Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Американски лаптоп във България..

Featured Replies

Значи, по принцип живея във Сащ но съм на почивка във България (да видя роднини приятели и така нататък). Взех си американския лаптоп и имам малки проблеми със зареждането му. Значи казаха ми че аадаптера издържя 240 волта за това като отида във България просто да потърся кабел с накрайник за 220 волта смисал не цял адаптер а само часта която се пуска във тока. Търсих маГАзин във Бургас който да продава адаптери за да ми дадът такъв кабел и не намерих такъв. Накрая отидох в Магазин Панда (тези от вас който са от бургас го знаят) питах там и те ми казаха че кабел за такъв вид адаптери нямат но ми предложиха накрайник в който може да се сложи американския кабел и от другата страна е накрайник за Български ток. С една дума не тразнсформатор а само като накрайник който влиза във Българската еллектрическа мрежя. Можеби няма и седмица от както съм го купил лаптопа се зарежда нормално самоче електрическото табло почна да мята искри. Казаха ми просто да отида да взема друг такъв накрайник но все пак реших да питам. Дали да купя нов накрайник пак такъв или да търся самия захранващ кабел. Според мен втория вариянт да купя директно цял кабел направен за 220 волта е по добра но ходих в 2 магазина за компютри и нямаха такива. В пандата който се води магазина за кабиляци във Бургас също нямат. И за това ако има хора от Бургас ще съм много доволен ако ме опътят от къде може да се купи кабел на 220 волта за лаптоп зарядно. Благодаря предварително

Това дето си си го купил си е най обикновен преходник.

Не би трябвало да имаш проблеми с него.

Може да излизат искри от преходника ако не прави добра връзка с накрайника на адаптера.

На кое казваш табло?

И за това ако има хора от Бургас ще съм много доволен ако ме опътят от къде може да се купи кабел на 220 волта за лаптоп зарядно. Благодаря предварително

Ако е само за смяна на щепсела - вземи го отрежи смело кабела и си сложи един нашенски щепсел. Имам в предвид български щепсел. После като се върнеш в ЮЕсЕй си купи един нов кабел и работата приключва. Или ако си на вие с тези неща, помоли някой ел.техник да го направи ?

Просто щепсели и кабели по хамерикански стандарт се намират по-трудно тук :yanim: Да не биеш пътя да търсиш.

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

аз само да кажа да не ходиш в пандата. Там са ..... Точно срещу пандата (отдругата страна на магазина) в блока има 2 малки магазинчета за електронни части. Отиди там ще ти направят всичко.

Редактирано от flysoldier (преглед на промените)

Във всеки магазин за радиочасти можеш да купиш захранващ кабел за касетофон.Вземи само зарядното с теб-около 2-3 лева струва,за да можеш да пробваш.Аз така си смених на моят лаптоп.

Електрическата мрежа в САЩ работи на друго напрежение ( 110 В ) ! Внимавай да не си повредиш лаптопа като го включиш в 220 В ! По-скоро ти трябва адаптер, който от 220 да сваля напрежението на 110 В.

( би трябвало на дъното на лаптопа да има някъде етикетче, в което е упоменато с какво захранване на мрежата работи машината, или въпросното етикетче е на самото захранване на лаптопа)

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Електрическата мрежа в САЩ работи на друго напрежение ( 110 В ) ! Внимавай да не си повредиш лаптопа като го включиш в 220 В ! По-скоро ти трябва адаптер, който от 220 да сваля напрежението на 110 В.

( би трябвало на дъното на лаптопа да има някъде етикетче, в което е упоменато с какво захранване на мрежата работи машината, или въпросното етикетче е на самото захранване на лаптопа)

Има и импулсни захранвания, които работят с напрежение от 110 до 240В! Виж на зарядното на етикета дали пише 110-240 или пише само 110! Нищо чудно, ако е само за 110в искрите да са били от зарядното biggrin.gif Ако е оразмерено само за 110 волта и вече си го включил в нашенската мрежа по-добре се замисли за ново захранване и този път го търси с работно напрежение от 110 до 230-240 волта. Така следващия път когато си идваш насам няма да мислиш как да си заредиш лаптопа, а просто ще можеш да си ползваш вече купения преходник :P но това ти го казвам само в най-лошия случай! Да не вземеш сега да тръгнеш да купуваш зарядни а твойто да си бачка! Ако работи сменяй щепсела и си свиркай cool.gif

Напоследък така се случи, че минаха през ръцете 5-6 лаптопа донесени от САЩ от различни марки(Acer, HP, Toshiba, Dell) и купени от различни магазини. На всички зарядните им бяха с работно напрежение 110-240V и си работеха спокойно само с преходник за щепсела.

Преходникът ти нещо не е читав. Понеже ми се посъбраха разни нещица с американски тип щепсели, аз си взех един преходник с ключе от магазин за резервни части, ок. 3-4 лв струваше и си работи перфектно. Все пак погледни на адаптора какви напрежения пише и имай предвид, че лаптопът харчи порядъчно ток и е нормално да присветва при изваждане от контакта.

• Автор

Благодаря за всички отговори... на лаптопа пише 110-240v-1.7a (50-60 Hz)

тоест ще стане. Не тоя преходник работи добре зарежда се само дето тъблото вади искри и пука много шумно. Днес или утре ще отида до магазина който ми казахте срещуу пандата и ще видя кво ще стане. Иначе не искам да си играя да вързвам български накраиник защото не съм много на ти с електричеството ще взема нещо да прецакам и после и в САЩ няма да мога да го използвам.

Благодаря за всички отговори... на лаптопа пише 110-240v-1.7a (50-60 Hz)

тоест ще стане. Не тоя преходник работи добре зарежда се само дето тъблото вади искри и пука много шумно. Днес или утре ще отида до магазина който ми казахте срещуу пандата и ще видя кво ще стане. Иначе не искам да си играя да вързвам български накраиник защото не съм много на ти с електричеството ще взема нещо да прецакам и после и в САЩ няма да мога да го използвам.

ми щом е с такова работно напрежение ОК няма да има проблеми обаче не ми стана ясно кое табло пука и вади искри! Това не е нормално! Може да се дължи на лош контакт там където искри и може да повредиш зарядното по този начин! я обясни по-подробно кое е това табло дето искри или става дума за контакта! Ако се водя по това което си написал за етикета на лаптопа става дума за ток 1.7А при напрежение 220В което прави 374 Вата консумирана мощност! При тази мощност не е никак желателно да има слаби връзки по веригата някаде! Защо просто не си купиш един отделен захранващ кабел за зарядното и да си го ползваш като си в БГ. Хем ще ти е мирна главата хем няма да се занимаваш с преходници и да се радваш на севтлинно шоу! Има ги в Техномаркет за по 5-10лв и са доста качествени като изработка! Няма да влиза хлабаво в контакта и да вади искри както и няма опастност да стопи контакта или да повреди зарядното! Айде успех! cool.gif

• Автор

Днеска ходих за кабел и ето какво открих.. Като гледаш от към новата поща във дясно има 1 малко магазинче незнам дали е към пандатаа но ако не е тогава този дето е сложил отгоре бялата реклама с надпис панда е голям идиот. Аз там ходих първия път и там ми дадоха този преходник. Като се обърнеш срещу него малко по в дясно има 1 значително по голям магазин с надпис панда на латиница с червени букви. Там отидох днес и още не си бях изкарал зарядното като човека на щанда беше изкарал нужния ми захранващ кабел. Само 1 се питам ако тея 2 магазина са от 1 верига тогава защо във по малкия магазин като нямат 1 част просто не кажят отсреща имаме по голям магазин отидете там. Както и да е... взех си кабела засега работи добре. Има и 1 поражение обаче. Таблото за което ви говорих е електрическото там където са бушоните за апартамента. Та сега като се опиташ да вклучиш нещо във контакта във който бях слагал преходника електрическото тъбло почва да мята искри точно както правише и със приходника. Доколкото научих от бащами май съм прецакал бушона но понеже той е в Америка а аз във България ще извикам някой техник за всеки случей който разбира от такива работи да констатира щетите нанесени от преходника за лев и 50 ..... карай важното е че вече съм спокоен с лаптоп. Благодаря на всички който помогнаха...

Вероятно става дума за лош контакт в таблото, трябва да се изключи главният прекъсвач и да стегне хлабавата връзка или да се подмени. Понеже вероятно няма да си ти майстора, съветът ми е докато не се оправи да не включваш по-големи мощности или да оставяш такива включени докато няма никой в апартамента :speak:

• 2 седмици по-късно...

контакта ти е заминал и дава на късо. едва ли проблема е бил от захранването или преходника. както си си бил в САЩ си си дошъл и си попаднал на прецакан от некой твой роднина контакт.

Може да е от контакта ако масата му е правена с многожичен кабел нищо чудно да е от него, иначе може и в накрайника ти нещо да укасява или да прави хлабава връзка, ако е от ония китайските - нищо чудно та така викни си някой майстор да ти смени контакта и да си сложи един нов бушон и всичко ще ти е наред :-)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.