Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изпуснат/Ударен HDD. Как да чета отново Партишъна?

Featured Replies

Случи се белята.

Без да искам бутнах 2,5" IDE HDD /в кутия/, от бюрото - на земята. Не работеше в този момент.

Като опитах да го включа отново /през USB/ се отваряше автоматично само единия Партишън - по малкия.

А разбира се ми трябва информацията от по-големия. той се вижда само като Буква, но когато тръгнах да го отворя-тц! Излиза съобщение: Cannot Open Local Disk /K/. Wrong I/O function'.

Опитах да го 'видя' с АкронисДискДиректор10 стартиран от ЦД. Там във Full Mode, Аcronis дава , че не може да чете от еди кой си сектор.. /изброява доста/. А във Safe Mode вижда и двата партишъна, но този , който не се отваря, го дава, че е половината празен, а това не е вярно. Под 10% е празен. За другия пък ,който си се стратира нормално, го дава, че не е форматиран. Прекратих по-нататъшни екперименти. Не знам какво да правя, а ми трябват данните от големия партишън.

Ще съм страшно благодарен за съвет !

HDD Regenerator 1.51 http://www.download.bg/index.php?cls=progr...ew&id=22543

Но незнам дали ще го види като Usb, а може да се наложи, да се монтира като хард диск.

Хайде мислете малко преди да пишете глупости. Като USB няма да го види ама и да го види няма да го оправи , диска няма лоши сектори а и да има няколко от удара не му е това главния проблем, главите на диска вече не са калибрирани , с някоя програма за рековери може и да изкара нещо но не е много сигурно , все пак ако е много ценна информацията приготви около 2000 долара и ще ти изкарат всичко , имало е къде къде по тежки случай ама принципа на четене на такива дискове вече е друг.

малко странична информация

Обявиха най-куриозните случаи на Загуба на данни

Банан прави късо съединение в твърд диск; професор залива драйва със смазка, за да не скърца. На подобни инциденти се натъква компанията "Ontrack Data Recovery"

омпанията за възстановяване на данни "Ontrack Data Recovery" представи своя ежегоден рейтинг на най-куриозните случаи на загуба на информация.

Класацията е съставена след допитване до специалистите на фирмата по целия свят и съдържа 10 най-фрапантни случая на загуба на данни от персонални компютри, сървъри и памети на цифрови устройства.

Ето как изглежда куриозният списък:

10. Сътрудници на глобална телекомуникационна компания изпуснали лаптоп от хеликоптер по време на работа в Монако.

9. При полет от Лондон до Варшава един от пасажерите поставил своя портативен компютър в чантата с тоалетни принадлежности. За нещастие неговият шампоан протекъл и залял цялата чанта, вкл. и компютъра, като резултат от което твърдият диск излязъл от строя.

8. Известният британски комик Дом Джоли изпуснал и повредил своя лаптоп, в който съхранявал 500 фотографии, 6000 песни, половината книги, които е написал, и съдържанието на всички негови вестникарски колонки.

7. Водещ британски университет претърпял катастрофална загуба на данни с обем над един терабайт. Това се случило една сутрин при пожар в отдела по компютърна наука. Компютрите били задимени и залети с вода при потушаването на пожара.

6. Застарял банан, оставен върху външен твърд диск, протекъл вътре в него и предизвикал късо съединение в електрическата схема. Като резултат твърдият диск престанал да работи.

5. Ноутбук с няколко външни твърди диска попаднал под подвижната лента за пасажерите в аерогара. Дисковете, естествено, се повредили.

4. Потребител преформатирал своя твърд диск десет пъти и едва след това осъзнал, че на него се е намирала ценна информация, която трябва да се възстанови.

3. На връщане от почивка в Барбадос фотолюбител установил, че не може да открие подводните снимки, направени с новата му водонепроницаема цифрова камера. Рекламираните херметични способности на апарата се оказали "леко" преувеличени.

2. Твърдият диск в новия настолен компютър на университетски професор заскърцал. За да се избави от дразнещия звук, той отворил капака и напръскал вътрешността на диска със смазочната течност WD-40. Така професорът се спасил и от скърцането, и от твърдия си диск.

1. Клиент на "Онтрак" изпратил във фирмената лаборатория повредено CD-ROM устройство, като използвал за защитна опаковка по време на транспорта чифт мръсни чорапи. Като резултат повредата станала още по-сериозна и процесът на възстановяване се усложнил многократно.

Списъкът показва, че до загуба на данни може да се стигне както случайно, така и заради груби грешки на потребителите.

Компанията не пропуска да отбележи обаче, че е успяла да възстанови напълно данните във всеки от посочените случаи.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Аз имам един ХДД който пък не изкарва да има лоши сектори с ХДД РЕГЕНЕРАТОР-а а иначе СМАРТ казва че е ЛОЩ...

До бутащия дискове от бюрото на земята,

купуваш си продукт наsalvationdata (от Аптеката да речем) и пробваш. Ако не изгрее (аз залагам на изкъртена повърхност) отваряш хладилника и си сипваш чаша вода.

Механиката е смърт за електрониката - цитат от умен човек :)

Апропо , наистина спасяване на данни си заслужава , ако са МНОГО ВАЖНИ! иначе забрави.

• Автор

ЕЙ Много ви БЛАГОДАРЯ !

Видях повече съвети и съдействие отколкото очаквах !

Последни Новини:

След като си пострадах насаме, си рекох- ами-ВАБАНК. Надеждата умира последна, както е казано в Секцията за Помощ на PCWorld. Каквото стане -това.

Имах инсталирана преди време на ХР /но качен на MAC OSX през BootCamp/ една програма - PowerDataRecovery.

Закачих Диска чрез USB като външен за ХР. Пуснах програмата. В Recovery не видя диска въобще, но в AdvancedRecovery го видя със все пустия партишън!!

Пуснах да прочете каквото може от партишъна, и след 40-50 мин. /диска е 250ГБ, а Търсения партишън 192/ тя показа всички папки, които имаше на партишъна, плюс една допълнителна: LOST Files. С размер- почти 20ГБ.

Отгоре на всичко в тази папка се четяха файловете, поне като имена. Дали се отваряха - не мога да кажа.

Силно се зарадвах и закачих друг диск, пак на USB, на който да възстанови каквото може програмата. И se започна възстановяване. Файл от около 1.8ГБ - 3-4 часа, .DLL - 10 минути..

Въобще... Може би около половин година непрекъсната работа на РС ще отнеме. При положение, че после се четат всичките възстановени файлове.. А докато работи сега, на РС не може да се отвори нито MyComputer, нито някоя друга програма..

Чудя се дали да го спра и да опитам нещо от публикуваното от вас тук.

Сега поред да отговоря:

raiders:

HDDregenerator - дборе, но мисля , че проблемът не е в лоши сектори , а в способността на главите или друга електроника в диска да комуникира с външния свят. А и дори и да има лоши сектори тази програма ще ги възстанови, но ще възстанопви ли данните в тях? Ако ми възстанови секторите /за последващо ползване / без данните - съвсем ще оплеска ситуацията. отделно , линка дето си ми пратил - не мога да вляза. Ще трябжа да я потърся някъде другаде.

izabel1:

По принцип съм на твоето мнение. Друг е въпроса дали е така наистина. 2000$ няма да дам за възстановяване, но какво ще кажеш: Дали вършат работа за поправка/калибриране на глави, специализираните програми на роизводителите на Дискове от линка на Profruit по-долу?

Trichocephalus:

Той по принцип си е външен, при това 2,5". Ако искаш да кажеш да го извадя от кутийката му - да може и да си прав. Ама да го слагам през преходник 3,5"IDE/2,5"IDE вътре в РС... смяташ ли, че ще има ефект?

djagi:

Малко ме е страх, сега след като го прочете PowerDatаRecovery. Въпреки това съм оставил това като краен вариант.

B-boy[style]:

Благодаря ти за ЛС. Поуспокоих се малко. А има и и нтересни неща там.

Ами...

Сега отивам да продължа борбата.

Ще пиша продължението...

• Автор

Да-а-а,

малко се бях 'оптимизирал' с тия времена за възстановяване, дето ги писах вчера в предния пост-отговор.

На файла от ок.1.7ГБ програмата си седя ококло 12-13 часа.

Реших, че е забила и загасих РС. Диска /за спасяване/ си беше загрял, та го сложих за половин час във фризера. Като го извадих беше толкова студен, че ти лепнат пръстите по металната част. Изчаках малко да се аклиматизира.. и наново - през PowerРecovery. Същия ефект. Същите резулатати.

Май нямам друг избор освен да почна подред всичките програми - GetDataBack, RecoverMyFiles, DiskInternalsPartitionRecovery. Ако се сещате друга - казвайте. Сега му е мястото на експеримента..

Имах съвет и за HDD Regenerator.

Може ли някой да ми каже дали тази програма поправя Диска, или Данните на него? Защото попътя на логиката може вместо да изпише вежди да извди око.. Поне така разсъждавам.

Ако един Диск /метална плча/ е механично увреден, то и инфото на него би се 'моделирало' по деформацията. Ако програмата 'поправи' механичния' дефект, като наприме направи четим този сектор въпреки дефекта му, дали ще направи четима и инфото на него?

А ако я ползвам вградена в Hiren's Botalble CD 9,5 ? Има ли разлика от това да се инсталира на работния диск?

Благодарен за всеки съвет.

AxxlPPC, забрави за HDD Regenerator, само губене на време е. Понеже е добре да има разнообразие в секса ( ohmy.gif ) ти препоръчвам нещо от моите предпочитани програмки и една от тях е R-Studio. Ако ти остане време и нерви я пробвай и нека късметът да е с теб laugh.gif

• Автор

kmvasilev:

Веднага ще я потърся тази програма.

Но понеже, както писах , експериментите започнаха...

първо го бях сложил на HDD Regenerator 1.51, стартиран от EmergencyBootCD 6.01.

Вече втори ден си работи програмата /не е демо/ и на екрана пише:

Scanned: 87MB /xxx xxx sectors/

B - yyyy bad sectors found.

R - 0 bad sectors recovered.

Цифрите в ххх ххх се менят/нарастват , но 87 МБ - Не ! /ПП: след още 8 часа помръднаха с 1МБ - 88 са вече/

Цифрите в уууу също нарастват и от нула вече са четирицифрена сума.

Някой може ли да ми каже дали и R цифрата трябва да мърда заедно със сканирането или първо трябва да свърши цялото сканиране и тогава ще излезе команда са Repair-ване..

Четох различни описания, но никъде не намерих упътване за програмата - затова питам.

Май ще откара една-две седмици така..

djagi:

от много четене ми дойдоха и други идеи: Например: Просто да му направя един Image на този партишън, и после да го възстановя някъде. Въпроса е с коя от всичките програми няма да се копират и BAD секторите../NortonGhost-8-11-14;AcronisDDS;.../

А пък прочетох днес в PC World , че една от най-старите и мощни програми за възстановяване била EasyRecoveryPro, както и Spinrite.

Има ли смисъл да пробвам с тях първо, или да мина директно на R-Studio ?

Редактирано от AxxlPPC (преглед на промените)

• Автор

Последна информация:

HDD regenerator 1.5.1 - спрян поради неуспех.

R-Stidio 4.5 стартирана под Виста: Индентифицира правилно, прочете правилно папките и структурата им, но при започналия възстановителен процес, на всяка папка отнема по над 12 часа, като резултата е под 10% възстановяване, и то несвързано.

Стартирано: HIREN' BOOT CD 9.5. От него:

Lost&Found, EasyRecoveryPro, DiY DiskPatch - не успяха да индентифицират диска и/или партишъните му.

Стартирано в момента: Winternals Disk Commander.

При подобно поведение на всички програми, май 'няма' глави от които да четат..

• Автор
М/би си е трябвало още съвсем в началото да пробваш с R-Stidio, защото с всеки предишен опит с други програми си намалил шанса си за успех, особено след HDD regenerator, най-малкото, защото целта на HDD regenerator е друга, а не да ти възстанови информацията. От това, което си писал, се разбира, че донякъде R-Stidio е имала успех, но почти съм сигурен, че следващия път, когато пуснеш програмата, дори и това няма да прочете. Поне не и ако още веднъж пробваш HDD regenerator. Според мен, ако изобщо е имало някакъв шанс да възстановиш нещо, не е трябвало изобщо да пускаш HDD regenerator, а да пробваш още първия път с R-Stidio, GetDataBack или дори EasyRecoveryPro. То даже в хелповете на подобни програми си го пише, че втори опит може и да нямаш... Лесно ще се убедиш в горното, ако си направиш експеримент с една дискета - дай и куик формат - първия път ще възстановиш всичко, втория - много по-малко информация, а третия - нищо

Може би си прав. Особено за софтуерно повредени дискове.

Аз си направих експеримент да го пусна отново на PowerDataRecovery - програмата, която въпреки че спря по средата, прочете и възстанови най-много инфо в сравнение с другите, ако въобще тръгваха - 7,5ГБ.

Та сега, след като съм пускал над 6 различни програми тя прочете същото като инфо .

Това може би ми подсказва, че повредата е хардуера./ глави или друго/ а не софтуерна. Което е и добре и зле.

Добре е, че си седи на едно положение и не се губи инфо от диска, зле е ,че не познавам човек/фирма у нас, която да отвори 2,5" Диск и да му извади плочата и да я прочете на друго устройство..

Дали някой знае ?

Относно R-Studio: - прочетох я тук , и веднага я пробвах. Не я знаех в началото.

А Winternals пък, прочете всичката инфо правилно, но пък не даде опция, да се възстанови на външен диск /през УСБ/ . а Аз съм я пуснал на лаптоп. Даде само Floppy, /което го няма/, CD, от което е стартиран /Hirens/ и My Computer. A както проблемния, така и свободния диск, върху който имам място за възстановяване, бяха закачени през УСБ. Интересното е, че в началните въпроси, когато пита от кой диск ще възстановява, ги видя и трите /вграден, проблемен, свободен/.

Някой знае ли дали Winternals може да се настрои да възстановява на външни дискове през УСБ?

Намерих в момента едно може би старо копие на Winternals Administrator's Pak 5.0 и си го инсталнах да видя как беше. В него има Remote Recover модул, дава се IP на отдалечената машина - в случая лаптопа може да е това. Можеш ли да пробваш такъв вариант, т.е. имаш ли друг комп под ръка ?

интересни фати за повредите тук

тази фирма възтановява данни в България...

Като клиент който се е възползвал от услугите на тази фирма трябва да кажа че ми върнаха информация от подобно изтърван HDD - и ако разни там програмки са успели да върнат 7 GB информация то при тях може да ти възтановят доста повече и винаги ще си струва сумата коятоо ще им се заплати . То стана малко като реклама но хората ми спасиха тримесечен труд и си залужиха 150-те лв за услугата . Цените им може да ви се видят малко соленички но ако информацията си струва цената няма значение .

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
Намерих в момента едно може би старо копие на Winternals Administrator's Pak 5.0 и си го инсталнах да видя как беше. В него има Remote Recover модул, дава се IP на отдалечената машина - в случая лаптопа може да е това. Можеш ли да пробваш такъв вариант, т.е. имаш ли друг комп под ръка ?

Благодаря ти, kmvassilev,

за информацията.

Предадох се. три семици се борих ии.. . отидох накрая в ЗИТ.

Там има едни можещи и знаещи по въпроса хора.. Итема-В /за разлика от Итема-ПГ на същия етаж/. Разбрахме се с две думи.

Та може би ще имам късмет за по-голяма част от диска да бъде възстановен.

Всъщност, ако искаш, прати ми линк на тази стара версия. Аз като си взема диска след някой друг ден, /надявам се/ ще го закача на някой РС и ще ти дам резултат. Искаш ли?

Поздрави:

А

интересни фати за повредите тук

тази фирма възтановява данни в България...

Благодаря ти, coolmeen,

за информацията.

Първия линк с фактите вече го бях прочел и отидох преди една седмица на адреса, с надеждата да дам на някой професионалист диска си за възстановяване.

Остави, че търсих адреса доста, но като се качих...

няма звънец, висят едни прани неща отвън, на табелката на вратата пише накакво семейство, а възрастна визитка забодена отгоре сочи, че все пак има такъв специалист. След известно чукане отвори един тийнейджър по гащи ... и каза, че татко му го няма.. да се обадя на телефона, ама не този на визитката..

Беше 15.00 часа...

тръгнах си бързо, и .. отидох право в ЗИТ. Там има едни можещи и знаещи по въпроса хора.. Итема-В /за разлика от Итема-ПГ на същия етаж/. Разбрахме се с две думи.

Та може би ще имам късмет за по-голяма част от диска да бъде възстановен.

А втория линк-- Благодаря ти.

Но във Варна... да си възстановявам диск.., някак си.. не знам. Може би в много краен случай да прибягна до там. Лично мнение.

П.П. виждам, че има и изразено положително мнение за фирмата от p0pc0rn.

Наистина се радвам, когато някой е успял като него. Всичко най- и за фирмата. Цената им е нормална за диск.

Просто... живея в София..и ми е далече...:help:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.