Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DAIKIN ATX35GV1B има ли такова животно...?

Featured Replies

Здравейте,

Реших че е време да си купя климатик и от тук от там, приятели, познати, магазини, консултанти от търговски вериги...мнения много.

Парите които мога да похарча за такава техника са 1500 лв. Най-накрая се спрях на марката PANASONIC макар че съм предубеден към нея след покупката на едно видео когато бяхме в ерата VHS.Отивам за последна консултация в техномаркет и по пътя се сещам че не съм уважил магазини Зора. Там разговаряйки с продавач-консултатнта, тои ме попита чувал ли съм марката ДАЙКИН, и аз гледам и се пуля, наистина хе бях чувал тази марка. Показа ми модела който имаха ATX35GV1B и ми каза, че е правен за европейския пазар в Тайван. Разказа ми са характеристиките му и др. подробности. Сравни нивото му на шум 22 dB с това на panasonic-а 32 dB. Panasonic-a на който се бях спрял е модел Е-12 HKE. Цената и на двата климатика е една и съща и сега се двоумя кой от двата да избера. Странното е че пиша в google ATX35GV1B и той не намира нищо. Та въпроса ми е някой имал ли е досег до този модел климатици на ДАЙКИН. И другият ми въпрос е коя от двете марки да избера (препоръчайте ми и модел). Четох също че ДАЙКИН за Европа се правят в Белгия и Чехия. Не знам вече на какво да вярвям, затова моля дайте съвет.

Поздрави.

ist.

Дайкин е от най-високият клас - цък а Панасоник-а от доста по-нисък.

Щом са на еднаква цена им сравни коефициентите на преобразуване топло/студено и разхода на ток и избери този с по-добри показатели.

• Автор
Дайкин е от най-високият клас - цък а Панасоник-а от доста по-нисък.

Щом са на еднаква цена им сравни коефициентите на преобразуване топло/студено и разхода на ток и избери този с по-добри показатели.

Притеснява ме факта че не произведен в Japan.

Притеснява ме факта че не произведен в Japan.

Произведени в Япония можеш да намериш трудно, светът отдавна се е променил, за съжаление.... :) А в никакъв случай нямаше да са на същата цена с тези, произведени в Малайзия или Китай. А погледни наоколо а и навсякъде, китайците отдавна са ни превзели а и не само нас с техните стоки.

Не зная как и от къде може да се купи оригинален от Япония, евентуално като втора употреба се внасят но за нови не съм чувал в скоро време :baby:

Има такова "животно" и можеш да си купиш оригинално Японско производство

но от фирмата представител във Варна.

Единствения проблем е, че всичко - от надписите по дистанционното и ръководството е на японски - т.е. с йероглифи!

Иначе - машината .... избива рибата отвсякъде.

Само да спомена, че ДАЙКИН по принцип е фирмата която

произвежда климатичните системи на самолетите БОЙНГ.

• Автор
Има такова "животно" и можеш да си купиш оригинално Японско производство

но от фирмата представител във Варна.

Единствения проблем е, че всичко - от надписите по дистанционното и ръководството е на японски - т.е. с йероглифи!

Иначе - машината .... избива рибата отвсякъде.

Само да спомена, че ДАЙКИН по принцип е фирмата която

произвежда климатичните системи на самолетите БОЙНГ.

Мойта дилема е дали да взема ДАЙКИН производство в Тайван или ПАНАСОНИК производство в Малайзия?

-=OFFTOPIC=-

.... вече се чудя дали и нашите не са ме правили в Китай и после да са ме експортирали тук и изобщо аз какво правя в България!

И мога да поспоря, по отношение на това дали има DAIKIN правени в Япония - ДА има само че и цената им е КОШМАРНА!

Не само във Варна може да се купи оригинален DAIKIN, но и в София: http://terigroup.com/ - ТериГруп, който е другият официален представител на DAIKIN за България!

Пред дилемата всичко зависи от това дали на чичо Чонг родата или приятелите, жените са им пуснали снощи и те на другият ден при монтажа са били на кеф ...:speak:

Мойта дилема е дали да взема ДАЙКИН производство в Тайван или ПАНАСОНИК производство в Малайзия?

Мисля, че става дума за следния Дайкин - цък

Но нещо е с близки параметри като панасониците - C.O.P. - 3.74 и E.E.R - 3.37 т.е. е от нисък клас като за марката си :speak: Нивото на шума е също е доста - 41 дБ, явно и затова цената им е еднаква. С оглед на това, че панасоник е доста по-разпространен по нашата територийка може би и поддръжката му ще е по-лесна и евтина и затова везните клонят към него, но произведен в Малайзия ;)

Притесняват те DAIKIN като марка ли ? Чувал ли си за Danfoss ? Най-добрата фирма за хладилна техника е Danfoss, а DAIKIN е най-добрата фирма за климатична техника... най-голямата фирма за климатици в България - АТАРО Клима работят с оборудване от DAIKIN... сам си преценяй ама не се притеснявай от марката... на ниво е ! Успех ! :rolleyes:

• Автор
Притесняват те DAIKIN като марка ли ? Чувал ли си за Danfoss ? Най-добрата фирма за хладилна техника е Danfoss, а DAIKIN е най-добрата фирма за климатична техника... най-голямата фирма за климатици в България - АТАРО Клима работят с оборудване от DAIKIN... сам си преценяй ама не се притеснявай от марката... на ниво е ! Успех ! :rolleyes:

Не ме притеснява ДАИКИН като марка а ДАИКИН произведен в Тайван. Аз се бях насочил към Panasonic E-12HKE но ми препоръчаха Daikin ATX35GV1B, който ми казаха че е произведен в Тайван но има същите параметри като Panasonic-a, но маи се оказва че като клас, не като марка е под Panasonic-a. Та това ми е дилемата Daikin ATX35GV или Panasonic E12-HKE. Парите и на двата климатика са едни и същи както споменах по-горе.

Атаро клима работят с едни Дайкини пък.... "мейд ин Ромениа". Като ще взимаш климатик нека да си струва парите. За 1500 лв спокойно можеш да закупиш един японски (сто волтов). Е зависи и от капацитета. Надали ще намериш 18ка за тези пари :rolleyes: Днес си сложих SHARP. Да ти кажа, струваше си всичките български левчета. Нищо общо с техниката из големите вериги. Иначе за японски климатици КОП от рода на 2.5-3 не съществува. Хората си разбират от работата и изкарват на пазара убийствени модели. А за климатици произведени в Япония... само няколко марки все още се произвежедат там. Японците не са глупави хора и изнесоха всичките си заводи в Китай. Така че не се притеснявай. Ако климатика е 100V (200V ако е по-голям), би трябвало всичко да е ок ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.