Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за Asus EEE PC

Featured Replies

Моля за помAsuощ. Купих си си Asus EEE PC и го дадох на познат да смени ОС - беше с линукс да инсталира ХР. Върна ми го отчайващо зле. Може ли някой да ми помогне да форматирам наново картата върху която е ОС. По думите на познатия ми тя е разделена на 2 . Върху означената с С част инсталирал ХР ама нещо не станало - появявали се черти и блокирал. Пуснал нова инсталация върху частта Д ама забила и т.н. Намерих инструкции как да направя флашка бутейбъл, но не зная с каква програма да форматирам. С инсталационен диск на ХР не става - продължава някаква започната инсталация и забива. Свалих Партишън магик - тя обаче иска някаква дискета. Извинявам се за объркания пост, но нещата изглеждат зле и ми е мъчно за компчето. Толкова му се кефих :wors:

буутваш от флашката и затриваш партишъните

или дири някои които е направил готов имидж на фаиловаа система

В кутията на Asus-а има подробно ръководство как стъпка по стъпка да се инсталира Windows XP. Явно твоят познат не го е чел. Аз си инсталирах Windows XP на Asus-а и работи нормално.

• Автор

Да се похваля малко - успях да си направя мемори стик бутейбъл и инсталирах ХР като следвах:

http://www.mobiew.com - инсталиране на ХР. Още не съм инсталирала драйверите и се чудя дали да апдейтна Биоса - има такива препоръки в някои форуми. Имам обаче проблем - появяват се черти, изглежда като проблем с видеокарта и компа блокира. Също така бих искала да попитам мога ли да ползвам някой програма за намаляване на ХР - заема твърде много място на диска или е по-добре да го компресирам. Ще съм благодарна на всеки коментар.

Проблема е изцяло в Асуса ти,досега не съм имал проблеми с инсталирането на Windows XP на малкият Асус.Ако е гаранционен ходи си го смени.

Проблема е изцяло в Асуса ти,досега не съм имал проблеми с инсталирането на Windows XP на малкият Асус.Ако е гаранционен ходи си го смени.

Проблема е в Windows, защо ли под Линукс няма такива проблеми?

В кутията на Asus-а има подробно ръководство как стъпка по стъпка да се инсталира Windows XP. Явно твоят познат не го е чел. Аз си инсталирах Windows XP на Asus-а и работи нормално.

Това не го ли видя. Виж си в кутията. Аз също обмислям взимането на едно ЕЕЕ РС. Да обнови биоса някъде четох /ще потърся линк/, че това ти отключва всичките 900 Мхц.

• Автор

Аз съм в Персийския залив - Катар. Компа ми го донесоха като втори да не мъкна 15 инчовия. Имам само диск с драйвери. Тъй като инсталациите на ОС не са ми силна страна разчитах на помощ, но нещо се объркаха нещата. Благодаря на всички. От тук всички българи ми изглеждат много готини хора.

Офтопик

Здравейте възнамерявам и аз да купна едно такова Асусче та се питам дали има някъв шанс да се инсталира Windows XP на Memory stick 8GB и да се ползва на лаптоппа само когато картата е сложена

• Автор

Докато четях за моите проблеми намерих в замундата ХР за USB, но не пробвала. На твое място бих го свалила и ако успееш да си направиш бутейбъл мерори стик тогава купувай компа.

ubuntu-то:

1. Заема по-малко място.

2. Работи си перфектно с 512 МВ.

3. По-бързо е.

Защо просто не си update-нета биоса.

• Автор

Моят Asus 701 - купен от някаква варненска фирма - поръчан по интернет и доставен с куриер е с 1 Гб РАМ за 615 лв. Възможно било да се поръча с 2 Гб РАМ, но на мен така ми е достатъчен. Линукса е много приятен и бърз, но немога да влизам в служебната поща с него. Затова сменям ОС.

Моят Asus 701 - купен от някаква варненска фирма - поръчан по интернет и доставен с куриер е с 1 Гб РАМ за 615 лв. Възможно било да се поръча с 2 Гб РАМ, но на мен така ми е достатъчен. Линукса е много приятен и бърз, но немога да влизам в служебната поща с него. Затова сменям ОС.

Не вярвам!!! Винаги има начин, даже и Exchange предлага IMAP, който спокойно можеш да си достъпваш пощата. Аналогично за Domino. Да не говорим че има Notes за Линукс. И ако вашия админ не го мързи прекалено много какъв е проблема да спретне една web базирана поща...

Как така??? ohmy.gif

В момента не ми е под ръка, но на моя EEEPC инсталирания Windows заема около 615 Мб. Още около гигабайт и двеста са почти всички програми от които имам нужда - CorelDraw X4, PhotoshopCS3, Office2003, Acrobat 9, InDesign, ABBYY FineReader 9, Opera, ZoneAlarm SecuritySuite... На голям монитор с резолюция 1280 на 1024 всички програми се отварят за секунди. Махнал съм пейдж файла заради TrueCrypt с който съм криптирал диска. Добавил съм 4 Гб. microSDHC class6 и съм заменил рамта с 2 Гб. Когато го взех от магазина, инсталирания линукс заемаше около 3 Гб., ако не се лъжа... В момента, това компютърче напълно става за всякаква работа.

Да, сигурно е заемал толкова, но не забравяй че в тези 3Г влизат толкова приложения....

Mod. Edit:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

iovi

Редактирано от iovi (преглед на промените)

• Автор

За пощата - както вече писах в Залива съм. Тук сис.адм. са предимно от Индия. Достъпът до служебната поща зивиси от него, изискването е майкрософтски ОС. Сега за арената - сайта е блокиран. То и датата е блокирана, но дъщеря ми изтегли имиджов файл за Asus EEE PC, през скайпа обаче става бавно и чак утре ще се хваля или ще плача. За биоса се отказах, няма да го апдейтвам - не намерих на сайта на производителя нищо. Няма да рискувам с тези версии в нета. Приятна и спокойна вечер и ви завиждам за прохладата - тук е около 33 градуса през нощта с висока влажност.

• Автор

Отново имам въпрос - вероятно смешен, но тази борба с инсталации при мен е за първи път. Има вече имедж фаил за Asus EEE PC, не зная как да се оправя с key кода - който се въвежда при инсталацията. Разглеждам файла - май няма нищо по въпроса.

Отново имам въпрос - вероятно смешен, но тази борба с инсталации при мен е за първи път. Има вече имедж фаил за Asus EEE PC, не зная как да се оправя с key кода - който се въвежда при инсталацията. Разглеждам файла - май няма нищо по въпроса.

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

• Автор

Съжалявам - все пак тръгна :wors::bye1: Законния!

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Вече месец след инсталацията на ХР компчето работи перфектно. Благодаря на всички още веднъж. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.