Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нe мога да си включа нет към мреж карта!

Featured Replies

Здравейте на всички!!!

Купих си лаптоп и го дадох на един човек да му инсталне windows4e с XP съм. Всичко е добре има само 1 проблем.

Човекът който го е инсталнал си е направил настройки за неговото си IP и сега не мога да го пусна удома, защото тук съм с модем. Вижте какво ми исписва

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7381401

направих го да е на автоматично IP но пак не става - помагайте

Поздрави :huh:

Редактирано от backata (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново.

Прикачил съм снимка с настройките, които направих!

От магазина ми казаха че трябвало да се обадя на доставчика, самоче ако ми направят настройките за лаптопа няма да мога да си пускам птк другото PC и за това на първо време си купих мрежова карта ще я сложа на обикновенното ми PC и с един кабел ще пусна и на лаптопа! Според вас дали ще стане?

По нататък ще си взема рутерче но за сега ще съм с друга мрежова карта!

post-107648-1220601964_thumb.jpg

• Автор

ами казаха ми че няма да стане в смисъл, че всяко ПС си има номер там някакъв и ако искам да ми работи на лаптопа другото няма да работи!

Значи следвам тук един урок как да си пусна нет и на лаптопа. купих си лан карта сложих я и сега стигнах до някои настройки но запецнах!

Тук пише да идем на BroadBand и от там да настройваме самоче моя линдолс е на бг и не мога да го намеря това нещо, ПОМАГАЙТЕ

ето за това става въпрос

post-107648-1220604546_thumb.jpg

• Автор

малко съм зле с компютрите. това нещо къде се намира :speak: извинявам се за тъпите въпроси ама искам да си го направя :)

• Автор
Старт->Настройки (предполагам)-> Мрежови връзки

П.П. Я някой с български интерфейс да ме поправи ако има нужда

Старт->Настройки (предполагам)-> Мрежови връзки и после на къде ?

хайде хора никой ли незнае sad.gif

Знаем и ще помогнем но първо ни хвърли малко светлина върху този пасаж в първия ти пост:

...защото тук съм с модем

Ако си със старовремски модем написаното до момента се обезсмисля. Ако имаш квартална ланка ни кажи ? Или изобщо кой е доставчика ти ?

• Автор

Ами тук в Сандански сме през кабелната, модема е моторола, мисля че не е стар защото преди 6 месеца някъде идваха от кабелната и ги сменяха с по нови. доставчика ни се казва УЛТРАНЕТ!!!

Редактирано от shemkov (преглед на промените)

Аз работя в интернет доставчик и ще ти дам съвет от личен опит - ОБАДИ СЕ НА ДОСТАВЧИКА СИ. Това, което си намислил с двете на ланки на компа, не е най - удачният вариант, защото Windows-а не е направен за рутиране и ще береш големи ядове, ако въобще можеш да си подкараш нет на лаптопа. Ако не ти се копува сега рутер, е най - добре да си настроиш и компютъра и лаптопа и да си сменяш кабела. Този номер, за който говориш, най - вероятно е МАС адреса, а той може да се сменя (ако тези които дойдат да ти го настроят не могат, смени доставчика :P)

И НАЙ - ВАЖНОТО - не експериментирай с интернет настройките си, че може да създадеш доста работа на "интернетаджиите" :P

Редактирано от ikov (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Аз работя в интернет доставчик и ще ти дам съвет от личен опит - ОБАДИ СЕ НА ДОСТАВЧИКА СИ. Това, което си намислил с двете на ланки на компа, не е най - удачният вариант, защото Windows-а не е направен за рутиране и ще береш големи ядове, ако въобще можеш да си подкараш нет на лаптопа. Ако не ти се копува сега рутер, е най - добре да си настроиш и компютъра и лаптопа и да си сменяш кабела. Този номер, за който говориш, най - вероятно е МАС адреса, а той може да се сменя (ако тези които дойдат да ти го настроят не могат, смени доставчика :P)

И НАЙ - ВАЖНОТО - не експериментирай с интернет настройките си, че може да създадеш доста работа на "интернетаджиите" :computer2:

аз искам точно това да си сменям кабела ту на лаптопа ту на ПЦ-то но нещо неще плс кажи как да ги настроя

аз искам точно това да си сменям кабела ту на лаптопа ту на ПЦ-то но нещо неще плс кажи как да ги настроя

Просто рестартирай модема при всяко прехвърляне на кабела между компютъра и лаптопа cool.gif (ако си с подобен модем , както описания по-горе).

Аз работя в интернет доставчик и ще ти дам съвет от личен опит - ОБАДИ СЕ НА ДОСТАВЧИКА СИ. Това, което си намислил с двете на ланки на компа, не е най - удачният вариант, защото Windows-а не е направен за рутиране и ще береш големи ядове, ако въобще можеш да си подкараш нет на лаптопа.

Половината, ако не и целият форум ще ти каже, че всъщност няма никакъв проблем да си направиш домашната мрежа, използвайки един компютър, който получава нет, с Windows :P

(бих добавил: дори и мрежа с 10-ина машини, само че като използваш суич да ги навържеш)

Да не би доставчика да го засича и по MAC адреса на мрежовата карта? Ако е така ще трябва да види какъв е този на единият компютъра и да го клонира на LAN-ката на другия със същите настройки за нета.

Start/Run.../cmd/ipconfig /all

Просто рестартирай модема при всяко прехвърляне на кабела между компютъра и лаптопа cool.gif (ако си с подобен модем , както описания по-горе).

ами не съм с такъв модем

и двата са си вградени единия в ПЦ.то другия в лаптопа

ами не съм с такъв модем

и двата са си вградени единия в ПЦ.то другия в лаптопа

За модем ли става дума или за ЛАН карта? ohmy.gif

Да видим дали съм разбрал правилно: Имаш PC и Notebook. PC-то е вързано към Интернет посредством кабел. На него си имаш нет и искаш когато си решиш да си закачиш лаптопа и да имаш нет и на него, така ли?

Ако искаш нет и на 2-та едновременно си купуваш един суич 2-ра употреба (купих си такъв за 5лв. и вече цяла година го ползваме със съквартиранта без да създава проблеми). Купуваш 2 парчета UTP кабел по 2-3 метра, 4 RJ-та и искаш да ти ги кримпнат - за това не вземат пари. Обаждаш се на доставчика да ти разреши още един MAC адрес и се радваш на нета :baby: Удоволствието ще ти излезе около 8-9лв + 1лв да се обадиш на доставчика :P

Ако пък не ти трябва нет и на 2-та едновременно може да сложиш на лаптопа същият MAC адрес като на настолния компютър и когато искаш нет на лаптопа само да вадиш кабела от PC-то и да го мушваш в лаптопа.

Дано да съм разбрал за какво става дума :)

За модем ли става дума или за ЛАН карта? ohmy.gif

Да видим дали съм разбрал правилно: Имаш PC и Notebook. PC-то е вързано към Интернет посредством кабел. На него си имаш нет и искаш когато си решиш да си закачиш лаптопа и да имаш нет и на него, така ли?

Ако искаш нет и на 2-та едновременно си купуваш един суич 2-ра употреба (купих си такъв за 5лв. и вече цяла година го ползваме със съквартиранта без да създава проблеми). Купуваш 2 парчета UTP кабел по 2-3 метра, 4 RJ-та и искаш да ти ги кримпнат - за това не вземат пари. Обаждаш се на доставчика да ти разреши още един MAC адрес и се радваш на нета :baby: Удоволствието ще ти излезе около 8-9лв + 1лв да се обадиш на доставчика :P

Ако пък не ти трябва нет и на 2-та едновременно може да сложиш на лаптопа същият MAC адрес като на настолния компютър и когато искаш нет на лаптопа само да вадиш кабела от PC-то и да го мушваш в лаптопа.

Дано да съм разбрал за какво става дума :)

мда имам и РС и лаптоп и искам да си места кабела ту на едното ту на другото

а тоя МАС адрес откъде да го взема и къде да го сложа

мда имам и РС и лаптоп и искам да си места кабела ту на едното ту на другото

а тоя МАС адрес откъде да го взема и къде да го сложа

направих го сега даже пиша от него

10х

• Автор

Здравейте приятели!

Тъй като не съм много на вътре в нещата изкам да Ви питам.

Как мога да видя MAC адреса на pc-to ми и да направя същия и на лаптопа?

За да може когато искам да имам нет на лаптопа само да смена кабелите и така да имам нет на лаптопа.

Нямаш нужда от никаква допълнителна програма.

За да научиш MAC адреса на картата, кликни два пъти иконката с двете компютърчета в system tray (долу в дясно до часовника), избери tab "Support" и натисни бутон "Details". В новия прозорец, който ще ти се отвори виж какво пише на реда "Physical Address". Би трябвало да е нещо от сорта на "00-02-44-48-52-CB". За да копираш съдържанието на целия прозорец, вкл. MAC адреса, натисни Ctrl/C. После Ctrl/V в Notepad и си запази само адреса.

За да промениш MAC адреса на другия компютър, кликни два пъти иконката с двете компютърчета в system tray и натисни бутона "Properties". В новия прозорец натисни бутона "Configure", иди на tab "Advanced", избери в списъка от ляво "Network Address", кликни точката под "Value" и в дясното прозорче въведи адреса без тирета: 0002444852CB. После бутон "OK", бутон "Close" и това е.

Редактирано от V 12 (преглед на промените)

• Автор
Нямаш нужда от никаква допълнителна програма.

За да научиш MAC адреса на картата, кликни два пъти иконката с двете компютърчета в system tray (долу в дясно до часовника), избери tab "Support" и натисни бутон "Details". В новия прозорец, който ще ти се отвори виж какво пише на реда "Physical Address". Би трябвало да е нещо от сорта на "00-02-44-48-52-CB". За да копираш съдържанието на целия прозорец, вкл. MAC адреса, натисни Ctrl/C. После Ctrl/V в Notepad и си запази само адреса.

За да промениш MAC адреса на другия компютър, кликни два пъти иконката с двете компютърчета в system tray и натисни бутона "Properties". В новия прозорец натисни бутона "Configure", иди на tab "Advanced", избери в списъка от ляво "Network Address", кликни точката под "Value" и в дясното прозорче въведи адреса без тирета: 0002444852CB. После бутон "OK", бутон "Close" и това е.

Приятел виж какво ми излиза

post-107648-1221860947_thumb.jpg

Редактирано от shemkov (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.