Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем: Със скенер

Featured Replies

Знаете ли защо може да не работи тоя скенер (CANON Canoscan lide 25)... Инсталира се нормално а като задам да сканира ми изписва това... http://gallery.gorna.biz/main.php?g2_itemI...ageViewsIndex=2 .Той взема ток от USB порта (може и тва да е проблема че няма ток по USB (ако някой е запознат с това дъно (в подписа е) да пише плсс...

послепис: Тази грешка се появи след като е сменено дъното и процесорчето на компа :) Windows е преинсталиран след смяната...

Преди и като се стартира windows скенера си се проверяваше сам... а сега никакъв звук не издава... :confused:

Точно с този скенер нямам опит, но ако бях на твое място щях да деинсталирам дарайверите на скенера, да почистя регистрите на уина и пак да инсталирам.

Предполагам че USB-то на което е включен си го пробвал и с други устройства и си работи. Пробвай да го преместиш на портовете които излизат направо от дъното.

Скенера няма ли възможност на външно захранване? Ако има пробвай и по този начин, ако случайно не му достига от порта.

Друго не ми идва на ум какво може да е. Иначе дънато е добро.

Виж дали има обновления на софтуера.

Аз бих ти препоръчал да пробваш VueScan. Тази е единствената програма за скенери, която не е пълна боза.

• Автор
Точно с този скенер нямам опит, но ако бях на твое място щях да деинсталирам дарайверите на скенера, да почистя регистрите на уина и пак да инсталирам.

Предполагам че USB-то на което е включен си го пробвал и с други устройства и си работи. Пробвай да го преместиш на портовете които излизат направо от дъното.

Скенера няма ли възможност на външно захранване? Ако има пробвай и по този начин, ако случайно не му достига от порта.

Друго не ми идва на ум какво може да е. Иначе дънато е добро.

Пробвал съм всички USB портове си работят (с други компоненти, но те не изискват ток...). Не е от драйверите (над 10 пъти съм ги преинсталирал и теглил различни)... windows също съм преинсталирал... Неще и неще да тръгне... :)

Тъпия скенер няма възможност за външно захранване.

Имам същия скенер от 2 години. Няма проблеми с него, върши идеална работа. Но такава грешка никога не ми е излизала. Но се е появявала аналогична, когато друга програма ползва скенера в същото време. Един въпрос все пак, провери ли от долната страна на скенера дали си го отключил - има един бутон, който трябва да се премести?

Редактирано от TeamKiller (преглед на промените)

• Автор
Имам същия скенер от 2 години. Няма проблеми с него, върши идеална работа. Но такава грешка никога не ми е излизала. Но се е появявала аналогична, когато друга програма ползва скенера в същото време. Един въпрос все пак, провери ли от доланата страна на скенера дали си го отключил - има един бутон, който трябва да се премести?

Да... отключен е... все пак не го имам от вчера тоя скенер :)laugh.gif Проблема се появи след като смених дъното и процесора си (сега са тези от подписа ми...

Натисни ctr-alt-del и виж кои процеси са ти стартирани.

Съобщението е за грешка в друга програма, която е "забила" .

Виж и в настройките на BIOS дали ти е разрешен "USB lеgalicy support", като и останалите USB-настройки.След като си сменил дъното-ровил ли си в новия си BIOS ?

Ако си ровил и не знаеш какво си променял-върни всичко на default и пробвай отново.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

Виж и в настройките на BIOS дали ти е разрешен "USB lеgalicy support", като и останалите USB-настройки.След като си сменил дъното-ровил ли си в новия си BIOS ?

Ако си ровил и не знаеш какво си променял-върни всичко на default и пробвай отново.

Ами нямам никакви отворени програми... също така биос е на стандартните настройки и на USB всичко е пуснато

послепис: Той скенера въобще не си мръдва нищо (преди със зареждане на windows си джуркаше нещо... а сега никакъв звук не се чува

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Ами нямам никакви отворени програми... също така биос е на стандартните настройки и на USB всичко е пуснато

послепис: Той скенера въобще не си мръдва нищо (преди със зареждане на windows си джуркаше нещо... а сега никакъв звук не се чува

Напълно възможно проблема да е драйвърен, съмнява ме скенера да си е отишъл.

• Автор
Напълно възможно проблема да е драйвърен, съмнява ме скенера да си е отишъл.

Драйвърите си се инсталират както трябва... Мен ме съмнява това дъно че не пуска ток през USB... (и GSM-a като си пусна с USB не ще да се зарежда)

Web camera с иницииращ диод или оптична мишка с USB порт ще потвърди предположенията в цитата. Включени в проблематичния порт, те трябва да светнат.

Главният заподозрян е тази кожа на прозореца или Vista (лично мнение). Не казваш как е протекла инсталацията на драйвера на скенера до край.

Аз имам скенер, който се захранва по USB и начина да го подкарам бе ABBYY FineReader. Разбира се и нужните драйвери за текущата ОС-ма.

За един радиолюбител не е проблем да захрани с пригоден независим стабилизран +5V токоизправител, като се намеси в схемата на скенера.

• Автор
Web camera с иницииращ диод или оптична мишка с USB порт ще потвърди предположенията в цитата. Включени в проблематичния порт, те трябва да светнат.

Главният заподозрян е тази кожа на прозореца или Vista (лично мнение). Не казваш как е протекла инсталацията на драйвера на скенера до край.

Аз имам скенер, който се захранва по USB и начина да го подкарам бе ABBYY FineReader. Разбира се и нужните драйвери за текущата ОС-ма.

За един радиолюбител не е проблем да захрани с пригоден независим стабилизран +5V токоизправител, като се намеси в схемата на скенера.

Мишката ми е на USB работи си и си свети (т отова дъно просто няма порт за мишка PS2). Инсталацията на драйверите си минава както винаги... без проблем windows си изписва че е инсталирано и готово за употреба...

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Мишката ми е на USB работи си и си свети (т отова дъно просто няма порт за мишка PS2)

Значи-нямаш проблемни със захранването през USB-порта.

Търси проблема във софтуера.

Пробва ли тази програма, която ти препоръчах? Освен всичко друго, тича със свои драйвъри, които могат да подкарат 90 % от скенерите по земното кълбо.

Провери ли за обновления на драйвъра? Ако има фатални грешки по него, няма да успееш да го оправиш с бабини методи.

Още нещо. Възможно е Vista вече да е инсталирала свой драйвър за скенера, като не приема твоя, а софтуера да не може да работи с нейния.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор

Оффф оправих се най-сетне... Цялата работа била от кабела... явно нещо се е прецакал (смених го и сега всичко е 6+)

послепис: БЛАГОДАРЯ на всички които се отзоваха! cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.