Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на Linux

Featured Replies

Здравейте на всички.Инсталирах си Linux Ubuntu 8.04.1 върху Windows Vista демек направих Dual Boot... Сега искам да го махна щото ми омразна всеки път когато се включва компа да му задавам да стартира Windows-a.Мисля,че премахването става като форматирам дяловете на Linux, но някъде бях чел ,че след това остава менюто за избиране на OC...Въпросът ми е как да го махна това меню ?

Здравейте на всички.Инсталирах си Linux Ubuntu 8.04.1 върху Windows Vista демек направих Dual Boot... Сега искам да го махна щото ми омразна всеки път когато се включва компа да му задавам да стартира Windows-a.Мисля,че премахването става като форматирам дяловете на Linux, но някъде бях чел ,че след това остава менюто за избиране на OC...Въпросът ми е как да го махна това меню ?

На този въпрос е отговаряно, отговаряно, отговаряно, отговаряно.

Ползвай търсачката.

• Автор

Разгледах дадените линкове и стигнах ди извода ,че след като форматирам дяловете на Linux трябва да презапиша MRB-то за да се стартира Windows,но обяснението е за Windows XP,a аз съм с Vista и се чудех дали ще стане....ето го обяснението:

Сигурно имаш някакъв лоадер(Lilo или Grub)първо пусни едно буутващо сд на win XP като ти буутне,влез в опцията "Repair" избираш в кой уин да влезеш(По дефоулт е 1) и пишеш "fixmbr" питате дали си сигурен че искаш да изтриеш mbr-то даваш "Yes"
. Това ще действа ли и при Vista като буутна нейното CD ?

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

Разгледах дадените линкове и стигнах ди извода ,че след като форматирам дяловете на Linux трябва да презапиша MRB-то за да се стартира Windows,но обяснението е за Windows XP,a аз съм с Vista и се чудех дали ще стане....ето го обяснението:. Това ще действа ли и при Vista като буутна нейното CD ?

Би трябвало, като намериш опцията Repair както е описано. Другия варянт е с приенсталация и да затриеш всички партишъни и създаваш на ново.

Разгледах дадените линкове и стигнах ди извода ,че след като форматирам дяловете на Linux трябва да презапиша MRB-то за да се стартира Windows,но обяснението е за Windows XP,a аз съм с Vista и се чудех дали ще стане....ето го обяснението:. Това ще действа ли и при Vista като буутна нейното CD ?

MBR се възстановява с командата fixmbr в recovery конзолата на инсталационното CD на Windows XP.

Аз го правя с DOS - команда "fdisk /MBR", от стартираща дискета или бутващо CD (Hirens или подобно).

Не съм почитател на Vista и нямам опит с възстановяване на MBR при нея, но намерих това упътване (с картинки) за възстановяване на MBR при инсталирана Vista. Дано е от полза.

А как може да се деинсталира windowsa при налично ubuntu и да не ме пита постояннокоя ос искам да се зареди, понеже използвам linuxa?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.