Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искам да сложа Vista но незнам колко бита

Featured Replies

Здравейте ! Искам да си сложа Windows Vista но незнам колко битова версия...понеже незнам и компа ми дали подържа 64... та въпроса ми е как мога да разбера ?

Ето снимка от Евереста ако помага за да се разбере....ако не кажете ми как...

59sobp.jpg

Благодаря предварително !

Би могъл да сложиш 64 битова Виста. Друг е въпроса, че ако нямаш подходящ набор от 64 битови апликации няма да усетиш разлика в бързината.

Ако имаш 2Гб. RAM може да сложиш всяка от двете версии,но на 64 битовата все още има проблем с инсталирането на някои програми.

• Автор

Аз бях с 32 битова преди но имах проблем с инсталирането на драйвери за видеокартата...

е по тази снимка разбира ли се какъв ми е процесора там дали става за 64 битова

(попринцип г/д разбирам от компютри но не и точно в тази област)

Мисля че става.Аз съм със 64 битова Виста и според мен е по-бърза дори и при 32 битовите приложения,аз имам сигурно само антивирусната и още някои програми+ драйверите дет са 64 бита.Като цяло тя е по-добрият избор,заема повече място,но си заслужава,аз съм с 2Гб РАМ и си ми върви доволно,но ако реша да сложа още поне ще знам че ще ми ги чете. :huh:

aа добре къв е проблема с 32 и четенето на рамта

хр/виста 32 прекрасно си адресира 4гъби рам (естествено това включва и рамта на видеото т.е ако имате 4гъби рам и 512 видео ще видите в таск мениджъра адресиране на 3..3/3.5 гъби), което е напълно достатъчно в 90% от ситуациите - в останалите 10% се слага сървърно решение заради параметрите

ква е тая масова истерия всички да минавате напоследък на 64 бита само заради единия процесор

За да работи нормално(бързо) Vista е нужен двуядрен процесор , 2гб или повече рам, другото е компромис.А и с този celeron..мъка.

Успех cool.gif

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

• Автор

Много ви Благодаря... сега ще пробвам 64 битовата версия на Виста..... но така и не разбрах компа ми двуядрен ли е или не ?

ти със 32 ще се мъчиш та какво остава с 64

рано ти е още за виста

за коледа си пожелай двуядрен (и без това поевтиняват) и още рам и давай вперед

• Автор

ми аз я сложих 64-битовата Виста засега върви перфект ! по добре и от XP-то но ще видим какво ще стане...

А би ли казал кое издание на Windows Vista си инсталирал.

Съветвам те да си сложиш 32-bit Windows Vista, защото за момента няма нужда от 64-битова версия на ОС. И драйверите и програмите, които са 64-битови са много малко все още, а щом са малко, губи се смисъла.

съжалявам че пак ще оспамя поредната тема, но при повечето потребители се губи смисъла от 64 битова операционна ситема без оглед на вида

бтв имам един тъп въпрос който не е за тая тема ама все пак ако някой отговори: линуксите имат ли специално 64-битово издание или .....

• Автор
А би ли казал кое издание на Windows Vista си инсталирал.

Да Windows Vista Ultimate само че имам проблем с видеокодеците ! :rolleyes:

съжалявам че пак ще оспамя поредната тема, но при повечето потребители се губи смисъла от 64 битова операционна ситема без оглед на вида

бтв имам един тъп въпрос който не е за тая тема ама все пак ако някой отговори: линуксите имат ли специално 64-битово издание или .....

Да св включа и аз в спама. Имат разбира се. В момента съм с Ubuntu 8.04.1 amd64. Засега единсвтения проблем беше със skype(32 битов, няма 64), но се разреши.

Да Windows Vista Ultimate само че имам проблем с видеокодеците ! :wors:

По принцип за кодеците ти е необходим само този пакет,освен ако няма някакъв друг проблем.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.