Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Злато от Истанбул

Featured Replies

Привет на всички !!!

Понеже смятаме на отидем на екскурзия в Истанбул, и съм решила да си накупя злато от там (било евтино ?).

Някой има лли представа колко е всъщност грама на златото там? Рових се в интернет и открих разни теми с цени на дрехи и т.н., но никъде не можах да открия за злато, ако някой може да помогне ....... :wors:

Значи...Баща ми се върна от Истамбул преди две седмици. Бях му дала пари да ми вземе нещо....

Казах му нещо, за да не се притеснява в избора си. Той ме попита какво искам. Моя отговор беше, че искам часовник. Но не е задължително.

Умря от притеснения човека и ми звъня сто пъти от там. Резултатът обаче е фантастичен.

Часовникът е 19.36 гр. с твърда верижка, целия е златен и е изключително нежен. Цената му е 630 турски лири.

Курса на лирата в БНБ е 1.04 лв. за лира, но няма да ти сменят на толкоз. Подготви се да си смениш паричките на 1.09

Цената на златото варира и трябва първо хубаво да обиколиш и разпиташ, преди да копуваш. Пък ако имаш и някой познат там да те води, ще е още по добре. Но съм категорична, че в Турция има по-евтино злато. Успех !

P.S. Съвет - ако купуваш злато си обърни парите в турски лири, а не в евра :wors:

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

В Истанбул, казват, най-на далавера е да си купуваш злато и кожа. Дори ако имаш повечко пари в излишък, вложи в злато и го пордай тук :)

А иначе в Капалъ Чаршъ има специален коридор, наричан "Златната улица", където всичко е злато... А относно цените - там всичко е пазарлък, няма никакви етикети с цени, просто ти се казва някаква стартова сума и почвате да се пазарите. Аз например щях да супя сребърен (злато не нося) пръстен, някъде около 4-5 грама, и първоначалната сума беше 30 и нещо лири (8 лири на грам), после смъкна на 20, но така и не го купих - не ми беше спешен.

А за златото не знам, предполагам, че и то е някъде токлова. Успех! :gift:

• Автор

Благодаря ви много :) , значи да си отделям парички за златото :)

Да ! И не забравяй да е 14 каратово :)

Щото в Турция всякакво продават, но в България, трудно ще продадеш злато с карати различни от 14...

Благодаря ви много :) , значи да си отделям парички за златото :)

Да, вземи си бяло злато, за по-голяма оригиналност! :yanim:

• 1 година по-късно...

Здравейте бих искала да ви предложа една интересна статия за златото. В статията ще видите има и графика на това как върви неговата продажба. Ще се радвам да я прочетете това е линка : http://forum.camru.org/index.php?PHPSESSID=2d3105319ab4d9d72f4d652dca119dfa&topic=149.msg411#msg411

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.