Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за ъпдейт на видео биос

Featured Replies

Здравейте, проблемът ми е следния: имам 2 карти еднакви Gigabyte gv-rx60x128v и двете са с идентичен проблем, паметите им не могат да работят вече на нормалните си честоти. Те са 370 mhz (ефективни 740). С ATI Tray Tools установих, че са стабилни на 320 mhz или по-малко. Та идеята ми беше да ги префлашна с друг биос, примерно за радеон x600pro или намерих един за x600xt, но с честоти 300 mhz. Пробвах с флашера на сайта на гигабайт, също с atiflash, winflash и flashrom. Но така и не успях. Дава ми грешка 0FL01 и до там. Даже успях да скопосам едната карта с тоз winflash biggrin.gif . Някой може ли да помогне, имал ли е такъв проблем? Искам да кажа също, че картите са с изтекла гаранция.

Пробвай с:

atiflash -p-f-atmel 0 (биоса)

или

atiflash -p -f -atmel 0 (биоса)

/не се сещам дали трябваха интервали/

100% ще стана дори биоса да не е съвместим с картата, но би трябвало да тръгне с този биос според мен.

• Автор

Аз пробвах с flashrom -p -atm (-atmel) 0 биоса -f, но не стана. Това от един сайт го отмъкнах. Мерси много ще пробвам малко по-късно и ще пиша пак.

................

Пробвах, но не се получи. Възможно ли е да е заключен биос-а? Иначе това ми изписва при флаша:

Old mem setting: 2940

New mem setting: 7180

old ssid: 2100

new ssid:0630

old p/n:113-aa 2100-100-gb

new p/n:px600xt-d3 h2f

old device id:3e50

new device id:3e50

old product name: 113-aa 2100-100-gb

new product name:px600xt-d3 h2f

old bios version: 008. 015. 115. 000

new bios version: 008. 015. 115. 000

flash type: m25p05/c

rom not erased

error 0fl01 press "1" to continue

За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай" на всеки ваш пост.

Редактирано от pit (преглед на промените)

На твое място бих пробвал следното:

С ATiWinflash сваляш оригиналния биос от картата си. С RaBit променяш честотите на желаните и флашваш (отново с ATiWinflash) същия биос.

• Автор

Едно голямо благодаря Iovi :) . Мерси за съвета. С една по-стара версия на rabit-a стана, защото новата ми даваше, че е заключен биос-а и не мога да променям честотите. После я префлашнах с flashrom. Atiwinflash-a не можеше да пише в биос-а. Между другото с тази програмка flashrom успях да съживя споминалата се карта и сега имам две работещи :angry: . Само да видим до кога обаче :P .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.