Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Погрешно разпознат процесор

Featured Replies

Здравейте! Доста изчетох тук, но и така не открих отговора на моят проблем! Отнесох въпроса към този раздел, защото мисля, че тук ще намеря компетентни решения на малоумния ми проблем! :P

Компютърът ми е с процесор АМD Duron 1300. Системата го разпознава като Аthlon, със същата честота! Сменям го с Sempron 2200+ и системата го разпознава като Athlon, който работи на 893MHz (9x99) !?! Така, влезнах в биоса и се опитах да го вдигна от там, но нъцки! Най-много задавам 9x116, това е около 1000 и нещо мегахерци. Ако го вдигна повече, компютъра изобщо не тръгва. Рестартирам го и си тръгва с първоначалната настройка! Дъното е Аsrock K7NF2-RAID, ако това ще помогне!

Моля за идеи!

Благодаря предварително!

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

По принцип така се получава когато биоса ти не поддържа процесора, в твоя случай не е така.

Все пак може да пробваш да обновиш биоса....

добре дошъл в форума!

по-принцип ако дъното е по-старо а проца по-нов той се разпознава като по-стар модел,което се оправя с нов БИОС така ,че както ти казаха в горния пост ЪПДЕЙТ

пп:оправи си заглавието за да не ти делнат темата

• Автор

Като начало, Благодаря на модовете, че са ми модерирали заглавието! Мисля, че определено това е точното наименование на проблемат! Благодаря! :rolleyes:

По характеристиките на дъното, видях, че то поддържа такъв процесор. Видях го в книжката му. За ъпдейт на биоса, ми е малко сложна работата, не за друго, просто съм малко "бос" в софтуера :P

skylamer, това ми е известно, че има разлика между описано и ефективно КПД на процесора. Описаните параметри ги гледам в "Еверест", както и в "My Computer-Properties", разлика няма!

Phonomania, да не те подвеждам, но мисля, че дъното ми и този процесор са криво-ляво от една генерация, аз поне така мисля!Може и да се лъжа, просто предполагам. Виндоус-а(както се казва cool.gif ) беше преинсталиран след подмяната на процесорите. Ако това е от значение де!

Може да Ви се струва на ниско ниво проблемът, но за мен е такъв! Аз разбирам от кутии, вентилации, охлеждане и от рода! Не искам да се фукам, компът ми какви температури държи и с какви вентилатори! Проста механика! cool.gif Тема на друг разговор! Стига да оправя тази простотия и ще направя клок. Вече схванах(поне така си мисля) как става :)

п.с. Все още се въздържам от коментари, защото още чета форума!

Последно до ъпдейт на биоса ли стигнахме?

Виндоус-а(както се казва cool.gif ) беше преинсталиран след подмяната на процесорите. Ако това е от значение де

Само за протокола cool.gif След инсталацията са инсталирани всички драйвери по дъното, нали ?

Последно до ъпдейт на биоса ли стигнахме?

Да ! И да изпреваря следващият ти евентуален въпрос, ето ти линк с обяснението как точно се прави ъпдейт на Биос-а на твоето дъно ( кликни върху " How to update"). ( за препоръчване е ако не си наясно с флашването, да повикаш някой, който го е правил, или да научиш процедурата наизуст и тогава да се захващаш)

Всъщност колегите са забравили, че въпросното дъно е с нативна поддръжка на Sempron процесори и няма нужда от обновяване на BIOS за да го разпознае. Единственото което трябва да е направи е да се премести един джъмпера на дъното, за да тръгне процесора на 166FSB.

b4b8c67d54c3b127.JPG

• Автор

Евала!!!!!! :) .Много благодаря на всички, че се отзоваха! Нещата се получиха. Процесора е разпознат и работи по нормалния начин за него!

В частност искам да Благодаря на Lyudmil! Конфигурирах джъмпера на дъното на 333МHz, както беше описал той и вече всичко е ток. Положението, в което го заварих, беше на 200MHz.

Още веднъж Благодаря на всички и с каквото мога да помогна, ще бъда на линия!

Успех!

п.с. FIN

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.