Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за клок.

Featured Replies

Не знам защо,но биоса ми е по-различен и няма някои работи затова съм направил две снимки,по които ви моля да ме упътите от къде да го клокна.Единственото което виждам е FSB или HT Frequency,която като е на максимума 1000 няма промяна.Моля за помощ.Благодаря на отзовалите се.

Първата снимка е на биоса като го пусна,втората е като съм влязъл в мен8то Advanced Setup.

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

По принцип се клоква от "frequency and voltage control", защо първо не прочетеш във форума темата за клок?

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

• Автор
По принцип се клоква от "frequency and voltage control", защо първо не прочетеш във форума темата за клок?

Четох много теми,но на мен биоса ми е друг.А от "frequency and voltage control" първо волтажите ли трябва да пипам,нужно ли е.Искам да го клокна до 2.5 най-много.

• Автор
Дай един скриин на биоса.

В началото на темата съм дал два скрина.

А от другите менюта?

• Автор
А от другите менюта?

Има ли смисъл от другите мен8та.Само това има нещо общо с процесора.Мен8то под него е за РАМ-та и това е.Въпроса ми е ако намаля

HT Frequency какво ще стане,защото не виждам какво друго може да се направи,ако е наложително ще дам снимки и на другите мен8та. :speak:

Де бре човек в "frequency and voltage control", трябва да ти е множитела на процесора, Шината, таймингите на паметта, волтажа на всичко! Там трябва да гледаш, Advanced Setup не ти трябва да го бараш!

• Автор
Де бре човек в "frequency and voltage control", трябва да ти е множитела на процесора, Шината, таймингите на паметта, волтажа на всичко! Там трябва да гледаш, Advanced Setup не ти трябва да го бараш!

Добре сега сле малко ще дам снимка от там да ми кажете какво да правя.Ето и снимка на "frequency and voltage control'':

Май ще трябва да ъпдейт биоса, би трябвало да изглежда така:

dsc00151cs1.jpg

или нещо от рода понеже биоси всякъкви.

Ъпдейта го търсиш в сайта на производителя, ако е на асус търсиш там и така....

Иначе честотата се формира от Clock Radio & host Frequancy, примерно твоя да е 2.1Гх е 10х210 да го направиш 2.5Гхз трябва да стане 10х250 или 9х278 или 8х312, после оправяш паметта да не ти е на много голяма честота например ако работи на 400 (800) да е към 440(880). 20% клок не би трябвало да е проблем.

Четох, четох .... обаче сигурно аз нещо недовиждам :speak: Не виждам дъното какво е ( дори и в подписа го няма ) . Е-е, как ги клоквате тия компютри от разстояние, без да знаете какво е дъното .... ( ама ...карай да върви, да утрепем времето).

• Автор
Май ще трябва да ъпдейт биоса, би трябвало да изглежда така:

dsc00151cs1.jpg

или нещо от рода понеже биоси всякъкви.

Ъпдейта го търсиш в сайта на производителя, ако е на асус търсиш там и така....

Производителя е ''ECS''

Модела е GeForce 7050M-M/1.0

Чипсета е NVIDIA/nForce 560 Rev A2

Southbridge е NVIDIA/nForce 630a

LPCIO-ITE

BIOS

Brand-American Megatrends Inc

Version-080014

Date-12/06/2007

Graphic Interface

Version-PCI-Express

Link Width-x16 Max Supported-x16

Тове е според CPU-Z.Ако може някой да даде линк към най-новият биос за това дъно и да каже как се инсталира.Мерси :)

Аз намерих други пак от този сайт,но как се слагат.

Други какво ? Биоси ли ?

Първо трябва трябва да уточниш точния модел на дъното и след това да свалиш точно отговарящия Биос ! В противен случай ще си повредиш дъното!

• Автор

Това е точния модел.Свалих точния биос,но как да го инсталирам.Трябва ли допълнителна програма?

С AFUDOS . Все пак мисля, че е по-добре да носиш компютъра при някой , който е наясно с нещата , той да извърши тази процедура. Голяма е вероятноста да си прецакаш дъното! И това мАТХ на ESC не вярвам да стане за клок (лично мнение).

• Автор
С AFUDOS . Все пак мисля, че е по-добре да носиш компютъра при някой , който е наясно с нещата , той да извърши тази процедура. Голяма е вероятноста да си прецакаш дъното! И това мАТХ на ESC не вярвам да стане за клок (лично мнение).

М да,обаче нещо тая програма не става,на мен ми трябва 64 битова версия,която не намерих,еми май няма да го клоквам процесора,ще трябва да намеря някой да ми го направи или го оставям така,за ся върши работа.Еми мерси все пак за помоща

М да,обаче нещо тая програма не става,на мен ми трябва 64 битова версия,която не намерих,еми май няма да го клоквам процесора,ще трябва да намеря някой да ми го направи или го оставям така,за ся върши работа.Еми мерси все пак за помоща

След този ти пост ....наистина по-добре някой разбиращ да направи процедурата :P

( AFUDOS e програма за ДОС - с нея се работи в ДОС режим)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.