Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с лан карта

Featured Replies

3-ма човека си поделяме нета с 3 суича,свързани с рутер.и аз съм последната точка така да се каже.проблема е както си седя и се ровя ,и нета спира,а като извадя кабела и пак го пъхна идва нета или трябва да изчакам.забелязвам че долу двете екранчета не дават "x"(тоест че не е изключен),едното мига другото не.skype въобще всичко показва че няма нет.плс поматайте.

Редактирано от lefkoto_89 (преглед на промените)

• Автор

хайде де кажете кво да правя да си вземам нова лан карта или да се развикам по доставчика.

Най-вероятно рутера забива... Съседа го рестартира и всичко си работи отново. Питай го при него как е в моментите когато ти нямаш нет...

Най-вероятно рутера забива... Съседа го рестартира и всичко си работи отново. Питай го при него как е в моментите когато ти нямаш нет...

според мен няма общо с рутера тва щом си вади и си пъха кабела.по вероятно е да е от тия фалшификаменто лан карти дето ги бутат по новите дъна вече.

А я сподели защо с три суича че ми стана интересно :huh:

Редактирано от spellsingero (преглед на промените)

• Автор
post-159888-1216637465_thumb.pngеми защото от мен до рутера е някъде около 300 метра.свързването е така: рутер(на високо е, и взима сигнал от доставчика)от там една бела кутия(която си мисля че е захранване)и един суич (8 портов мисля че е) от там единия кабел отива за първия човек,а другия отива за другите двама.от там надоло още един суич който разпределя за втория човек и за мен.след това идва още един суич,и вече нета е при мен.лан картата ми е вградена: via vt6102 rhine 2 fast ethernet adapter мисля че е така.а не е от рутера защото първия човек си има нет.дано съм обяснил добре.

с преинсталация на уиндоус не помня да си писал ама пробва ли? драйвера да обновиш?...нещо?

• Автор
с преинсталация на уиндоус не помня да си писал ама пробва ли? драйвера да обновиш?...нещо?

пробвал съм с преинсталация няколко пъти нe става,а за обноване не съм пробвал(ще пробвам и ще кажа резултата).страмното е че си го прави когато си поиска,но най вече през ноща някъде след 1 часъ.

• Автор

не можах да се оправя и с обновявянето,намерих едни но те така и не станаха,а от сайта на производителите нещо не бачка не го отваря. sad.gif

А тея комутатори между теб и маршрутизатора от къде се захранват. Дали някой от тях не прави проблем. Смени портовете. Ако захранващите им кабели са дълги пусни до тях 220 волта и от там към адаптера. Може да пада напрежението.

• Автор

нз но вече започвам да се съмнявам че е от нета защото миналата седмица падна гръм,и изгоря; рутера и два суича,сега доставчика ги е сменил а това си продължава.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

с нова лан карта съм да се похваля,за сега няма проблеми,ако има пак ще пиша.благодаря ви за отговорите.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

избързах да се похваля sad.gif още на втория третия ден започна да забива пак.през това време сложи още еди суич и станаха четири,пак эабива.опитахме да сложим стабилизатор забива целия нет и се налага да рестартираме всичко и така,само проблеми sad.gif а ето и новата ланка Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC ,моля помогнете че нэ кво да правя вече само му се обаждам през 5 минути :)

Хм... абе тва не е нормално. Забива ланката, ясно. Това се случва адски рядко попринцип...

Чувал съм, че е възможно и тока да прави проблеми - при вариране на напрежението лан-картата може да забие.

С какво захранване си, колко вата е? Какви компоненти имаш в компютъра?

• Автор

захранването е delux 350w а е ето и останалото: post-159888-1219352968_thumb.png . post-159888-1219352999_thumb.png а за това с тока той се мъчеше да сложи стабелезатор такъв стар но беэ успех нз май рутера ли забиваше или суича(като го включи).сигорно просто не съответства. ;)

Не.

Абе тоя доставчик къде го намери? Я да се мята да ти оправя връзката. Заплаши го че ще минеш на мобилните оператори. Ти докато го оправиш проблема ще изкараш две специалности по мрежи поне.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.