Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавно стартиране Windows

Featured Replies

Здравейте,

знам че има много подобни теми, но моя случай е малко по-различен. Компа си стартира бързо минава логото на WindowsXP и зареждането и след това се появява wallpapera и дотам, изведнъж спира да мисли компа показва само wallpapera и чак след около 40 секунди започва да зарежда иконите и програмите. Много е странно, защото няколко пъти правих преинстал за начало стартира добре и след това не мога да разбера от кой момент започва да се появява това забавяне, а още по-странното е, че се бях примирил с проблема и 5-6 месеца не съм преинсталирал, но преди няколко дена хванах вирус и докато не го изчистих компа си стартираше бързо без този проблем със забавянето, а след това пак започна да бави на wallpapera. Компа ми е следния:

MB: Asus M3A

CPU: AMDx64 4800+

RAM 2x1GB 800MHz

Video: ATI HD2600 pro

с Windows XP professional

Програми при стартъп:

Virtual clone drive

ctfmon.exe

SPybotSD

Zone Alarm

AVG

ATI control center

AllWAlpapersLite

Ако някои има идея да помага, че ме побърква това. Мерси предварително.

Редактирано от machado (преглед на промените)

На мен проблема ми се появи при инсталирането на Daemon-Tools. Пробвах дали ще има промяна при инсталация на друга подобна програма...същата боза. После нз как се оправи от самосебе си :)

Пробвай да почистиш с програми като RegSupreme Pro и Advanced WindowsCare. Аз съм с тях и съм много доволен. За стартиращите се програми, ако бях на твое място директно режа с RegSupreme Pro автоматичният старт на "Zone Alarm","AllWAlpapersLite" и този ATI control center го деинсталирам и слагам само един ATI Display Driver. Skype също не обичам да ми стартира всеки път, но това вече ти си знаеш. Гледам че имаш и SpyBot, и AVG. Лично аз съм с KIS от 2 години и досега не съм имал проблеми с никакви вируси ...

Редактирано от FEarBG (преглед на промените)

Здравейте,

знам че има много подобни теми, но моя случай е малко по-различен. Компа си стартира бързо минава логото на WindowsXP и зареждането и след това се появява wallpapera и дотам, изведнъж спира да мисли компа показва само wallpapera и чак след около 40 секунди започва да зарежда иконите и програмите. Много е странно, защото няколко пъти правих преинстал за начало стартира добре и след това не мога да разбера от кой момент започва да се появява това забавяне, а още по-странното е, че се бях примирил с проблема и 5-6 месеца не съм преинсталирал, но преди няколко дена хванах вирус и докато не го изчистих компа си стартираше бързо без този проблем със забавянето, а след това пак започна да бави на wallpapera. Компа ми е следния:

MB: Asus M3A

CPU: AMDx64 4800+

RAM 2x1GB 800MHz

Video: ATI HD2600 pro

с Windows XP professional

Програми при стартъп:

Virtual clone drive

ctfmon.exe

SPybotSD

Zone Alarm

AVG

ATI control center

AllWAlpapersLite

Ако някои има идея да помага, че ме побърква това. Мерси предварително.

Пробвай това коета съм написал в статията "оптимизиране на xp" в блога ми.

• Автор
Пробвай да почистиш с програми като RegSupreme Pro и Advanced WindowsCare. Аз съм с тях и съм много доволен. За стартиращите се програми, ако бях на твое място директно режа с RegSupreme Pro автоматичният старт на "Zone Alarm","AllWAlpapersLite" и този ATI control center го деинсталирам и слагам само един ATI Display Driver. Skype също не обичам да ми стартира всеки път, но това вече ти си знаеш. Гледам че имаш и SpyBot, и AVG. Лично аз съм с KIS от 2 години и досега не съм имал проблеми с никакви вируси ...

Ами пробвал съм с Advanced WindowsCare, но няма никакъв ефект. Също съм махал всяка една от програмите една по една да видя някоя от тях да не забавя, но пак си стартира така спира мисленето за 40 секунди когато се появи тапета и след това започва да зарежда иконите и програмите и ги зарежда бързо. По-скоро някои сървис на Windowsa или нещо такова пречи макар че съм чел статията в калдата и съм премахнал ненужните сървиси.

Пробвай това коета съм написал в статията "оптимизиране на xp" в блога ми.

Точно тази статия май съм чел и изпълних съветите от нея, но няма ефект върху този проблем

Провери с autoruns-страхотна програма,която ти показва всичко,което се стартира-ще откриеш много интересни неша,за който не си предполагал:)Програмата я има в калдата и не се нуждае от инсталация:eek:

Провери с autoruns-страхотна програма,която ти показва всичко,което се стартира-ще откриеш много интересни неша,за който не си предполагал:cheers:Програмата я има в калдата и не се нуждае от инсталация:sobbing:

Програмката наистина си е добра, но нещо като упътване,настройки няма ли къде да прочетем.На мен ми излизат мноооого стартиращи "елементи". Та кои да трия и кои да оставям.

Виж Logon-там е списъка на програмите стартиращи се с уиндоуса:) Също така проверил ли си всички процеси с Нijackthis ?

Да не е изключен префетча?

• Автор
Да не е изключен префетча?

Не е изключен и го почиствам от време на време

Не е изключен и го почиствам от време на време

Иконките на мрежовата връзка появяват ли се веднага в таск бара при стартирането ? Ако не - забрани мрежовата връзка и пробвай времето за стартиране ? Огледай в дивайс мениджъра дали тв.диск и СД-то работят в нормалния си режим на трансфер. Веднага след стартирането на Уис-на си отвори таск мениджъра и гледай за програмка или процес, която ползва повече ресурси и натоварва процесорчето ?

Winaso Registry Optimizer 3.0.9 е истината с нея съм вече почти година и съм много доволен притежава всичко което ми е нужно за поддръжка на моя Windows

Registry Cleaner

Privacy Eraser ( да си чистиш временните папки)

Най-яката част Speed Up System инструмент

В Advanced Tools включва:

Repair Internet Explorer

Registry Defragmenter

Start Up Manager

Uninstall Manager

И преки пътища към системните инструменти на Windows

Просто останах с много добро впечатление , можеш да намериш програмата навсякъде. cool.gif

• Автор
Иконките на мрежовата връзка появяват ли се веднага в таск бара при стартирането ? Ако не - забрани мрежовата връзка и пробвай времето за стартиране ? Огледай в дивайс мениджъра дали тв.диск и СД-то работят в нормалния си режим на трансфер. Веднага след стартирането на Уис-на си отвори таск мениджъра и гледай за програмка или процес, която ползва повече ресурси и натоварва процесорчето ?

Проблема е,че се появява тапета и тогава зависва за около 40 секунди изобщо нищо не мисли и нито процесора нито харда мъдрат нещо, след като мине това време всичко си стартира нормално бързо за няколко секунди тогава се появяват и таск бара и иконите на десктопа.

• Автор

След всевъзможни проби открих къде се корени източника на проблема. Когато дръпна и изключа LAN кабела компа си стартира перфектно за секунди, включен ли е си зависва веднага след появата на тапета без да мисли и така 40 секунди. kmvasilev спомена нещо за иконката на мрежовата връзка: да, появява се в таскбара при стартиране, но при изключен кабел по никакъв начин не бави системата. Причината е открита сега ако може някои да даде и решение на проблема цена няма да има!

P.S. То има едно решение, но не е много удобно преди стартиране да дърпам кабела и след като се включи компа да го слагам, но завирането под бюрото ми е сложно и ще свърши със счупена глава от ръба, так че някои ако има по-безболезнено решение ще съм благодарен :ph34r:

След всевъзможни проби открих къде се корени източника на проблема. Когато дръпна и изключа LAN кабела компа си стартира перфектно за секунди, включен ли е си зависва веднага след появата на тапета без да мисли и така 40 секунди. kmvasilev спомена нещо за иконката на мрежовата връзка: да, появява се в таскбара при стартиране, но при изключен кабел по никакъв начин не бави системата. Причината е открита сега ако може някои да даде и решение на проблема цена няма да има!

P.S. То има едно решение, но не е много удобно преди стартиране да дърпам кабела и след като се включи компа да го слагам, но завирането под бюрото ми е сложно и ще свърши със счупена глава от ръба, так че някои ако има по-безболезнено решение ще съм благодарен :rolleyes:

провери от експлорера-tools-folder options-view-дали има отметка тук ако има просто я махаш и даваш ок :)

Редактирано от plitron (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.