Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужна ми е помощ за превод на кратък пасаж

Featured Replies

• Автор
Показатели | Вид/Type | Measurement | Base Line 2007 | Target Value 2015 | Източник на информация

Indicators

Брой на проектите | Output/ | Number/ % | 0/100/500 etc. | 9/7/15 | Проучвания, отчети

отговарящи за еди Result

какво си

Не мисля, че е нахално, защото очевидното значение и аз можех да си го преведа. Явно не съм дал достатъчно изчерпателно обяснение. Това представлява до известна степен модел на таблицата. Под Вид може да се записва Output/Result, които аз съм превел Продукция/Резултат, под Measurement се среща или Брой или знакът за процент, под Base Line брой на въпросните проекти - не мога да си преведа Base Line, под Target Value отново се записва математически с цифри и числа, но пак не схващам какво е Target Value. Това е, надявам се е достатъчно. Служа си и с икономически речник, но специално в този, който използвам ги няма като понятия. Мога да си правя докадки, разбира се, но искам други мнения.

Редактирано от Insulter (преглед на промените)

Колкото и да се обясняваш до никъде няма да стигнеш така. Давай да видим изреченията, пък ще разберем дали се прилага "очевадното" им значение. Въз основа на какво да се обосновавам сега, като си дал само думи. Освен да ти напиша буквален превод, друго нямаше как...

P.S.Не стига, че се опитваме да ти помогнем, а ти пък се оказа и недоволен :(

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Показатели | Вид/Тип | Стойност | Базови показатели(стойност) 2007 | Таргетни (целеви) показател (стойност) 2015 | Източник на информация

Индикатор

Брой на проектите | Изходни | Брой/ % | 0/100/500 etc. | 9/7/15 | Проучвания, отчети

отговарящи за еди Резултат

какво си

Под Вид може да се записва Output/Result, които аз съм превел Продукция/Резултат,

Явно става дума за проекти, в който имаш участие и колко като тип, като процент от всички са ти одобрените или не, какво финансиране си получавал преди сегашния проект и т.н.

под Measurement се среща или Брой или знакът за процент,

Става дума за настоящия проект.

под Base Line брой на въпросните проекти - не мога да си преведа Base Line, под Target Value отново се записва математически с цифри и числа,

Това ти е колонката в която нанасяш изходните стойности (взета е последната преминала календарна година)

но пак не схващам какво е Target Value

А тук са ти очакваните (според проекта ти) стойности до които смяташ, че ще се достигне в следствие на проекта.

За да си преведеш всичко както трябва-вземи някой наръчник за попълване на проекти пред ЕС.Таблиците са еднотипни с цел унификацията на процеса :(

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

Сега вече ще работя и проверявам по-уверено. Благодаря ти! И се извинявам за онзи лаконичен пост, от който нищо не се разбираше. =]

• Автор

Отново с цел да ви привлека вниманието. Досега успях да проверя 10/33 страници. Има две изречения, обаче, които ме объркват и не знам какво точно целят да изразят. Разбира се аз им направих примерни варианти и все пак не мога да бъда сигурен. Ето ги и изреченията:

Complemented by the achievement of Objective 3 (environment protection), the necessary framework for jointly live, work and cooperate will be in place.

Only the first three priority axes finance projects submitted by regular applicants while the fourth one is dedicated to ensuring the proper functioning of the programme implementation bodies.

Първото:

Допълнена от постигането на Цел 3 (опазване на околната среда), необходимата рамка за съвместно живеене, работа и сътрудничество ще бъдат на място

Второто:

Само първите три приоритетни оси финансират проекти, представени от редовните кандидати, докато четвъртата е посветена на осигуряване на нормалното функциониране на програмата за изпълнение органи

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.