Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AC/DC адаптор?

Featured Replies

Имам един дискмен Philips доста стар (вече 5 годишен май), аз направо бях забравил за него, ама сега ще ставам студент и ще съм на общежитие и нямам намерение да мъкна телевизора с dvd-то там за да си слушам дисковете така, че ще карам с него.

Погледнах че на него пише: external supply 4.5v 450mA на мене тези цифри нищо не ми говорят ама разбирам, че се има предвид кабел за електричество (да не слагам всеки път батерии).

Според вас лесно ли ще се намери такъв кабел за 5-годишен дискмен?

Това е цял захранващ блок с трансформатор, изправител и стабилизатор. Търсиш по магазините такъв, който дава 4.5 волта (точно) и ток поне 450 милиампера. Само внимавай къде са плюса и минуса за да не изгориш дискмена

По-добре остави тоя дискмен и си купи една мп3-ка или мп4-ка поне 1 гб място слушай си музика и се кефи :speak:

• Автор

Аз любимите песни си ги държа на гсм-а на 2 карти по 2гб (и трета ми трябва) това ми трябва за CD-тата с албуми (от които после си вадя любимите песни). Така и двете(дискмена и телефона) ще ги свързвам с едни колонки като съм там.

Аз си го представях като зарядно за телефон не предполагах че ще е толкова сложно...

Аз любимите песни си ги държа на гсм-а на 2 карти по 2гб (и трета ми трябва) това ми трябва за CD-тата с албуми (от които после си вадя любимите песни). Така и двете(дискмена и телефона) ще ги свързвам с едни колонки като съм там.

Аз си го представях като зарядно за телефон не предполагах че ще е толкова сложно...

А ти какво си мислиш че има в зарядното за телефон biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

• 2 месеца по-късно...
А ти какво си мислиш че има в зарядното за телефон biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Ами повечето зарядни за телефон вече са импулсни :) със мъънички трансформаторчета :)

По темата, продават се универсални захранващи адаптори с превключвател за 3-5-7-9-12 волта и комплект заменяеми накрайници (шансът някой от тях да съвпадне с жака на дискмена е доста голям според мен) и са доста компактни (малко по-големи от ново зарядно за телефон и малко по-малки от старо трансформаторно). Може да потърсиш в магазини за електроника искай поне 1А ток да дава.

Имам един дискмен Philips доста стар (вече 5 годишен май), аз направо бях забравил за него, ама сега ще ставам студент и ще съм на общежитие и нямам намерение да мъкна телевизора с dvd-то там за да си слушам дисковете така, че ще карам с него.

Погледнах че на него пише: external supply 4.5v 450mA на мене тези цифри нищо не ми говорят ама разбирам, че се има предвид кабел за електричество (да не слагам всеки път батерии).

Според вас лесно ли ще се намери такъв кабел за 5-годишен дискмен?

Цифра и число не са еднозначни понятия. Числата се определят от набор цифри, а цифрите са символи от азбуката на дадена бройна система. Това са от 0 до 9. 10 не е цифра, а число съставено от цифрата 1 и цифрата 0.

Това за което говориш са стойности обозначени от числа в дадени мерни единици. Работно напрежение 4.5v и сила на тока 450mA. Мигновенното ти решение е адаптор Nokia AC-4E на фирма FRIWO POWER UNLIMITED. Ще преправиш накрайника или ще прикрепиш директно към клемите на батериите. Този адаптор е разчетен за 4.5v и максимална сила на тока 890mA. Запасът е достатъчен за целта. На празен ход подава 5.3V, което не е опасно за дискмена.

Втори вариант е да си купиш един адаптор за 6V-12V и сила над 1А, но без доработка няма да минеш. При тях всичко е оскъдно и направено 5 за 4. Например за изходящо напрежение 4.5V - волтметърът показва на празен ход над 9V. Toва е опасно за дискмена. Напрежението е с големи пулсации, заради икономии на филтрови кондензатори. Купуваш още стабилизатор 7805 и малко радиаторче за него и диод от серията 1N4001-5. Всичките доработки трябва да разместиш в оскъдното вътрешно място на кутията на адаптора. Тук ще проявиш креативизъм. Стабилизаторът ще даде на изхода си 5V, а включен диода последователно ще доведе до пад на напрежение и така ще имаш нужните 4.5V на озхода. Добре дошло е един допълнителен кондензатор от над 1000uF/6.3V. На мен лично второто упражнение по-ми допада. То е реализрано към един стар Discman D 247 на Sony.

Ако не ти е ясно за какво говоря, обърни се за помощ към радиолюбител/електрончик.

Гуд ляк алигейдър!

• Автор

По темата, продават се универсални захранващи адаптори с превключвател за 3-5-7-9-12 волта и комплект заменяеми накрайници (шансът някой от тях да съвпадне с жака на дискмена е доста голям според мен) и са доста компактни (малко по-големи от ново зарядно за телефон и малко по-малки от старо трансформаторно). Може да потърсиш в магазини за електроника искай поне 1А ток да дава.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.