После ще дам линк с малко инфо как да си го конфигурираш за да нямаш този проблем с чистенето на вируси.

Успех! :speak:

<{POST_SNAPBACK}>

Ами всъщност вирусите са в систем 32 sad.gif НОД-а ми пише че не може да ги отвори щото били "неизвести вируси" sad.gif А що се отнася до настройките -то и самата програма ми я инсталираха от диск ,ама нещо не й разбирам.Бих си сложила Панда,но незнам как да я инсталирам и от къде да я изтегля чиста. sad.gif

Можеш да пуснеш НОД като си в Safe Mode, понеже доколкото разбирам вирусите го блокират, ако не ги изчисти така, поне ще може да ги видиш на спокойствие и да ги изтриеш ръчно, както ти препоръча NoMoreFentazy.

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

dragozow

• Автор
От контрол панела на НОД даваш update, като те пита за име и парола слагаш тези, трябва да работят.

<{POST_SNAPBACK}>

Ми давам "ъпдейт" ама нищо не става,нищо не се отваря...малиии май яко е забил НОД-а...и нещо не го намирам в Адд ор ремувс програм на контролния панел... :speak:

Ето това, което обещах:

Тук ще опиша начин за конфигуриране на NOD32.

Първо отваряш НОД-а не от иконата на десктопа, а от system tray-а (до часовника долу вдясно).

1)След това от лявата част на "Control Center"-а, избираш "IMON". След което от новопоявилото се

меню от дясно цъкаш на бутона "Setup". Сега от новопоявилото се меню избираш "HTTP"(от падащите

менюта) и там където пише "Action" и под него "When an incoming infiltration from the internet is detected",

избираш "Automatically deny download of infected file". След това горе от падащите менюта избираш "Miscellaneous".

От там избираш отново бутон "Setup"(доло където пише "Scenner"). След това от първото падащо меню "Setup" слагаш

отметки на всичко от раздела "Sanning methonds", също така и на "Targets". След това се инатиска бутона "Extensions" и

от там се избира(слагаш отметка на) "Scan all files", след което натискаш "OK", с което се връщаш в предното меню и от

дясната му част където пише "Advanced Heuristics" слагаш отметка на "Use Advanced Heuristics" и натискаш "OK".След като

сме готови с настройките по това меню можем да преминем напред със следващото (но преди това да не забравим да затворим

менюто "IMON Setup"). :speak:

2)Сега от "Control Center"-а избираме "DMON" и съответно от лявото меню избираме "Setup". След като ни се отвори менюто

"Scener Setup" слагаме отметки на "Signatures","Heuristics","Runtime packers" и "Arhives", съответно от "разделите", "Scanning methods"

и "Targets". След това аналогично на предходните менюта, цъкваме на бутона "Extensions" и отново избираме "Scan all files",

след което натискаме "OK". Сега когато вече сме се върнали в предходното меню ("Scanner Setup"), от дясната му част слагаме

отметка на "Use Advanced Heuristics" от "раздела", "Advanced Heuristics" и отново натискаме "OK".

3)Сега избираме "AMON" от "Control Center"-а и от менюто "AMON Setup" от падащото меню "Detection" слагаме отметки на всичко,

след което отново цъкваме на "Extentions..." и слагаме отметка на "Scan all files" и цъкваме "OK". Сега от менюто "AMON Setup",

от падащото меню "Methods" слагаме отметки на "Signatures" и "Heuristics" от "раздела" - "Methods". От най-долния "радел" -

"Methods on create", слагаме отметки на "Runtime packes" и "Advanced heuristics". Сега избираме падащото меню "Security" и от него

слагаме отметки на "Clean","Delete","Rename" и "Replace" от "раздела" - "Actions supported in warning windows". Натискаме "OK" и сме

готови с част от настройките на NOD-а.

Сега е ред на настройките при процеса на сканирането и "почистването" на PC-то.

Отваряме НОД-а от иконката на десктопа. След като завърши процеса на сканиране на паметта идва ред на нашите настройки. :)

1)От падащото меню "Scanning Targets" цъкаме на бутона "Select all", с което НОД-а да сканира всичките на устройства които сме закачили

към PC-то си(Хард дискове,флопидискови устройства, CD-ROM устройства и др.).

2)Преминаваме на падащото меню "Setup" от което слагаме всички отметки на "Objects to diagnose" и "Diagnostic methods". А от по долния раздел

"System" трябва да има отметки на "Sound Alert" и "Use MAPI interface". След това от дясната страна избираме вече до "болка" познатия ни бутон

"Extensions..." и слагаме отметка на "Scan all files".

След като направите всичко това може да дадете "Quit", за да затворите програмата, при което ще се появи едно съобщение, което ви пита дали

НОД-а да запомни настройките, които сте направили до момента..., на което Вие цъквате на "Yes" и сте готови. При следващото пускане на НОД

да сканира той ще използва тези направени от нас промени.

Искам да подчертая че след като сканирате и видите, че НОД-а е открил вируси и не ги е изтрил му давате "Clean", с което той отново ше сканира,

но попадне ли на тези заразени файлове ще ви изведе съобщение за това какво действие да предприеме... да изтрие заразените файлове... и някави

други възможности. ;)

ПС:Искам да отбележа, че това може би не са най-добрите настройки, които осигуряват най-добрата работа на NOD32, но поне при мен така настроен

той ми върши перфектна работа и трие всякакви гадини от PC-то. :)

Надявам се да съм помогнал! Ако някой смята, че в нещо съм сбъркал(объркал) нека да каже, за да се поправя!

Благодаря Ви!

----------------------------------------------

Update на NOD32

От "Control Center"-а цъкваш на "Update" след което от дясната страна цъкваш на "Setup". След това от новото меню цъкваш на бутона "Servers...".

После даваш "Add" и пишеш това -> http://nodupdate.hit.bg/ и цъкваш "OK", после пак "OK". След това там където пише "Location" и под него "Server:", има падащо меню от което избираш нововъведения сървар от който ще се упдейтва НОД-а. В случая това ще е http://nodupdate.hit.bg/ . Избираш го и даваш "OK", с което менюто ще се затвори и ще остане актовно само "Control Center"-а и "Update". От това където цъкна бутона "Setup" има и бутон "Update NOW". Цъкни на него и НОД-а ше ти се упдейтне от новия сървар който въведе по рано.

Това е ако имаш въпроси пиши!

Редактирано от NoMoreFentazy (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
----------------------------------------------

Update на NOD32

От "Control Center"-а цъкваш на "Update" след което от дясната страна цъкваш на "Setup". След това от новото меню цъкваш на бутона "Servers...".

После даваш "Add"  и пишеш това -> http://nodupdate.hit.bg/  и цъкваш "OK", после пак "OK". След това там където пише "Location" и под него "Server:", има падащо меню от което избираш нововъведения сървар от който ще се упдейтва НОД-а. В случая това ще е http://nodupdate.hit.bg/ . Избираш го и даваш "OK", с което менюто ще се затвори и ще остане актовно само "Control Center"-а и "Update". От това където цъкна бутона "Setup" има и бутон "Update NOW". Цъкни на него и НОД-а ше ти се упдейтне от новия сървар който въведе по рано.

Това е ако имаш въпроси пиши!

<{POST_SNAPBACK}>

За първата част - Евала! но тава за ъпдейта нещо не мога да го схвана.

Защо мислиш, че от http://nodupdate.hit.bg ще се обновява по-добре, отколкото от всички фирмени и огледални сървъри, както и от всякакви други от които сама си избира какво да си обнови, ако в настройките му дадеш:

От "Control Center"-а цъкваш на "Update" след което от дясната страна цъкваш на "Setup". След това от новото меню цъкваш на бутона "Servers..." и избираш най-горното <Choose automatically> Преди да му дам тази настройка от време на време забиваше при обновяването, а някой път даваше, че не може да се свърже със сървъра (ами ако потребителя въобще няма достъп до hit.bg какво ще прави?). Затова мисля (и съм сигурен), че автоматичния избор на сървър за обновяване на програмата е най-добрия избор.

Автоматичния ъпдейт не е най-удачния избор(ако си с пълната версия а не trial, която е за 30 дена и може да се ъпдейтва без сериен номер и user name). По принцип можеш да си я ъпдейтваш и от официалните сайтове, но ти трябва валиден user name & password(но трудно се намират работещи). От hit.bg-то(nodupdate.hit.bg) можеш да си я ъпдейтваш ако си с пълната версия, но нямаш сериен номер(както е при мен). В един от коментарите за NOD32 има и линк за ъпдейтване от online.bg на Wankata, който също работи(но естествено ъпдейтите по 2та бг сайта не се качват ведната, а с малко закъснение). Аз лично предпочитам да си инсталирам пълната версия и да си я ъпдейтвам от тези два сайта. cool.gif

За първата част - Евала! но тава за ъпдейта нещо не мога да го схвана.

Защо мислиш, че от http://nodupdate.hit.bg ще се обновява по-добре, отколкото от всички фирмени и огледални сървъри, както и от всякакви други от които сама си избира какво да си обнови, ако в настройките му дадеш:

От "Control Center"-а цъкваш на "Update" след което от дясната страна цъкваш на "Setup". След това от новото меню цъкваш на бутона "Servers..." и избираш най-горното <Choose automatically> Преди да му дам тази настройка от време на време забиваше при обновяването, а някой път даваше, че не може да се свърже със сървъра (ами ако потребителя въобще няма достъп до hit.bg какво ще прави?). Затова мисля (и съм сигурен), че автоматичния избор на сървър за обновяване на програмата е най-добрия избор.

<{POST_SNAPBACK}>

Е най-хубаво е да ъпдейтваш автоматично от официалните сървъри на ESET, ама за целта трябва и парола cool.gif Затова са другите сървъри, иначе през 5-6 дни блеклистват паролите, които се публикуват. Другия вариант е трайъл-версия... ама :nono

С "излекуваната" програма досега не съм имал проблем - не съм въвеждал никакви пароли. Моя комп е преинсталиран скоро, но на един приятел му я качих отдавна и периода който показаше - 30 дни, започна да намалява към 0 и после започна обратно - -1, -2, -3 и т.н.

Еми може... из нета се въртят всякакви кракове за trial версиите на NOD32, но при мене не проработиха тези които пробвах и затова сега си карам с пълната версия. cool.gif

• 2 седмици по-късно...

Здравейте отново.Пак имам проблем и искам да го споделя с вас,като съм убеден,че ще намерите решение.Става въпрос за това,че след като зададох на нод32 да извършва всичко установих,че компютърът ми започна да се забавя(cpu1700+@2100,2x256mb,80bg/seagateata100,уин екс пи).Забелязах,че когато стартирам приложение уорд на ем ес офис най-напред ми го проверява с нод.Очевидно съм задал в опциите на нод да се изпълнява тази функция и може би това е причината за горе споменатото забавяне.Молбата ми е да ми кажете как да отстраня този малък проблем на иначе най-добрата антивирусна. Мерси!

-обединена-

Погледни си настройките на DMON. И изобщо виж какво точно си човъркал по всички настройки - имаш опция да ги върнеш по default.

Благодаря на ванката за точната помощ.Бях включил всичко на диип и за това ми забавяше.Сега всичко е ок.

• 3 седмици по-късно...

Колеги, нуждая се от помощ.

Моят НОД след последния ъпдейт не иска да се обновява от мирър сървъри.

Дайте съвет какво да правя, или читав крак.

Ползвай търсачката и прегледай тази тема по-обстойно. Обединена.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Колеги, нуждая се от помощ.

Моят НОД след последния ъпдейт не иска да се обновява от мирър сървъри.

Дайте съвет какво да правя, или читав крак.

Ползвай търсачката и прегледай тази тема по-обстойно. Обединена.

<{POST_SNAPBACK}>

От къде го ъпдейтна. И кои миръри ползваш. На мен след последния update ми се появи и "лепенка" beta cool.gif ама пак си се обновява от мирърите. Аз използвам тези в hit.bg и в simtel.ru.

Добави нов монитор и набара някакъв hotbar, който тихо и кротко си седеше в карантината на AdAware.

:bye:

Тествах едва ли не всички мирър сървъри, но не става. 100% не е въпрос и на настройки, просто след последния ъпгрейд (направен от nodupdate.hit.bg) вече не става номера.

Опитах и с някои user &password налични във форума - пак не става.

Ще опитам да инсталирам версия 2.000.6, за нея поне има крак и май работи.

Някой да е опитвал тази версия?

@vanko_22

Адашът ти Wankata е голям бързак :hush:

Докато ти прочета поста и той е написал една камара сървъри.

Успех

:bye:

Въпрос:

Как и откъде мога да ъпдейгвам ръчно (manually) NOD32?

Питам защото го качих на компютър, който няма връзка с Интернет.

Намираш компютър, който прави някъде мирър, записваш миръра на диск и го нагласяш да се ъпейтва оттам. Т.е. отиваш на Update -> Setup -> Servers и му задаваш да се обновява от Е:\nod_upd\ / F:\nod_upd\ или както там ти се казва CD-устройството. Важно е папката с ъпдейтите на диска да носи именно това име, иначе няма да се обновява. Ползвай rewritable дискове.

Искам да споделя и малко от моя опит с тази много добра антивирусна програма.

Ползвам Trial версия на NOD32 и в началото опитвах да я краквам. Кракът всеки път ми казваше, че е успял, но след известно време периода все пак изтичаше и програмата преставаше да се ъпдейтва.

Тогава един познат ми показа едно доста просто решение:

1. Преди инсталация сетваш датата с 5-6 години напред.

2. Инсталираш НОД-а, като накрая му даваш "Restart Later" и Finish

3. Връщаш годината на настоящата и рестартираш компютъра.

Както вече някой спомена Trial версията се ъпдейтва автоматично и без парола - поне на мен до сега не ми е искало.

П.С. Ако НОД-а е бил инсталиран преди това и сте го деинсталирали, трябва да се почисти регистъра.

Надявам се, че ще ви е от полза това. :bye:

Аз ползвам бета-версиите от както излязоха и съм доволен. Поне 1 месец вече не се занимавам с търсене на пароли. Очаквам финалната версия и считам, че програмата доста се подобрява! cool.gif Ванка, време е да се върнеш към добрия, стар NOD32 cool.gif;);)

Редактирано от phantom (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.