Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Linksys WRT54GL

Featured Replies

Здравейте,

преди няколко седмици след основно изчитане на няколко форума си взех гореспоменатия рутър. Наистина до седмица работеше идеално, но сега имам проблем, който не е кой знае какво но е дразнещ: мрежата ми се състои от лаптоп и принтер включен директно към рутъра. DHCP сървъра е конфигуриран да да дава само 2 ип-та, на лаптопа и на принтера, мрежата е защитена с WPA2 и Mac Filter.И от седмица насам когато си пусна лаптопа рутъра не му дава ип..дава му някакво измислено, което няма нищо общо с моите настроики-дава му 169.254.169.154 - и съответно нямам интернет нито мога да влеза в самия рутър. В момента, който се рестартира(изключи се от тока) се оправя и пак си дава настроеното от мен ип и всичко тръгва нормално до другата сутрин-явно спирането на лаптопа му влияе , но не и когато примерно лаптопа е на stand by- тогава всичко е ок. Вече пробвах и му сложих най новия фърм уеър...след два дни пак същото..сменях кода на wpa2 да не би някой да го е кракнал...и да сменя тези настройки през ноща....ама ми е трудно да повярвам че само с дърпане на тока се оправя от това...така че вече не знам какво да мисля....Някой има ли идея на какво може да се дължи проблема?

ето как изглеждат основните настойки

26434376uk2.th.jpg

благодаря предварително sad.gif

Опитай да увеличиш LEASE TIME, виждам, че си го сложил на 500 минути. Макар че това не е толкова проблемно. А запазил ли си IP-та спрямо MAC адресите на лаптопа и принтера?

Здравей!

Имам същия рутер и нямам проблеми с него. От това, което си написал, виждам, че ИП-то, което рутерът дава на лаптопа ти, е от ИП диапазона, когато ДХЦП сървър не е наличен (169.254.0.1 - 169.254.255.254). Според мен трябва да си провериш настройките на лаптопа, дали не е зададена алтернативна конфигурация на безжичната мрежа. За друго в момента не се сещам. Надявам се поне малко да съм ти помогнал.

• Автор

благодаря за бързите отговори..значи:

-лаптопа не е бил конфигуриран за друга бежжична мрежа, а дори и да беше не би трябвало да се оправя с рестарт на рутъра

-за времето-500-те минути- го направих вчера за да не би да пази ип-то на лаптопа за целия период от време докато рестартира...звучи странно но е факт, принтера е влючен нон стоп с кабел, защото в момента, който се изключи и ип-то му си седи и никой нито дори той самия може да го ползва..затова сега си седи и включен...според мен проблема наистина е в този dhcp сърър, в това че не мога или не знам как да настроя да дава на лаптопа само едно твърдо ип и на принтера,..независимо дали са включени или не и като има само 2 свободни ип-та а рутъра си мисли, че си ги пази..и не ги дава и затова след рестарт се оправя, защото тогава се освобождат ип-тата...идея как става да сложа твърди ип-та, в настроиките никъде не видях подобна опция???

• Автор

Хммм преди малко ми се получи и хубавия син екран.....и след рестарта вистата каза че проблема се дължи на касперски 2009...след малко търсене на инфо в нета видях, че доста хора имат проблем в комбинациата виста сп 1 плюс касперски 2009, защото трябвало да се сложат най новите драйвери зa wireless-a, които са излезли след пускането на сп 1..тоест да оправят отново бакиите на чичо Бил....та напълно е възможно от това да се появява и проблема ми..сега свалям най новите драйвери та да видим дали ще има ефект, защото проблемите почнаха малко след като сложих новия касперски....

но все пак ако някой ми каже как си направя твърди ип-та, тоест лаптопа винаги да взима примерно .100 а принтера .101 без значение дали са влючени ли не, ще бъде супер и може ли въобще това да се направи с оригиналниа фърм уеър или трябва да сложа друг???

Редактирано от Micha13 (преглед на промените)

но все пак ако някой ми каже как си направя твърди ип-та, тоест лаптопа винаги да взима примерно .100 а принтера .101 без значение дали са влючени ли не, ще бъде супер и може ли въобще това да се направи с оригиналниа фърм уеър или трябва да сложа друг???

Забий ги статични

:grimace:

a как да ги "забия статични"...откъде?

Ами на преносимата машина и пронтера. Настрой ги със статични адреси. В хелпа на Windows пише...

• Автор

така....ето днес нов ден нов късмет....

независимо, че вчера настроих и лаптопа и принтера със статични ип-та...тъпия рутър днес отново отказа да им ги даде...в крайна сметка пак пуснах да си ги взема автоматично и съответно им ги даде разбъркани...направо вече супер яко ме изнерви защото 20 мин. се занимавам с глупости и накрая пак трябва да си адд-вам принтера под ново ип-точно когато ми трябва :huh:

направо ако не беше толкова нов, щеше да му се случи случка.....

ако сложа друг фърм уеър дали този проблем ще се разреши? и кои бихте ми препоръчали?

Ама на тоя рутер, като му гледам ръководството, никъде не виждам таблица за резервиране на IP-та по MAC адрес в настройките на DHCP-то...

Пробвай да изключиш DHCP и да зададен статични IP-та на компютъра и принтера, както ти и казал capnemo.

пробвай с dd-wrt, аз съм с него и нямам никакви проблеми. Това е страницата, аз ползвам v23 sp2. Тук можеш да видиш как се смея фърмуеър-а.

Здравейте,

преди няколко седмици след основно изчитане на няколко форума си взех гореспоменатия рутър. Наистина до седмица работеше идеално, но сега имам проблем, който не е кой знае какво но е дразнещ: мрежата ми се състои от лаптоп и принтер включен директно към рутъра. DHCP сървъра е конфигуриран да да дава само 2 ип-та, на лаптопа и на принтера, мрежата е защитена с WPA2 и Mac Filter.И от седмица насам когато си пусна лаптопа рутъра не му дава ип..дава му някакво измислено, което няма нищо общо с моите настроики-дава му 169.254.169.154 - и съответно нямам интернет нито мога да влеза в самия рутър. В момента, който се рестартира(изключи се от тока) се оправя и пак си дава настроеното от мен ип и всичко тръгва нормално до другата сутрин-явно спирането на лаптопа му влияе , но не и когато примерно лаптопа е на stand by- тогава всичко е ок. Вече пробвах и му сложих най новия фърм уеър...след два дни пак същото..сменях кода на wpa2 да не би някой да го е кракнал...и да сменя тези настройки през ноща....ама ми е трудно да повярвам че само с дърпане на тока се оправя от това...така че вече не знам какво да мисля....Някой има ли идея на какво може да се дължи проблема?

ето как изглеждат основните настойки

26434376uk2.th.jpg

благодаря предварително sad.gif

Сложи му Томато и забрави за проблемите.

пробвай с dd-wrt, аз съм с него и нямам никакви проблеми. Това е страницата, аз ползвам v23 sp2. Тук можеш да видиш как се смея фърмуеър-а.

Само да информирам че при подобно действие се губи автоматично гаранция

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.