Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ - непослушно коте

Featured Replies

Зравейте, имам нужда от съвет. Моето коте е на 3 месеца (девойка) и колкото по - голямо става, толкова е по - непослушно. Имам 2 основни проблема. От известно време са научи сутрин, ако се събуди преди мен, да драска на врата на спалнята (където спя и вечер то няма достъп) и да мяука до умопомрачаване. Способна е да мяука и драска по врата мноооого време. Даже напоследък и в банята като вляза прави така. Как да я отуча от този навик? А втория ми проблем е, че се научи да спи на бюрото зад монитора, където има кабели и по принцип никак не е подходящо място за сън. Преди това си спеше в котешката спалня, след това на дивана и сега на бюрото! Как да отуча и от този навик?

Помогнете! За първи път гледам коте и не зная какво да правя.

Понякога човек трябва да се съобразява с животните - не вярвам, че с добро можеш да я отучиш от тези навици... Има начин - и действа - когато котето направи нещо лошо, побийваш го малко, и така то все някога ще се отучи - но може да се настрои срещу теб...

Спокойно,нищо му няма на котето

Ами нормално е да драска-страхува се да не те загуби-затова

И моята писанка не ми дава да затворя вратата на банята-та я оставям притворена и тя се успокоява и не плаче

Котките обичат да спят на странни за нас места-моята на телевизора нанка,или горе на секцията,или на перваза

Щом й е добре и щом й харесва-остави я да си спи където иска

cool.gif

Казват че котките били много умни, по-умни дори от кучетата. И още по-инати. Не знам дали е вярно, но се опитай все едно е куче. Говори й, карай й се като прави нещо. А за драскането е хубаво да има нещо на което да си точи ноктите, някоя дъска примерно.

• Автор

Явно няма спасение. sad.gif Надявам се в един момент да й писне и да престане. Иначе си има специална драскалка за котета, но не й обръща внимание.

Явно няма спасение. sad.gif Надявам се в един момент да й писне и да престане. Иначе си има специална драскалка за котета, но не й обръща внимание.

Това не е плюшена играчка-да я сложиш на секцията или на масичката-да ти стои мирна и да не мърда

Това е живо същество-със своите желания,навици

Каквито и ти си ги имаш,нали?

Явно ти нямаш нужната обич-за да му позволиш всичко

• Автор

Сериозно ли не е плюшена играчка ? Не може да бъде! ohmy.gif Аз чудя, защо всеки ден расте, хубавее и най - вече дивее! А то защо било. laugh.gif Шегувам се! :) То е ясно, че не е играчка. Както вече казах, за първи път гледам коте и още не знам кое е нормално да прави и кое не е добре за нея. А пък и ти веднъж казваш, че това било така, защото иска да е с мен, сега пък, защото не съм я обичала... Странно. Вече разбрах, че спят на нестандартни места, така че притеснението ми за спането на бюрото отпада. А относно лудото мяукане сутрин, попитах за съвет как да я отуча, не защото не трябва да прави така или защото се правя на много строга и не й позволявам, а защото така драматично мяука, че ми къса сърцето. Та ако мога да й спестя риданието рано сутринта. Надявам се в един момент да й омръзне и да престане, но ще ви бъдем много благодарни (аз и малкото коте-моте) ако ни помогнете да разрешим по - бързо този проблем! cool.gif

Та ако мога да й спестя риданието рано сутринта. Надявам се в един момент да й омръзне и да престане, но ще ви бъдем много благодарни (аз и малкото коте-моте) ако ни помогнете да разрешим по - бързо този проблем! cool.gif

Няма да престане-иска да бъде при теб в спалнята и да се гуши

Не разбирам защо не я пускаш там?

Котките искат да имат достъп до всяка стая-мразят затворени врати

Оставяй я леко открехната-ако иска ще дойде

Ще си намери местенце и ще си нанка и няма да плаче вече

Просто иска да бъде с теб

cool.gif

• Автор

Не я пускам, защото не ме оставя да спя. Тя е в постоянна готовност за игра. Оставях врата на спалнята няколко пъти притворена и в момента, в който й стане скучно (независимо коя част на денонощието е) идва при мен на леглото и започва да ме закача докато не се събудя. Затова затварям вратата.

Ми всички мъничета са така-играе им се нонстоп

И аз доста безсънни нощи съм изкарала

Ти пак едно само

А Хари Мата Хари като роди на мен 4 ми се разхождаха по главата денонощно

:)

В продължение на 2 месеца,докато станаха за даване-само си представи какъв купон беше

P.S.Тук можеш да видиш някои от моите Хайдук Пикасенца

http://www.kaldata.com/forums/index.php?au...um&album=56

cool.gif

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Ти какво решение очакваш да получиш? Магическа дума която ще превърне котето в послушно животно ли? Ще му омръзне на кукуво лято. Колкото повече чакаш и отлагаш толкова по-трудно ще става. Искаш съвет, получаваш. Никъде не е упоменато че решението трябва да е лесно и приятно.

и аз бих правил същото ако бях на котето на мястото sad.gif и какво толкова лошо... буди те. еми коте е все пак :idea: и като знам, така ще се привърже, особено ако му отделяш повече внимание, че после оттърване няма :ph34r:

Я си го обичай и си го гушкай.Радвай се,че е с теб.Аз наскоро загубих любимия си котарак и не мога да си намеря място като се сетя когато съм му се карала и наказвала,не че е имало голям ефект,защото котките по природа не са от най-послушните.

Като попорастне ще се кротне и ще спре да те тормози,а до тогава :speak:

• Автор

Еми да, в крайна сметка какво толкова. Шанел е голяма сладурана и много си я обичкам. Ще се разберем някак. Ние жените трябва да се подкряме. biggrin.gif Даже като порастне и стане по - послушна сигурно ще ми липсва това , че е толкова игрива сега.

Ами като направи беля скарай и се,па удари я леко,но леко колкото да разбере,че е лошо !

• 5 месеца по-късно...

Здравейте! и ние имаме същия проблем! Подарих на приятеля ми малко персийче, много сладка писанка, но и адски дива! Знам че това е признак че е здрава, но стане ли 6:30 ч. и тя е вече будна и се раздивява и го събужда! И ей на снощи малката госпожица го оставила да спи 4 часа, а той днес е на работа! Няма как да стане! Тя много се привърза към него и той към нея, но все пак... Спинка при него! Всичко и е угодено! Цял ден ако не той, съкваритрантие му си играят с нея! Но много бързо се наспинква! Има ли нещо, което може да се направи? Ние ще попитаме и във ветеринарната аптека и клиника! Но ако вие от опит можете да кажете нещо, благодаря!

Здравейте! и ние имаме същия проблем! Подарих на приятеля ми малко персийче, много сладка писанка, но и адски дива! Знам че това е признак че е здрава, но стане ли 6:30 ч. и тя е вече будна и се раздивява и го събужда! И ей на снощи малката госпожица го оставила да спи 4 часа, а той днес е на работа! Няма как да стане! Тя много се привърза към него и той към нея, но все пак... Спинка при него! Всичко и е угодено! Цял ден ако не той, съкваритрантие му си играят с нея! Но много бързо се наспинква! Има ли нещо, което може да се направи? Ние ще попитаме и във ветеринарната аптека и клиника! Но ако вие от опит можете да кажете нещо, благодаря!

Всички бебчета са такива

Малко безсъние-докато порасте

После не са такива лудетини

Какво да й дадат ветеринарите-приспивателни хапчета ли

:)

Зравейте, имам нужда от съвет. Моето коте е на 3 месеца (девойка) и колкото по - голямо става, толкова е по - непослушно. Имам 2 основни проблема. От известно време са научи сутрин, ако се събуди преди мен, да драска на врата на спалнята (където спя и вечер то няма достъп) и да мяука до умопомрачаване. Способна е да мяука и драска по врата мноооого време. Даже напоследък и в банята като вляза прави така. Как да я отуча от този навик? А втория ми проблем е, че се научи да спи на бюрото зад монитора, където има кабели и по принцип никак не е подходящо място за сън. Преди това си спеше в котешката спалня, след това на дивана и сега на бюрото! Как да отуча и от този навик?

Помогнете! За първи път гледам коте и не зная какво да правя.

Ами обича си те котето и иска при теб да стои cool.gif Спи на бюрото сигурно защото доста често ти стоиш на компютъра и е запомнило че си там... (аз имам 3 котки и те имат някой навици).

Не го оставяй да се качва по бюрото ако искаш да се от учи (въпреки че ме съмнява да стане).

едно от моите котки пък има навик като се събуди нощем да намери някой които спи и да отиде при него и да почне да му хапи носа, ушите (леко де... играе си - въпреки, че не е хубаво за този който е "нападнат" :))

послепис: Може леко да я ошамариш по дупето като е на бюрото... докато разбере че не трянва да се качва там (баси колко съм лош... приканвам към насилие) :)

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Моят съвет е да разбереш какво мрази и да го използваш срещу нея biggrin.gif Моите котарани например не обичат миризмата на портокали, всичките саксии бяха украсени с кори от портокали и те не припарваха. След известно време ги махнахме. Иначе да отучиш една котка от навиците й е много трудна задача. Аз лично съм спряла да се мъча, вместо котката да се съобразява с мен, аз се съобразявам с нея. biggrin.gif

Много ми е интересно кво ще питате пък в аптеката, ако тръгнеш да си упояваш котката, за да е кротка е престъпление въобще, че някой ти е дал животно.

Малките котки са такива - диви и несъобразителни.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Благодаря! Не бихме я упоили в никакъв случай! Но и така не върви! Като я пуснем в другата стая милата се съдира от мяу-мяу! Не знам! Ние си я взехме наскоро, надявам се че с времето ще се поукроти малко! Благодаря много

Благодаря! Не бихме я упоили в никакъв случай! Но и така не върви! Като я пуснем в другата стая милата се съдира от мяу-мяу! Не знам! Ние си я взехме наскоро, надявам се че с времето ще се поукроти малко! Благодаря много

Ще свикне и ще се поуспокои... Оставяйте я при Вас където стоите cool.gif

Просто нямате опит с коте

А и всяко животно-било то коте или куче и т.н.-вече става член на вашето семейство,част от теб

Все едно си имате дете

Ами плаче-защото иска да е с вас,да усеща присъствието ви-затова ще плаче

То и човек плаче без гуш

Р.S.

Моля ви!

Ако искате да запазите спокойствието си-просто не си вземайте домашни любимци!

Те изискват грижи-както и безсънни нощи като са малки

Ще имате скъсани мебели,счупени вази,съборени саксии,клавиатури и мишки на компчета и т.н.

Ако на някого това не му харесва-просто няма смисъл да се мъчите взаимно

Има Любов към животните-или няма

Аз лично предпочитам любовта на животните-вместо тази на "хората"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.