Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за RAM памет

Featured Replies

Здравейте, cool.gif

става въпрос за следното:на това дъно - ASRock K7S8X v3 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN),с такъв процесор - AMD Duron, 1600 MHz (12 x 133) как ще му се отразят две такива плочки http://www.plesio.bg/product.php?product_i...p;section_id=18

П.С. идея си нямам какво ми е захранването,ако е слабо да не стане грешка ?!?!

И накрая това дъно заслужава ли такъв ъпгрейд ?Приемам и други предложения за памет.

Благодаря предварително !!!

Здравейте, cool.gif

става въпрос за следното:на това дъно - ASRock K7S8X v3 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN),с такъв процесор - AMD Duron, 1600 MHz (12 x 133) как ще му се отразят две такива плочки http://www.plesio.bg/product.php?product_i...p;section_id=18

П.С. идея си нямам какво ми е захранването,ако е слабо да не стане грешка ?!?!

И накрая това дъно заслужава ли такъв ъпгрейд ?Приемам и други предложения за памет.

Благодаря предварително !!!

От памет винаги има полза cool.gif Как ще се отразят на компютъра ти 2 ГБ Рам памет ? - Добре ще му се отразят.

Друг е въпросът, че дъното ти е малко особено по отношение на паметта :

- DDR266/200, Max. capacity of system memory: 3GB

- DDR333, Max. capacity of system memory: 2GB

- DDR400, Max. capacity of system memory: 1GB

Поддържа различни обеми памет от различна честота. Ако искаш да поставиш памет ДДР400 - ще се ограничиш само до 1 ГБ , т.е. излишно е да купуваш 2 плочки. Или ако пък ги вземеш и искаш да ползваш 2 ГБ трябва да ги пуснеш на 333 МХц.

В този ред на мисли паметта, която си показал е ненужно скъпа и неизползваема за тебе. Разгледай тази .

• Автор
От памет винаги има полза cool.gif Как ще се отразят на компютъра ти 2 ГБ Рам памет ? - Добре ще му се отразят.

Друг е въпросът, че дъното ти е малко особено по отношение на паметта :

Поддържа различни обеми памет от различна честота. Ако искаш да поставиш памет ДДР400 - ще се ограничиш само до 1 ГБ , т.е. излишно е да купуваш 2 плочки. Или ако пък ги вземеш и искаш да ползваш 2 ГБ трябва да ги пуснеш на 333 МХц.

В този ред на мисли паметта, която си показал е ненужно скъпа и неизползваема за тебе. Разгледай тази .

Tази,която ти предлагаш пак е на 400МХц значи става въпрос само за 1 брой от нея така ли ?

В момента съм с една 512МВ за която еверест показва,че работи на 200МХц има ли някъде да се продават на 200МХц за да си добавя още 512МВ или 1ГБ направо ?

В момента няма вече на пазара Рам памет DDR на 200/266/333 МХц нова. Има само DDR 400 .

Можеш да потърсиш някъде втора употреба за такива памети.

Няма да е проблем да си купиш въпросната DDR 400 , само че ако искаш да работи на 400 МХц ще бъде само 1 ГБ.

• Автор

А кое е по-добре да направя - да потърся втора употреба 2х1ГБ на 333МХц примерно или нова 1ГБ на 400МХц?

А кое е по-добре да направя - да потърся втора употреба 2х1ГБ на 333МХц примерно или нова 1ГБ на 400МХц?

Новата DDR 400 може да работи и на 333 МХц. За да си сигурен обаче, че дъното ще работи с нея занеси компютъра направо в сервиз, поръчай на тях паметта. Там да му сложат паметта и да го пробват. Ако не тръгне , те ще ти я сменят с такава, която работи.

Цените и на втората употреба DDR памет са достатъчно високи, така че карай направо с нова.

• Автор

Намерих на 333МХц http://www.plesio.bg/product.php?product_i...p;section_id=18

три такива ще станат ли със сигурност?Казвали са ми,че не добре и трите слота да са пълни - така ли е ?

Edit:гледам,че тази е DDR DIMM PC2700 а пък аз в момента съм с РС3200 ?!?!

Редактирано от ceckomilev (преглед на промените)

Първо дъното и самия комп не заслужават повече инвестиции. Второ, ако все пак си решил твърдо да купуваш му вземи от най-бързата памет - ДДР400. Повече от 512 МБ не ти трябват, ако може да е втора-трета употреба още по-добре. Ако работиш с фотошоп или подобни лакоми приложения - тогава 1 ГБ ДДР400 и това е максимума за този комп и просто мисли за следващия. И трета, както ти казал kokomil нека подмяната да е в някой сервиз да не си оскъпи манипулацията допълнително.

• Автор
Първо дъното и самия комп не заслужават повече инвестиции. Второ, ако все пак си решил твърдо да купуваш му вземи от най-бързата памет - ДДР400. Повече от 512 МБ не ти трябват, ако може да е втора-трета употреба още по-добре. Ако работиш с фотошоп или подобни лакоми приложения - тогава 1 ГБ ДДР400 и това е максимума за този комп и просто мисли за следващия. И трета, както ти казал kokomil нека подмяната да е в някой сервиз да не си оскъпи манипулацията допълнително.

Аз в момента съм с 512МВ,но искам да си сложа WINDOWS VISTA.

Намерих на 333МХц http://www.plesio.bg/product.php?product_i...p;section_id=18

три такива ще станат ли със сигурност?Казвали са ми,че не добре и трите слота да са пълни - така ли е ?

Edit:гледам,че тази е DDR DIMM PC2700 а пък аз в момента съм с РС3200 ?!?!

Щом в момента си с РС 3200, това означава DDR 400 памет, която и в момента работи на 400 МХц (по-горе си написал честота от 200 МХц - реална 400 ).

Ако обаче обема на паметта надхвърли 1 ГБ дъното няма да я пусне на 400 МХц, а на 333 МХц . Паметта работи и на тази честота. Именно, за да не се чудиш ако компютъра се обърка при поставяне на 2х1 ГБ ДДР 400 ти дадох съвета за сервиза. Хората ще ти намерят памет, ще я поставят и ще я настроят да работи.

• Автор

Аз определено имам още мноооого да се уча.......с две думи да се спра на първото предложение на kokomil ли,с него няма да имам проблеми и нужда от сервиз така ли ?

Ти наистина ли си решил да слагаш Виста?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.