Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ с радиокасетофон от кола

Featured Replies

Здравейте. :)

Попадна ми един Philips 22RC465/65 от Пежо.

Казаха ми, че е развален и не работил. След като го отворих видях, че някакъв елемент липсва.

Явно някой го е барникал... Няма нито книжки нито нищо, абе само радиото. Та въпроса ми е ако някой има разхвърляно радио като това да разберем какъв чарк да търся.

Ето го радиото:

1025784_t.jpg

Ето и мястото на интегралната схема:

1025782_t.jpg

1025779_t.jpg

Благодаря предварително.

Редактирано от ggone (преглед на промените)

Времето, което си изгубил да дадеш линка можеше да го използваш за да си копираш писанията и напрактика да напишеш същото тук с два бутона. Както и да е ... По темата - според мен това е изгубена кауза, но ... де да знам, може и има някой, който да може да ти помогне.

Чак пък липсваща интегрална, поне не пишете глупости , така като гледам и да знаеш какъв е билона това място едва ли ще го оравиш сам. според мен е било някой еепром и някъде е него в явен или кодиран вид е бил кода на касетофона и тъй катому гледам и модела воопще не си заслужава губене на времето с подобни хамалогии

лично мнение

Според мене вообще не си заслужава да си губиш времето с такв касетофон още по малко като се има в предвид какъв му е проблема....има много хубави автокасетофони ...високи класове дето втра ръка ще ти излезнат доста изгодно

• Автор

Е сега не си заслужавало... то много неща не си заслужават труда ама ги правим нали... Ще се помъча пък ако нищо не стане - здраве да е.

• Автор
Така си мисля че е било паметта му.

http://newforum.joniks.com/lofiversion/index.php/t1749.html

"Паметта е 24Е16 smd... I2C."

Незнам дали ще стане тази памет и за моето радио, защото това в за друг модел... ЦЪК

Незнам дали ще стане тази памет и за моето радио, защото това в за друг модел... ЦЪК

И да стане и да не стане в твоя случай освен еепром-а ти трябва и бинарния файл които да заредиш от програматора в паметта а ти го нямаш така че ти трябва същия модел радио за да го копираш от него и хамалогията става голяма иначе ако го имаш е работа за броени минути

И сигурно има програмата и програматор, а? И кой ще му каже кода? И начина за въвеждане?

Цената от Ј7.50 в линка е повече от всичкото в нашенски сервиз.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

И сигурно има програмата и програматор, а? И кой ще му каже кода? И начина за въвеждане?

аз още във първия си пост писах че не може да се оправи сам съдейки по въпроса за интегралката но пък никой не се е родил научен да се пробва поне ще научи нещо

• Автор
Philips 22RC465/65 PEUGEOT

Нужна рабочая прошивка. Есть ОРАНЖ-2. Как прочесть память 24Е16б. Если можно, на мыло, где сидит код?

* Alex+ Минск, Admin 20.06.06 13:21

В Orange2 есть ST24E16.

* ALES BY Brest (Univ.service), Master 20.06.06 16:24

http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?...e97d59e8c086cde sad.gif

* wenderer Kalinovka Ukraine, Beginner 20.06.06 19:49

Если нет модуля - читаешь как 24с32 и сохраняешь на винт как 24с16 .

* ABDU Таджикистан, Худжанд, Member 21.06.06 2:54

Спасибо, сохранил. ALES Уже копались до меня. Поиском пользуюсь, нет результата на данную модель. Иначе бы не спрашивал.

*Зачем бога по мелочам беспокоить?*

* ABDU Таджикистан, Худжанд, Member 21.06.06 11:38

Проблема решена. Принесли другой аппарат с нормальной прошивкой. Снял прошивку и сменил код.

Ето какво намерих... явно и това радио е с тази памет.

Ето какво намерих... явно и това радио е с тази памет.

Еве остави я ти паметта 24ката ясна ще я намериш ами бинарния файл от къде , освен някой да ти го прати по нета ако го има или ако е качен някъде или ако в някой сервиз го имат от някой които вече са разкодирали .

• Автор

http://www.carhelp.info/forums/60/thread11332/

Ами не отбирам много от руски, ама освен в руски форуми другаде никаде го няма... но в този има и за моето радио.

Ещё подобные аппараты не только на автомобилях Peugeot и Renault ставились, но и на Fiat.

В аттаче - дамп вроде как от искомой модели. Интересно узнать о результате.

Вложения

Тип файла: zip 22RC465_65.zip (1.1 Кб, 58 просмотров)

Tова изречение какво означава, защото явно има значение от каква кола е дори и да е еднакъв модела.

Редактирано от ggone (преглед на промените)

http://www.carhelp.info/forums/60/thread11332/

Ами не отбирам много от руски, ама освен в руски форуми другаде никаде го няма... но в този има и за моето радио.

Tова изречение какво означава, защото явно има значение от каква кола е дори и да е еднакъв модела.

Ами означава намираш тоя файл zip 22RC465_65.zip който някой се е постарал да качи виж дали е обяснил и на кой адрес е пина , купуваш една 24ка и я програмираш с тоя файл и я запояваш като точката на чипа е към маса ако не се лъжа виж на платката кой са маса мисля че от 1-4 са маси

http://hobby.neomontana-bg.com/kit148.htm -> този ще ми свърши ли работа?

Ще ти свърши , стига да може да си го събереш сам, май го продават в насипно състояние , отделно ти трябва и цокъл за захващане на еепрома .

Абе защо не видиш PonyProg по прост е за събиране не че тоя е сложен ама все пак ... , ти вече научи ли на кой адрес е пин кода на радиото в десетичен или шеснаистичен вид е ???

Що ли се хабите да пишете за 20 лв? Цокъл за SMD знаеш ли какви пари е? И смяташ ли че е само това? А, и подобни свирки са по около 40 лв.

• Автор
Ще ти свърши , стига да може да си го събереш сам, май го продават в насипно състояние , отделно ти трябва и цокъл за захващане на еепрома .

Абе защо не видиш PonyProg по прост е за събиране не че тоя е сложен ама все пак ... , ти вече научи ли на кой адрес е пин кода на радиото в десетичен или шеснаистичен вид е ???

Аз мога, но не ми се занимава да си го злобявам. За сега имам само бинарния файл...

А този PonyProg видях, че струва 40лв. Не си заслужава при положение, че ще го ползвам само 1 път. Щом казваш, че онзи от неомонтаната ще ми свърши работа... намерих още един http://hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1540.htm от по-ниския клас.

Само да попитам каква е разликата м/у 24Е16 и 24С16

Аз мога, но не ми се занимава да си го злобявам. За сега имам само бинарния файл...

А този PonyProg видях, че струва 40лв. Не си заслужава при положение, че ще го ползвам само 1 път. Щом казваш, че онзи от неомонтаната ще ми свърши работа... намерих още един http://hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1540.htm от по-ниския клас.

Само да попитам каква е разликата м/у 24Е16 и 24С16

Тоя последния май е най подходящ за теб дето е без външно захранване от по ниския клас. По принцип може и да използваш нормален чип да не е SMD

ама трябва след като го програмираш да ми събереш краката така че да дойдат на същото разтояние върху платката, аз лично съм го правил . Не знам да ти кажа чесно каква е разликата между 24Е* и 24С* аз съм работил само с 24С но ми се струва няма да е от значение може да даде разлика в програмирането но едва ли в четенето ще има , все пак това е мое предположение.

• Автор

А този последния програматор ще може ли да програмира тази 24Е16 защото гледам, че пише в линка 24СХХ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.