Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

СОФИЯ 2018 Нова кандидатура и лого

Featured Replies

Съгласни ли сте София да кандидатсва отново за домакин на зимните игри през 2018?

Аз съм и се надявам този път нашата столица да успее!Има големи шансове.

В този дух съм направил няколко логота в името на Олимпийската кандидатура на София 2018!

Надявам се да ги разгледате и да си кажете мнението:angry:))!

post-171030-1215175199_thumb.png

post-171030-1215175221_thumb.png

post-171030-1215175231_thumb.png

post-171030-1215175264_thumb.png

post-171030-1215175297_thumb.png

post-171030-1215175316_thumb.png

post-171030-1215175345_thumb.png

post-171030-1215175388_thumb.gif

post-171030-1215175533_thumb.gif

post-171030-1215175555_thumb.gif

post-171030-1215189169_thumb.gif

post-171030-1215189181_thumb.gif

Редактирано от GTG_84 (преглед на промените)

Определено сами нямаме шанс , ако се обединение с някой комший ще стане работата !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

На една зимна олимпиада,гостите и журналистите само ще са около 100 000 . Самият град дотогава,ще е към 2,5 милиона !

Абсолютно невъзможно е да се справим с това предизвикателство-само ще се дават/усвояват,присвояват/ пари за реклама !

Определено сами нямаме шанс , ако се обединение с някой комший ще стане работата !

точно така. Както е на европейските първенства по футбол например.. тази година Австрия и Швейцария а 2012 Белгия и Холандия .

Иначе все пак трябва да тръгнем отнякъде и един голям форум ще е добро начало за новия имидж на България като страна членка на ЕС

Няма особено значение, но харесва ми идеята в седмата /тази която е аналалогична на първата/, въпреки че аз бих я преработила малко цветово. Би била подходяща и ако се комбинираме с друга държава, което е общото мнение за разумна постъпка.

• Автор
Няма особено значение, но харесва ми идеята в седмата /тази която е аналалогична на първата/, въпреки че аз бих я преработила малко цветово. Би била подходяща и ако се комбинираме с друга държава, което е общото мнение за разумна постъпка.

Много ти благодаря за мнението и го оценявам !

Прав си човек ,но ще е супер ако спечелим самостоятелно:angry:!

А какво мислиш за логотата ми:question:?

Хареса ли ти някое?

На една зимна олимпиада,гостите и журналистите само ще са около 100 000 . Самият град дотогава,ще е към 2,5 милиона !

Абсолютно невъзможно е да се справим с това предизвикателство-само ще се дават/усвояват,присвояват/ пари за реклама !

Човек съгласен съм ,но имаме страшно кадърни млади хора ,които могат да направят от невъзможното -възможно,въпреки че нашите управляващи не заслужават такива дейни хора!

Всички ние сме част от това поколение,което се мъчи да направи и промени нещо в тая държава ,но винаги нещо или някой го спира!

АБСУРДЛАНДИЯ(БЪЛГАРИЯ)!

Редактирано от ToBy
Латиница (преглед на промените)

Това е мн добра идея, която обаче не е за предпочитане. Всъщност е и невъзможна :nono: Ние сме се допитали до МОК/става дума за кандидатура България-Сърбия/, но те са отхвърлили варианта за такава кандидатура. :speak:

На мен най ми допаднаха номер 6 и номер 8.

И останалите са много добри, но предизвикаха неприятна емоции.

Може би заради асоциацията с пушек и взрив.

Човек съгласен съм ,но имаме страшно кадърни млади хора ,които могат да направят от невъзможното -възможно,въпреки че нашите управляващи не заслужават такива дейни хора!

Всички ние сме част от това поколение,което се мъчи да направи и промени нещо в тая държава ,но винаги нещо или някой го спира!

АБСУРДЛАНДИЯ(БЪЛГАРИЯ)!

Силно се надявам да е така,GTG_84 !

Сигурен съм почти на 100%,че България ще е нормална държава,когато ще я управляват хора родени след 1984 година/незнам има ли общо ник-а ти с тази година/ !

До 2018 ще има ли сняг по Българските планини? Както е дръгнало, скоро пустинният маршрут на рали Дакар може да минава от тук.

Абе, вие какво пушите ?! :P

Организирането на О.И.(било то и зимни) не е шега работа.

А, иначе, ми харесват 1,2 и последното. :)

Това е мн добра идея, която обаче не е за предпочитане. Всъщност е и невъзможна ;) Ние сме се допитали до МОК/става дума за кандидатура България-Сърбия/, но те са отхвърлили варианта за такава кандидатура. :)

Точно така. Олимпиадите за разлика от футболните първенства се организират от определен град, не от държава. Състезанията се провеждат в него и най-близките му околности. София има предимството, че Витоша е много близо. При предишната кандидатура имаше идеи някои прояви да се проведат на Боровец или Банско, но бяха отхвърлени, та какво остава за състезания в други държави.

• 2 седмици по-късно...

Да, напълно подкрепям идеята, неведнъж съм казвал, че нова кандидатура има голям смисъл. Ето някои от причините в една статия, която написах през март:

Има ли шансове нова олимпийска кандидатура?

Ден преди да отпаднем в първия кръг на надпреварата за домакинство на Зимните Олимпийски игри през 2014 Стефка Костадинова обяви, че ако не преминем пресявката, ще опитаме пак за 2018. Председателят на Българския Олимпийски комитет (БОК) явно предчувстваше провала на софийската кандидатура. Сега, две години след фиаското, се заговори отново за Олимпиада 2018. Има ли смисъл от такава кандидатура и какви биха били шансовете този път?

Смисъл от нова кандидатура има, ако наистина сме сериозни в желанието си да спечелим домакинството на най-голямото спортно събитие в света. Международният Олимпийски Комитет (МОК) цени постоянството при кандидатстването, а и не сме Торино, че да спечелим от първия опит. Нито пък имаме милиардите на Путин, които бяха печелившия коз на Сочи за 2014. Като стана дума за Сочи, трябва да отбележим, че именно победата на руския курорт в миналата надпревара е най-голямата пречка пред столицата ни. Макар официално да няма правило за регионална ротация на домакините, от МОК трудно биха поверили Игрите отново на Източно Европа. Освен ако нямат насреща си едно сериозно предложение. Така стигаме до необходимите промени в нашата кандидатура.

И преди е ставало дума, че непрофесионално подготвените ни документи бяха причината София да бъде оценена толкова ниско от експертите на МОК. Това не означава, че с изрядна документация щяхме да спечелим домакинството, но поне нямаше да завършим предпоследни, „побеждавайки“ единствено грузинското село Боржоми. Започвам именно с организационните въпроси, защото те често биват неоправдано пренебрегвани. В първата фаза на кандидатстването (която София не премина миналия път) от МОК не посещават градовете и решението им за финалистите зависи от доклада на група от експерти в различни области – от инфраструктура, през хотелско обслужване до екология. Те пък базират оценките си на отговорите на кандидатите на специален въпросник. Точно тази документация не беше на ниво за 2014 и резултатът не засъсня. Една причина беше твърде малката роля на БОК в процеса. Сега ще трябва да се поканят експерти от комитета, както и от федерациите, за да бъде нашето предложение добре обмислено и конкурентно.

Проблемите на кандидатурата ни, отбелязани в доклада на МОК, могат да се обобщят с една единствена дума – инфраструктура. Няма значение, дали става дума за транспортна, хотелска или спортна, по тези критерии получихме едни от най-ниските оценки сред всички кандидати. Ще се промени ли това да 2010, когато от МОК ще определят финалистите за Игрите осем години по-късно?

От гледна точка на транспорта, към днешна дата няколко важни проекта са или завършени, или в напреднала фаза на изпълнението. Летище София е с нов терминал, увеличавайки капацитета си до над 4 милиона пътници годишно. Нова линия на метрото ще бъде пусната догодина. Магистралите Струма (от която 19 км са вече готови) и Люлин, свързващи София с Банско, където са алпийските дисциплини, са в строителство и ще бъдат частично готови да 2010. Хотелската база също се увеличава и то с още по-бързи темпове. Категорията „хотелски капацитет“ е с голяма тежест в доклада, така че висока оценка там е от голямо значение. И така стигаме до спортните съоръжения. Тъй като това е един хроничен проблем за българския спорт и постоянно се обещават нови зали, чиито проекти обаче остават само на хартия, трудно бихме могли да прогнозираме развитието до 2010. Ако все пак се реализира поне едно от предложенията за мултифункционална зала с над десет хиляди места в София, то кандидатурата ни ще изглежда много по-сериозна от миналата, когато тръгнахме с един малък като капацитет (6000 места) Зимен Дворец и още по-малокалибрената зала „Славия“ (2000 места). Миналата седмица, когато беше обявено намерението ни отново да кандидатстваме, кметът Бойко Борисов и председателката на ДАМС Весела Лечева обещаха дори две зали. И ако въпросът вече не е дали, то основното питане е кога ще бъдат реализирани проектите. От това в голяма степен ще зависи успехът на София 2018.

И накрая си струва отново да се върнем на шансовете на кандидатурата ни, този път в глобален мащаб. Избирането на домакин на Олимпийски Игри отдавна не е чисто техническа задача, с цел да бъде определен най-подготвения кандидат. Политиката и по-специално геополитиката играят важна роля и затова Сочи 2014 определено е пречка за нас. В днешно време решенията се взимат в резултат на задкулисни игри (аферата с подкупите на Солт Лейк Сити), политически интереси и персоналните предпочитания на стоте членове на МОК, които определят домакините. Посочените по-горе промени се отнасят най-вече до техническата, до обективната част на състезанието и могат да помогнат на София да премине първия кръг. Това от своя страна ще означава престиж и международна реклама за града и страната ни, дори само заради която си струва да кандидатстваме отново. А във финалния кръг - там всичко е възможно... Дори София 2018!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.