Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернета на Asus Eee PC

Featured Replies

Имам следния проблем. Взех го наскоро, модела е 701. Оставил съм го на Xandros, защото не искам да го товаря с XP, пък и сестра ми ще го ползва, като цяло за безжично устройство с цел мултимедия, документи и интернет.

Така. Значи пуснах му аз едно кабелче към Lan-а от рутера вкъщи като настройките се раздават от DHCP. Приема си едно вътрешно IP, gateway-a разпознава, дотук добре. Но единствената страница, която мога да отварям с уеб браузъра е сайта на asus (eeepc.asus.com). След това нито български, нито чужди страници не искат да се заредят. Пробвах хиляда пъти с restore, не стана. Пробвах със статично IP, закллючемо по MAC, пак не става. Интересното е как отваря само и единствено тази страница и никоя друга.

Разгледах настройките на браузъра и вградената антивирусна и не намерих нищо, което да събуди съмнения за някаква защита или забрана.

Ако някой може да помогне с идея или разрешения на проблема ще съм му много признателен ;)

• Автор

мина ми през ума, но нета ми го заключват по MAC адрес, а на линукс (Xandros) не знам как се сменя. Пробвах един начин от Google, но не стана sad.gif

Ми според мен ще е по-добре да си с безжичен интернет за тази машинка :)

Иначе не съм сигурен дали ще ти помогне това, ама ми се струва, че

проблема е с маршрутите към DNS-a и към gateway-а

пробвай да добавиш маршрути за тях

route add 192.168.XXX.1 - IP-то на Рутера ти

виж с netstat -rn имаш ли маршрут към него

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

• Автор
Ми според мен ще е по-добре да си с безжичен интернет за тази машинка :angry:

Иначе не съм сигурен дали ще ти помогне това, ама ми се струва, че

проблема е с маршрутите към DNS-a и към gateway-а

пробвай да добавиш маршрути за тях

виж с netstat -rn имаш ли маршрут към него

1103430_t.jpg

Преди това напиши

su

за да влезнеш като Root и напиши паса после пиши командите би трябвало да ти помогнат като гледам нямаш никакъв Маршрут и това ти е проблема според мен

П.П.> Той отгоре ти пише USER@ASUS-etc... нещо от сорта би трябвало да ти изпише ROOT@ASUS-etc.. тия числа отзад просто не си влезнал като Root през конзолата и неможеш да променяш системни настройки....

• Автор
Преди това напиши

su

за да влезнеш като Root и напиши паса после пиши командите би трябвало да ти помогнат като гледам нямаш никакъв Маршрут и това ти е проблема според мен

П.П.> Той отгоре ти пише USER@ASUS-etc... нещо от сорта би трябвало да ти изпише ROOT@ASUS-etc.. тия числа отзад просто не си влезнал като Root през конзолата и неможеш да променяш системни настройки....

направих го, това се появи

1103754_t.jpg

Ми начи трябва да стане със

route add eth0 192.168.XXX.X

незнам как е точно при Xandros но от снимката ясно личи че ти липсва Routing към DNS и Gateway от страна на компа....

• Автор
Ми начи трябва да стане със

route add eth0 192.168.XXX.X

незнам как е точно при Xandros но от снимката ясно личи че ти липсва Routing към DNS и Gateway от страна на компа....

да, има някакъв проблем и е гадно така.

С тази команда ми изписва

eth0: Host name lookup failure

Благодаря ти за идеите досега, ако имаш още, давай :ph34r:

Ми незнам вече моите идеи са изчерпани не разбирам много от Linux в момента ползвам Slackware и Windows XP на един комп и имах подобен проблем и така го оправих.... за малкия лаптоп нямам никаква представа как ще стане нека някой по-компетентен да ти каже как може да го оправиш.

Но почти съм сигурен че проблема е по маршрута ;)

Ако доставчика ти е настройвал рутера , нищо чудно да го има проблема ( да има ограничение).

Успех cool.gif

• Автор

Ами не, аз си го настройвах рутера и съм с 2 компа вкъщи и нямам проблеми с тях. Сега обаче пуснах кабел и за Eee Pc-то и се получи това при него. Благодаря много за мненията и идеите, оценявам го. А ако никой друг не пише нещо, здраве да е, ще ходя при някой "професионалисти" в някоя фирма.

Имам същата машинка(701), но с XP . Ползвам я вкъщи безжично , без парола само мак филтър(netgear рутер) , и нямам абсолютно никакви проблеми ;)

За линукс-а не мога да помогна , не съм достатъчно компетентен. ohmy.gif

• Автор

не знам и аз вече, май трябва да отида в някоя фирма да видя дали могат да направят нещо ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.