Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Unknown format

Featured Replies

Изгоря ми харда. И реших да си сложа стария(60GB Exel Store). Слагам инсталационен диск на Уин и всичко си е наред, но където трябва да избера на кой дял да сложа бозата ми изписва 4 дяла Unknown Format. Имам само опции Exit/Delete Partition и още нещо беше. Функцията Create Partition не е активна sad.gif Идеи как мога да променя файловата система, защото преди бях слагал на единия дял линукс и ме съмнява да не би заради това да не ми го разпознава :)

• Автор
Защото няма свободно място на диска :-)

Не съм 100% сигурен, че има място, но ако няма как да му го осигуря. НЯмам абсолютно нищо важно на харда.

Дори преди да си занеса компа на сервиз си викам да му сложа един Уин на тоя малкия хард и всичко си беше наред - засичаше си С и Д и 3 unknown format, но те мисля че са останали от линукса. Форматирах С, но тъй като беше доста късно вечерта и не ми се чакаше инстала на Уин го изгасих. На другия ден нося компа с големия хард на сервиз, от който са ми възстановили само 18ГБ от около 100 някъде и им казах да ми дадат компа, че ми трябва. Занесох им и малкия хард да ми сложат възстанивената информация ислед 30 мин ми звънят, че и тоя малкия хард не ставал. та сега съм с един хард от сервиза временно да го ползвам, докато ми оправят големия, който е в гаранция слава богу. И като закачих моя хард(малкия) вече няма С и Д, а само Unknown Format.

Пробвах и това Delete Partition, но ето какво ми излиза ЦЪК

Какво да правя? Помагайте. Има ли начин да се промени файловата система под Линукс?

• Автор

Опитах се да му сложа Кубунту, но не иска и той да се инсталва. Сега дори като заредя буутващото сд на уинодиуса ми казва, че нямам хард диск :speak:

А има ли инсталиран и работещ windows на компа?

Ако има изтегли си Acronis Disk Director Suite 10.0. От там може да направиш проверка на дяловете.

Също пробвай да пуснеш Chkdsk от диска на Windows.

• Автор

Имам работещ Уин в момента. Нито Партишън меджик, нито Диск мениджмънта ми засичат друг хард. Едва ли Акронис ще помогне.

Има ли вариянт да ро форматирам по някакъв начин да стане като нов

Изтегли Акрониса.

И провери за изтрити и прецакани партишъни.

Ако не стане пробвай с тази програмка.Безплатна е и е много полезна. Прикачил съм я към поста.

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

Другия вариант е да пуснеш wina да чекне диска .

Като тръгнеш да инсталираш win на този диск какво ти дава.

Той би трябвало да си иска формат на партишъна сам.

Редактирано от Filip84 (преглед на промените)

• Автор

Пуснах Лайв СД на Кубунту и стартирах една програма за настройки на партишъните, но харда ми не го засича. Показва само този, който ми дадоха от сервиза с Уиндоуса

След това рестартирах компа като откачих харда с ОС и се опитах да инстална Уиндоус на моя. Ето стъпките и докъде стигам:

Екрана за нов инстал или рипеър

Екрана за потвърждаване, че съм съгласен да инсталвам

и най накрая, дори и нищо да не правя, само се излиза ТОЯ прозорец

...........Има ли вариянт да ро форматирам по някакъв начин да стане като нов

Първо добре би било да провериш харда за лоши сектори, след това аз бих направил следното:

1. Kill Disk - Gutmann. Прави харда като нов, освен ако тотално не е скапан. /бъди търпелив, отнема време/

2. След формата зареждаш бутващо сиди с Paragon Hard Disk Manager:

разделяш харда на колкото си части искаш и форматираш всяка една с каквато си файлова система искаш.

Linux, Windows(FAT16, FAT32, NTFS) има и други.

След това инсталираш каквото там си решил.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.