Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за конфигурация

Featured Replies

• Автор

Промених нещата, които ми казахте и вижте сега как изглежда. Цвета на тази кутия какъв е? А уиндоус предполагам, че ще ми сложат от някой магазин за компютри от тук, където и преди са ми го преинсталирали на това ПС. Значи пак искам да кажа, че не търся да е възможно най-евтино, но да е издръжливо и качествено. Не съм някакъв маниак на игри и не играя по цял ден, но все пак. Та кажете сега как е:

post-176266-1218108944_thumb.jpg

Нека диска да е със 16MB кеш-Seagate също са добре. Струва ми се, че DVD, което си избрал не е SATA. В раздела за CASE, това което си избрал е само захранване. Има една кутия FOXCONN ZL-699 със FOTRON или DELTA захранване- става.

Ако държиш на WD-500GB WD SATA2/7200/16MB - несъм сигурен но май това е точния модел WD5000AAKS

DVD - ASUS DRW-2014S1T BLACK SATA или аналог на LG

ЗА ценичките се гледа втората колонка и после добавяш ДДС

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Промених нещата, които ми казахте и вижте сега как изглежда. Цвета на тази кутия какъв е? А уиндоус предполагам, че ще ми сложат от някой магазин за компютри от тук, където и преди са ми го преинсталирали на това ПС. Значи пак искам да кажа, че не търся да е възможно най-евтино, но да е издръжливо и качествено. Не съм някакъв маниак на игри и не играя по цял ден, но все пак. Та кажете сега как е:

Много добре.Но като сглобиш машинката цъкни тук няколко резултата от някой игри,става ли? cool.gif

• Автор

Здравейте отново. Пиша ви защото искам да ви попитам още нещо. Значи избрах си конфигурация и реших да отида в един магазин, който видях, че е дилър на МОСТ Компютърс. Та питах ги дали ще може да си поръчаме от там и те казаха, че може, но да имам предвид, че цените, които съм гледал са за тях. Тоест те плащат конфигурацията и ще ми вземат по-скъпо от цената, която съм гледал. Казаха ми, че ще ми се обадят да ми кажат офертата. Искам да ви попитам дали знаете горе долу колко оскъпяват дилърите или за всяка е различно? И също ако може да ми кажете точно как става поръчването от МОСТ ако искам аз директно да си го поръчам, не чрез дилър. Тоест доставят ли по градовете компютри, и ако го доставят, как го правят? Според вас как е по-добре да си поръчам от сайта директно или чрез фирмата?

Редактирано от Eddie (преглед на промените)

ЗА ценичките се гледа втората колонка и после добавяш ДДС

Нещо те ментят ми се струва или не са никакви дилъри.

Това което е в цитата е крайната цена за клиента.

Чувал съм, че дори някой дилъри правят отстъпка на цени от първата колонка.

Не знам от кой град си, но видя ли това. "Партньори......"

Здравейте отново. Пиша ви защото искам да ви попитам още нещо. Значи избрах си конфигурация и реших да отида в един магазин, който видях, че е дилър на МОСТ Компютърс. Та питах ги дали ще може да си поръчаме от там и те казаха, че може, но да имам предвид, че цените, които съм гледал са за тях. Тоест те плащат конфигурацията и ще ми вземат по-скъпо от цената, която съм гледал. Казаха ми, че ще ми се обадят да ми кажат офертата. Искам да ви попитам дали знаете горе долу колко оскъпяват дилърите или за всяка е различно? И също ако може да ми кажете точно как става поръчването от МОСТ ако искам аз директно да си го поръчам, не чрез дилър. Тоест доставят ли по градовете компютри, и ако го доставят, как го правят? Според вас как е по-добре да си поръчам от сайта директно или чрез фирмата?

Зная горе-долу как стоят нещата но не е мястото на калдейта да се говори с точни цифри и споменаване на имена за подобни неща. Но, със сигурност, всеки дилър в листата на мост, както го е дал линка Петър (peterstamov) получават всички чаркалъци от листата им с няколко процента под цените на първа колонка. Или най-грубо казано те имат достатъчна печалба в размер на минимум 8% спрямо цените на втора колонка за да ти сглобят конфигурацията, да я тестват и да ти я продадат на цената на втора колонка. Не са длъжни да ти инсталират каквото и да е, било то ОС и подобни неща но добрите професионалисти ще ти я съберат, изтестват и изобщо работят така. Самата инсталация на ОС като Windows е деликатен момент с оглед на спазването на лицензионните права и по принцип е възможно дори да ти откажат подобна услуга.

Мост по принцип не работят и не обслужват крайни клиенти а само фирмите си - официални дистрибутори. Намери друг дилър и си поръчай чаркалъците от него. Ако имаш някакви допълнителни въпроси, опитай да се свържеш направо с Мост - София и ги запитай защо еди коя си фирма ми продава частите на такава цена ? За да няма недоразумения. Преди време някой се оплакваше от дилъри на мост в Бургас, които са искали подобни цени както при теб.

Здравейте,тази седмица искам да си купя ново PC,обаче хардуерните ми познания са скормни,затова искам помощ от вас да спретнем една конфигурация за въпросните пари.

Да отбележа,компютара го взимам за работа с 3D studio Max и други графични приложения,а не за игри !това предполагам променя някой неща.

за процесор нямам предпочитания от към пройзводителя,а за VC искам да е Nvidia.

Мерси предварително :)

Здравейте, имам едно въпросче и затова пускам питането си, което съм публикувал и в един друг форум.

ACER EXTENSA 5620 или DAWEOO

--------------------------------------------------------------------------------

Здравейте, имам едно питане и понеже видях, че тук се е обсъждало подобна машина реших да не отварям нова тема.

Силно ограничен съм откъм финанси и затова питането ми е за по-нисък клас компютри в сравнение с това, което прочетох в останалите теми.

В момента Germanos имат промоция при закупуването на 3G устройство да се ползва намаление при лаптопите. Спрял съм се на следните два:

ACER EXTENSA 5620

" Процесор : Pentium Dual-Core T2370 1.73 GHz

Големина на дисплей : 39.1 см (15.4”) WXGA TFT Active Matrix

RAM Памет (МВ) : 2 GB (DDR2 SDRAM), max 4Gb

Вградена памет : 120 GB, 5400 RPM

Видео карта : Intel GMA x3100 350MB

Мрежова карта : Integrated 10/100 Network Card; Ethernet , Wireless LAN IEEE 802.11b IEEE 802.11g

Входове : 4 x USB 2.0; VGA изход; 5-in-1 Card Reader

Оптична Медиа : Dual Layer DVD±RW/DVD-RAM

Вид операционна система : WIN VISTA HOME PREMIUM"

Цената след намалението е 700 лв.

Другата машинка е DAWEOO

" Процесор : Intel® Core™ Duo T2050 1.6GHz, 2MB cache

RAM Памет (МВ) : 1GB DDRII-667MHz

Вградена памет : 160HDD SATA Hard Drive

Мрежова карта : 10Base-T/100Base-TX Fast EtherNetwork Connectionnet; Intel PRO/Wireless 802.11B/G

Входове : 3 x USB 2.0; 1x VGA Port; 1x RJ11 Modem Port; 1x RJ45 LAN Port; изход за слушалки; вграден микрофон

Оптична Медиа : DVD±RW Dual Layer Drive

Тегло (гр) : 2,800"

Цената след намалението е 600 лв.

Понеже не съм някакъв разбирач в началото се заблудих, че процесорите им са двуядрени, но явно са от по-стария клас.

Какво ви е мнението за двете машинки и заслужава ли си да се дадат 100 лева повече за ACER-а? С 5-6 мои познати, които се занимават професионално с компютри и на двама от тях са им минали през ръцете машинки за лично ползване (и в последствие са се скапали) на тази фирма се изказаха до един адски негативно спрямо марката.

Ще се радвам ако помогнете със съвети и кое точно ИЗВЪНРЕДНО ЯВНО куца на двете конфигурацийки. Благодаря предварително на отзовалите се.

И двете машинки са двуядрени! Иначе аз гласувам за първия защото:

+по-бърз процесор

+повече RAM

+идва с операциона /в смисъл ако не можеш да инсталираш операциона система втория ще ти прави проблим/

+повече USB портове и card reader

Един приятел си взе ACER на скоро и до сега не е имал проблеми!

Поздрави! cool.gif

Благодаря :angry:

Ето и още две оферти в този диапазон от един друг магазин:

MSI MEGABOOK S420X-042

- CPU INTEL CELERON M430 1.73 GHz

- DISPLAY 14.1" (37 CM.) WXGA TFT

- RAM 512 MB DDR II

- HDD 40 GB

- VIDEO SHARED ATI X200

- DVD-RW DUAL LAYER

- FAX/MODEM 56.6 K, LAN 10/100 MBPS

- CARDREADER 4-IN-1, AC'97 AUDIO

- ТЕГЛО 2.1 КГ

- ЧАНТА И МИШКА

MSI MEGABOOK VR330X

- CPU AMD MOBILE SEMPRON 3500+ 2.00GHz

- DISPLAY 13.3" (35 CM.) WXGA ACV

- RAM 512 MB DDR II

- HDD 80 GB SATA

- VIDEO NVIDIA GO6100

- DVD/CD-RW

- FAX/MODEM 56.6 K,LAN 10/100 MBPS

- WLAN 802.11 B/G

- ТЕГЛО 2.1 КГ

- МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

И двете са за 700 лв.

Редактирано от kopelemaina (преглед на промените)

Взимай ACER EXTENSA 5620! За какво ще използваш лаптота? Ако искаш да потърся нещо до 700 - 800 лева.

Да мога да го ползвам за работа и за игрички да се забавлявам от време на време, но нямам намерение да играя най-новите, пък и вече ми минаха годините с достатъчно свободно време за гейминг. Стига ми Heroes 5 да върви, дори и на ниско качество без да насича.

Въпроса е, че първите две мога да ги взема на изплащане, а за вторите не съм сигурен. В момента нямам необходимата сума КЕШ. Съдба.

Редактирано от kopelemaina (преглед на промените)

На Acer-а изплащането му е по 58.25 лв. на месец за една година и с това няма да имам проблеми. :)

Все пак нека не превръщаме темата в чат.

Ако може още малко информацийка за машините да ми дадете ще е супер. :)

Веднага получаваш инфо! Двете МSI компютърчета са с SEMPRON и CELERON процесори. SEMPRONA и CELERON са "орязани" версии на два други процесора. И двата МSI са с малко РАМ и малки хард дискове. Според мен най-добрия вариант цена/качество е ACERA. MSI лаптовете веднага отпадат. Остават ACERA и DAWEOO-то. DAWEOO-то има малко по-голям хард диск, но нищо повече сравнение с ACERA.

:headphones:

Въпроса е, че аз не съм притеснен толкова откъм самото качество, което ми е ясно, че не е нищо особено. Притеснен съм от лошите неща, които чувам като качество за ACER. sad.gif

Освен от моите познати тези дни като гледах по форуми основно хората се оплакват от тази марка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.