Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за Live streaming по видео чат

Featured Replies

Абе някой може ли да ми намери програмка за пускане на лан по телевизия? biggrin.gif

Редактирано от Romantichkata (преглед на промените)

• Отговори 50
  • Прегледи 16,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Точно в целта ;">

Както е попитал MoHaX - броадкаст, че и мултикаст, от няколко изхода, в няколко оформата, като поток или видео на поискване... Хиляди комбинации cool.gif

ПС:Току що е излязла нова версия на клиентския плейър

Кратък цитат от сайта им:

VLC media player (initially VideoLAN Client), which can be used as a server to stream MPEG-1, MPEG-2 and MPEG-4 / DivX files, DVDs and live videos on the network in unicast or multicast; or used as a client to receive, decode and display MPEG streams under multiple operating systems,

VLS (VideoLAN Server), which can stream MPEG-1, MPEG-2 and MPEG-4 files, DVDs, digital satellite channels, digital terrestial television channels and live videos on the network in unicast or multicast. Most of the VLS functionality can now be found in the much better VLC program. Usage of VLC instead of VLS is advised

или направо на http://www.videolan.org/streaming/

за последната версия (ама разбира се тук) на http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=3183

• Администратор
ама с тази програма сега мога ли да пускам телевизия по мрежата ?

VLC media player (initially VideoLAN Client), which can be used as a server to stream MPEG-1, MPEG-2 and MPEG-4 / DivX files,

Това според теб какво означава???

Отговора е ДА...МОЖЕ.

• 7 месеца по-късно...

Трябва ми Audio/Video стрийминг софтуер. За незнаещите какво значи това - софтуер, с помощта на който мога да избирам измежду списъци с песни , които могат да се пуснат онлайн и да се слушат от отдалечено място. Казано по друг начин - пускате си такава програмка вкъщи , в нея са въведени вашите песни, отивате на работа, влизате в вашия компютър от там през интернет, и си избирате какво да слушате ;) . Яко, нали? Нека програмата да е "излекувана" или безплатна :clap: .

За видео - VideoLan Client (аз го предпочитам, но има проблем със субтитрите); могат го и повечето плейъри - BS Player, Windows Media Player... За аудио - пак така. Аз си слушам с WinAmp. Търсиш опцията "Оpen URL" или пък си добавяш папката в "Моите места в мрежата" и отваряш с "Open Directory". Или просто дърпаш с мишката онова, което ще отваряш, в прозореца на плейъра.

• 1 месец по-късно...

Търся най-добрата програма с която докато свалям видео файл мога и да го гледам...тоест "Playing while Downloading" :clap:..

няма ли да ти е малко бъгаво хем да сваляш хем да гледаш???

това можеш да го правиш с медиа плеара както и с всяка програма с която си гледаш филмите.

само му даваш да отватя всичко и си ти

По-точно? Искаш да гледаш филм онлайн? Тогава VideoLan Client или BSPlayer (ако му работи network буферът, иначе сваля всичко на харда и чак тогава плейва...). А ако искаш да гледаш недосвален файл - Download Studio и WellGet са Download Manager-и, с които можеш да прегледаш нещо, преди да си го свалил/а. Друг вариант са Avi Preview или Crystal Player, с които да гледаш недосвалени файлове от харда си. Подобна опция предлагат и повечето съвременни P2P програми - просто зависи откъде и какво сваляш... Еднозначен отговор на този въпрос няма.

Така...Пробвах с BSPlayer-а и MvPlayer-a но не става да гледам филм директно от подаден URL. Всъщност с BSplayer (мисля че и с всеки друг) мога да гледам недосвалени файлове. Търся програма за гледане на филм от URL. Тази VideoLan ще стане ли?

Да, тя е специализирана именно в това. Единственото условие е да ти е разрешен подобен Streaming от страна на доставчика и да имаш достатъчно добра скорост.

http://www.kaldata.com/comments.php?id=7769

File -> Open File -> URL-a слагаш в полето Open -> ОК.

Мерси много. Сега ще видя как стоят нещата със streaming-a.

Добре, всичко дотука е окей, но защо за да продължи плейването след като спре (като свърши буферираната част) вместо като свали още малко да се плейни трябва да дам пауза и после Play?!?!? Иначе не тръгва стои си там и тва е...!?Защо засича така. Иначе тръгва мигновено. Давам URL и айде тръгнало е вече. Но след 5 сек спира докато не дам пауза и после плей. ?! Връзката към дадения видео файл е 200K/s.

Според мен не му стига скоростта. Тръгва по-бързо докато те хване шейпърът и край. Или пък ти е забранен такъв тип плейване - имах подобен проблем с доставчика си преди време. Някои филми при мен искат 400-500К, за да вървят нормално, други се "задоволяват" със 150-200... Преди малко пробвах няколко филма от локалния - единият засече също както при тебе. Възможно е да има и някакъв проблем с вградените му кодеци, знам ли... Опитай с друг филм. ако не... добрият стар начин - сваляш и гледаш.

Шейпъра ме реже явно щото пробвах с друг филм и гледах двайсетина секунди и пак зацепи...После пак го пуснах и пак засече на точно същия кадър. Така и с друг филм (този на 3-тата секунда).Цепи и не тръгва...гадно sad.gif

Аз си ги преглеждам с Media Plear Classic--десен бутон--open with,но ако свърши буфера трябва да почнеш отначало.

ами почни да теглиш филма с програма която наслагва мб-те, тоест не един в началото един в средата, ами последователно. после влизаш в директорията където се сваля и го отваряш с VIDEOLAN, независимо какъв формат е правиш го default на ВИДЕОЛАН плеъра. аз така гледам филми докадето са се свалили ;)

PS. и няма опасности, като да ти спре нета посредата на тегленето да си прецакан.

Редактирано от nokia (преглед на промените)

Търся най-добрата програма с която докато свалям видео файл мога и да го гледам...тоест "Playing while Downloading" :)..

<{POST_SNAPBACK}>

Опитай с Download Accelerator Plus - DAP - при мен показва всичко което записвам -е разбира се в часта , която е вече свалено. cool.gif

За да гледаш видео файлове и по-точно филми ти трябва скорост над 250/300 к , за да ти вървят без да спират през 10-20 сек. Всъщност това с каква скорост вярвят филмите зависи от компресията на даден файл . Давам веднага пример : един филм , който е 1 час и 45 минути е компресиран на 1 диск и това означава , че ползва голяма компресия, при което изисква по-малка скорост за да го гледате, защото всъщност кадрите са компресирани повече (всъщност изглежда доста сложно , но на практика не е :P) . Докато ако филма е разделен на 2 диска , то той естествено е с по-добро качество и е по-малко компресиран (все пак зависи и от продължителноста на филма , но повечето филми на 2 диска са с перфектно качество) и естествено , за да го захранвате постоянно докато го гледате трябва да имате по-голяма скорост . Пък аз не мога да гледам компресирани филми , колкото и да съм пробвал . Въпреки че нямам ограничение от шейпъра просто не мога да пусна такива филми . Най-добре си е да си сваля филма за 10 мин. и после да си го гледам без проблеми . Но стига , че се отплеснах малко biggrin.gif . Надявам се все пак да съм помогнал на някой де !

• 4 месеца по-късно...

Попаднах на едно сайтче, много ми харесаха едни филмчета, обаче проблема е там, че немога да сваля тези 'онлайн' филмчета. пуснах специално ИЕ-то защото знам къде му се складират изтеглените файлове, видях по време на 'гледането' кой файл постоянно расте. стана 6, и нещо МБ. копнах си го на десктопа/беше с разширение .DAT/ 1во пробвах с Бсплеър-нищо. пробвах и с ВидеоЛан, но дори тя неможа да го подкара този файл. някой да си има идея?

/отворих аз този файл който беше сложен в сорса и в него се споменаваше нещо за акаунт, казвам го за всеки случай/

Ако не се лъжа има специални download managers, които имат способноста да теглят от stream сървари. Пробвай някои от тук.

Успех.

Редактирано от eXRuLeZz (преглед на промените)

Ако не се лъжа има специални download managers, които имат способноста да теглят от stream сървари. Пробвай някои от тук.

Успех.

<{POST_SNAPBACK}>

Мерси, аз си мислех, че ще е някой трик и въобще не ми мина през акъла да потърся програма. Та Мерси де :)) biggrin.gif

Я дай да го видим този сайт.

• 7 месеца по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.