Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за кутия Асус

Featured Replies

Здравейте!

Сглобявам си компютър и искам да попитам малко елементарен въпрос, но ако някой ми отговори ще е добре.

Кутията ми е Асус и при болчетата имаше един гумен квадрат - 1 квадратен сантиметър големина с лепенка от

едната страна. Ако някой може да ми каже къде се слага ще съм му благодарен. Предполагам че се слага под

дъното зада не се огъва, когато се вкарват конекторите на захранването или под процесора ама не съм сигурен къде.

Благодаря !

Правилно си предположил. Нямаш нужда от него. Кутиите на Асус са достатъчно добре направени, достатъчно е да прикрепиш дъното с болтчета във всичките монтажни отвори към планката на кутията. Ако използваш Боксовото Интелско охлаждане дъното ще се огъне там, където е прикрепено охлаждането - но не е повод за притеснение.

• Автор
Правилно си предположил. Нямаш нужда от него. Кутиите на Асус са достатъчно добре направени, достатъчно е да прикрепиш дъното с болтчета във всичките монтажни отвори към планката на кутията. Ако използваш Боксовото Интелско охлаждане дъното ще се огъне там, където е прикрепено охлаждането - но не е повод за притеснение.

Благодаря Кokomil това е добре защото вече слжих дъното и не ми се вади отново. А ето и данните на pc то. Малко ме притеснява охлаждането как ще е в тази кутия но има 80 мм вентилатор отзад и мисля че няма да има проблем. Ако не те затруднява кажи си мнението за охлаждането и за конфигурацията. Благодаря!

MB Asus M2N-VM HDMI

CPU ATHLON 64 5200 BOX

RAM 4GB DDR 2 800SUPER TALENT

HDD 250GB SEAGATE SATA2

DVD RW ASUS sata -2 БР

PSU FORTRON BLUE STORM 400W

CASE ASUS vento m9 micro

Редактирано от bigheart (преглед на промените)

Няма видео карта, сведователно не играеш игри, следователно няма да клокваш, следователно охлаждането е достатъчно добро. Иначе ... добре подбрани компоненти. Със здраве да си я ползваш.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
Няма видео карта, сведователно не играеш игри, следователно няма да клокваш, следователно охлаждането е достатъчно добро. Иначе ... добре подбрани компоненти. Със здраве да си я ползваш.

Благодаря Xactor . Позна донякъде - няма да играя на този компютър, предимно ще е за всичко друго освен игри! Сега като го довърша ако вземе да тръгне всичко ще е супер :)

Когато закачаш кабелчетата на предният панел, отвори си книжката, намери вътре съответните схеми и давай по тях. Ако ги спазиш (същото се отнася и до USB на предния панел и звук и т.н.) няма причина машинката да не тръгне.

Мисля че грешно сте разбрали :-). Това за което питаш има и нещо като дупчици/канали от другата страна, нали? Идеята е да го залепиш някъде на кутията(лепенката се маха и се открива лепката). И после закачаш там свински опашки и опандизваш кабелаците. Това за което саси помислили колегите е нещо друго.

Жоре мисля,че ти си се объркал защото той спомена още в 1-вия пост че е гумен,а това за кабелите е пластмасово.

Приятел, Георги (ако ми позволи така да го наричам cool.gif ) направи добро предложение, за какво биха могли да служат тези неща.Препоръчвам ти да научиш какво е пластмаса и какво гума, и тогава да се опиташ пак да създадеш пост, от който ще извлечем полза.

Редактирано от TOFO_FORD_GT (преглед на промените)

Благодаря,приемам го за градивна критика,и много добре знам какво е гума и пластмаса.До сега не съм попадал на гума с лепенка за придържане на кабелите,защото всички са били пластмасови.Не казвам,че съм прав,но описанието гума с лепенка не прилича на това за кабелите,а се доближава до предложението на kokomil.Щом поста ми е безполезен ще го изтрия.

• Автор

Благодаря на всички за съветите!

Компютъра го сглобих още в събота и тръгна - всичко е наред, обаче тази кутия страшно ме изпоти. Не че е лоша - Асус са супер кутии,

но поради факта, че е микро и много трудно се сглобява. На всичкото отгоре фортрона има 10 метра кабели и можете да си представите

какво става, да бях взел модулно захранване ама не ми се даваха 160 лева за захранване за тази машина. Сега ще преместя компютъра в

асус TA 661 да ми е по подредена вътре.

Айде, че ще почвам после да сглобявам четириядреното чудо Q6600, ако срещна пак някой гумен проблем ще питам ;)

На мене ми беше ясно, че ще мине без него ама нали съм перфекционист исках да знам за какво е.

Иначе да сглобиш компютър за първи път и да тръгне само с теоретичните знания, които имаш си е много готино! Сега остава да му сложа

ЛИЦЕНЗИРАНАТА Виста 64, дано да няма проблеми при регистрацията, че досега не съм регистрирал. А компютъра е за офис.

PS Голяма издънка съм направил в бързината, в първия пост "Да попитам ..един ..въпрос" ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.