Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с твърд диск

Featured Replies

Здравейте!

Искам да ви разкажа за моя проблем и да ви помоля да помогнете ако можете.

Имам компютър със следните характеристики:

MB ABIT KD7A/ KT400A /DDR400 /ATA133...

CPU AMD Atlon 2000+/ 1.67 GHz

HDD 40GB SG Baracuda VII-7200 / ATA100...

BIOS Version: Phoenix Technologies LTD 6.00PG, 19.08.2004

Преди време реших да си купя нов диск, пак SG Baracuda VII-7200 / ATA100, но този пък 250 GB.

Инсталирах го, разпозна се в пълния размер, после партишън, формат като NTFS, дотук добре.

Започнах да копирам файловете от стария ми диск и започнаха проблемите:

не иска да копира някои файлове, други ги копира и после не могат да се четат, трети са частично повредени и т.н.

Започнах да се боря сам - сменях продуктите с които да го форматирам, разделях го на различни партишъни,

сменях кабелите, правех го ту MASTER, ту SLAVE - не помага нищо. Когато се опитвам да го форматирам от Manage

на самия Windows винаги ми дава съобщение: The format did not complete successfully.

Опитах на инсталирам друг диск на компа си, да не би нещо дъното да не е в ред -

и двата диска които сложих бяха SG Baracuda, с обем съответно 20 и 80 GB - работят идеално!

Занесох проблемния диск в службата - там се държи повече от прекрасно!

Ходих по майстори, преинсталирах три пъти операционната система, даже го заведох във фирмата от която го купих.

Там му сменили BIOS-а (което не е много сигурно обаче), сложили му нови драйвери, но ефекта е същия.

Последното което направих e: с помощта на Maxtor MaxBlast 5 го разделих на 4 партишъна и го форматирах,

но при копирането на информацията пак същите проблеми. Вече наистина не знам какво да направя!

Или ми дайте някакъв съвет или този ми пост да се счита за обява за продан!

Предварително ви благодаря! До скоро!

Тия дни правих същото упражнение, също със Seagate 250GB/ATA. Процедурата беше следната: сложих новия хард в enclosure (кутия за външен хард на USB), форматирах го, за да е видим от ОС и клонирах стария хард върху него с Acronis True Image. След това сложих новия диск на мястото на стария. Резултат: тръгна от първия път и цялата информация до последния бит си беше на мястото. Единствено се наложи да буутна от Hiren's BootCD и да пооправя размерите на дяловете.

orelsoriz вече е задал този въпрос в хардуаребг и доста от въпросите са "отработени". Но след като е ходил по толкова майстори искам да попитам за следните неща: БИОС как вижда диска - с каква големина ? Как се чете и вижда на това дъно друг диск с 250 гига размер ? Опита ли да сложиш само въпросния диск и да бутнеш с някое лайф СД за проба какво се вижда ? Не разбирам как в сервиз няма да проверят тези неща ? И да се види къде е проблема в края на краищата ohmy.gif

Освен в hardwarebg.com този въпрос е поставен и в setcom.bg. От сайтът на производителя е видно, че това дъно е тествано с HDD до 160GB и че KD7A Bios поддържа 48-bit LBA (>128GB) drives.

Та оrelsoriz, вместо да се чуди и мае да посети квалитетен сервиз в София, където ако е възможно да му решат проблема.

Така, че по-добре да му се посочи добър сервиз в София!

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

до invio:

Кабелите ги смених в самото начало още. Виж, напрежението не съм мерил, смених захранването, но не помогна. Май си плаче за ново дъно поне :lol6:

до DoGa:

Не крия, че съм писал в три сайта даже. И през цялото време искам някой да ми препоръча този квалитетен сервиз, защото мисля, че си има хора за които подобен проблем е ежедневие. Но никой не казва нищо по въпроса :lol6:

до dixi:

Даваш интересно предложение може би, чух и други подобни, но засега идеятя е да се оправя без допълнителни кутии, контролери, дъна и прочие. Може да се окаже мисия невъзможна разбира се. Мерси все пак :lol6:

до kmvasilev:

Писах вече, че диска се разпознава в пълния си размер от БИОС-а. Друг диск с такъв обем не съм връзвал, защото нямам, все пак не съм сервиз. Връзвал съм по-малки дискове - 40 и 80 Гб, с тях няма проблеми. Не съм бутвал от СД да видя как се разпознава и т.н. Борих се 1 седмица и го дадох в сервиз с надеждата там да открият проблема. Но нищо не направиха. В момента просто от спортна злоба искам да разбера какво му има - нещата клонят към ново дъно или нов контролер поне. Затова и попитах дали някой не може да ми препоръча читав сервиз в София. Това е.

Редактирано от orelsoriz (преглед на промените)

до kmvasilev:

Писах вече, че диска се разпознава в пълния си размер от БИОС-а.

Да, моля да бъда извинен, проспал съм това. На мен ми се стори при прочита на поста, че проблемчето се върти около по-големия размер на диска - > 128 ГБ. Относно сервиза, моля софиянци да се включат с предложение ?

• Автор

Благодаря на всички, които се отзоваха.

Препоръчаха ми сервиз, отивам там. Ще ви информирам за резултатите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.