Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как мога да си стартирам PC-то през LAN картата

Featured Replies

Може ли да се стартира pc-то през ланкартата и ако може как ще стане това ?

Може да се пуска по LAN. Функцията се казва Wake on LAN.

Необходими са няколко предварителни изисквания, за да се активира услугата Wake-on-LAN. На първо място е необходимо вашето дъно (motherboard) да поддържа Wake-on-LAN, което за съвременните дъна е налице. На второ място трябва да се активира в BIOS възможността за събуждане по мрежата. Това става обикновено в сектор "Power Management". В най-добрия случай с това се изчерпва предварителните настройки по активиране на услугата.

Повече инфо тук!

Полезни сайтове: тук и тук

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ти колега за бързият отоговор. Дъното ми подържа тази опция но има някой друг проблем или по то4но подробности. Имам домашна мрежа от 2 пц-та които минават през рутер и съответно са с вътрешни ИП адреси 192.168.0.2 и 3. Интернет ползвам на БТК. Целта ми е от едното пц да мога да стартирам другото. По вътрешната мрежа няма ли някакав на4ин ?

Благодаря ти колега за бързият отоговор. Дъното ми подържа тази опция но има някой друг проблем или по то4но подробности. Имам домашна мрежа от 2 пц-та които минават през рутер и съответно са с вътрешни ИП адреси 192.168.0.2 и 3. Интернет ползвам на БТК. Целта ми е от едното пц да мога да стартирам другото. По вътрешната мрежа няма ли някакав на4ин ?

Това е протокол на ниско ниво и доколкото знам работи само в локална мрежа. Защо да не става?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Трябва да запали, просто следвай съветите на DoGa ?

• Автор

Колеги отново мн ви благодаря. Потърсех в Google.bg и намерих това -> http://www.kaldata.com/forums/lofiversion/...php/t63323.html

Съответно тази програмка която се оказа изключително елементарна за работа http://www.giveawayoftheday.com/freeware/d...ownload-WOL.htm Всичко си доиде на мястото. Благодаря Ви :) .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.