Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows XP се срива

Featured Replies

Преинстарирах Windows XP. Запазих дял D и дял E, преинсталацията се извърши на дял C. Бях запазил само My Documents. Преинсталацията мина като по конец. Инстарирах различни програми, инсталацията на камерата се провали, а на принтера си мина нормално.

Симпоми

1)Компютъра е с около 25 процента по-бавен, но съм сканирал с Panda Antivirus+Firewall-премахна няколко spyware, но положението не се промени

2)Когато стартира(вече на декстоп) му е нужно известно време (<1 минута), за да отреагира, въпреки че процесора и RAM си работят на нормалните си стойности.

3)Процесите са 39, не съм сигурен дали Pandaта смука 9-10 процеса (пи-принцип, нормалната)

4)Сриване на системата. Независимо какво правя, компютъра се срива през определен период от време. Този период може да е около час или повече от 3 часа. Когато се срине всичко забива, след това се получава син екран и накрая се рестартира-всичко това за около 2-3 секунди. След рестартирането ми дава съобщение за грешката, придружено с Send/Don't Send. Ето какво пише в Event Viewer- Error code 0000004e, parameter1 00000099, parameter2 00069d57, parameter3 000000003, parameter4 00000000. Във help center нищо не ми помага (не че разбирам нещо де...)-User Action->No user action is required....

5)Някой програми и игри не тръгват.Пример: Dirt, а GTA VC забива при изход

Мой деиствия.

1)Още при първия срив, веднага сканирах с Panda Antivirus+Firewall и както казах по-горе-тя намери яколко spyware и това е. Уж отбива някакви атаки, ала до колко е вярно...

2)HiJack This-нищо съмнително не намери

3)Изчистване на Hard Diska от разни боклуци

4)Инстарирал съм всички кръпки.

5)Сложих почти всички периферни машинки- камера, принтер, скенер

Резултат

Няма

Не знам вече от какво може да е и затова Ви моля за помощ. Благодаря на отзовалите се (ако има такива)

ПП)Драйверите на видеото и прочие са си налице. Мисля, че са най-новите.

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

виж каква грешка дава на синия екран нещо от типа 0x0000....., това го пускаш в Google и така ще разбереш какво му има, мен лично ми прилича на проблем с паметта, но може и да греша

дай някакви технически параметри, тук не съм срещал врачки,

които да кажат на сляпо от какво е

Редактирано от saentist (преглед на промените)

я виж и на какви температури работи щото моя комп тука на работа успешно се прави на печка

• Автор

Съжалявам.

Компютърна харектеристика:

Processor:Intel® Core2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz (2 CPUs)

Memory:2048MB RAM

Video Card:NVIDIA GeForce 8600 GT

Operating System:

Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.070227-2254) (Оригинален!)

Температури:

Процесор 36

Първо ядро 39

Второ ядро 37

Графичен процесор 62

Първи хард диск 48

Втори хард диск 47

Вентилатор на процесора 3.2

Напрежение на ядрото на процесора 1.3

(При такива температури преди нямаше никакъв проблем)

А е практически невъзможно да снимам каква е грешката, защото незнам кога ще се срине и е прекалено бързо-направо за част от секундата се показва... Но има нещо от сорта на 0х000..., но какво е точно не знам.

• Автор

Мисля, че оправих проблема-отворих, извадих и сложих наново двете RAM плочки. За сега не се срива.... Не, бъркам се. Сега пак се срина. Миждудругото става най-често когато гледам клипчета.

А искам да попитам нещо тук, за да не отварям нова тема- Защо Windows XP не запазва настройките на Desktopa 1-Windows Classic тема, 2-Screen server blank-> компютъра си ги слага (след рестарт на системата) както си е базово- Win XP тема, Win XP Screen server (а минутите за появяването на скрийн сейвъра си ги запазва-2 минути). Идей?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.