Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Vista 32 или Vista 64

Featured Replies

Как мислите ? Струва ли си да премина към 64 битова Vista, за да мога да ползвам 4GB памет, понеже на 32 битовата ползвам 3,3GB.

Труден избор е, защото Vista 64 ми се струва нестабилна.

Редактирано от NightNiki (преглед на промените)

дай десен бутон на Computer в старт менюто и виж колко ползваш и реално имаш!

не се доверявай сляпо на таск мениджъра: ако е за толкова малко рам, и порцесора не е 64 (това е най-важното!), преминаването към 64-бит ОС (била тя ХР или Виста) е стъпка назад

иначе: не, 64 е доста стабилна, много малко вероятно е да имаш проблем с програми или драйвъри (освен при екзотики)

а за да си изкажа и личното мнение: 64 за мен се вмества само в нишата на комплект от 64-процесор+диапазона 4,5-7(8)ГБ РАМ (включително) - всичко останало за мен подлежи на сървърно решение, което изключва обикновенния процесор и налага използването на красоти, като Xeon

Как мислите ? Струва ли си да премина към 64 битова Vista, за да мога да ползвам 4GB памет, понеже на 32 битовата ползвам 3,3GB.

Труден избор е, защото Vista 64 ми се струва нестабилна.

Инсталирай си Service Pack 1 за 32 битовата Виста и няма да имаш никакви проблеми с разпознаването на 4-те GB RAM. В Service Pack 1 на Виста, този проблем вече е решен.

Инсталирай си Service Pack 1 за 32 битовата Виста и няма да имаш никакви проблеми с разпознаването на 4-те GB RAM.

Разпознава ги и правилно показва количеството памет, но това не означава, че може да ги адресира - т.е. "вижда" ги, но все пак не може да ги ползва.

• Автор

OK, благодаря на всички за мненията ви.

OK, благодаря на всички за мненията ви.

Сложи си Vista 64bit SP1 и няма да имаш проблеми,няма да съжаляваш.

• Автор

Така и ще направя, а пък каквото стане.

• 3 месеца по-късно...

Има ли всъщност някаква разлика при производителността при 32 и 64 битова виста или просто ако човек има над 4 гб памет му трябва 64?

Сега на лаптопа си имам 32 и 64 и не мога да усетя каквато и да е разлика! Очаквах при 64 битови приложения да се почувства, но ...

Има ли всъщност някаква разлика при производителността при 32 и 64 битова виста или просто ако човек има над 4 гб памет му трябва 64?

Сега на лаптопа си имам 32 и 64 и не мога да усетя каквато и да е разлика! Очаквах при 64 битови приложения да се почувства, но ...

Като цяло ако имаш под 4Гб РАМ няма голям смисъл от нея.Има разлика според мен при 64 и при 32 битови приложения,но не е голяма.Другото е че харчи повече РАМ от 32 бит-та Виста и мисля че е поне малко по-стабилна.

Забелязах че ползва повече рам. И то във всички "вградени" приложения. sad.gif

ако човек има над (или точно) 4 гъбки и ако иска да се възползва от всичките тогава му трябва 64

иначе и с 6 платки по 2гб ДДР3 на 2000 да си примерно 32-бит пак ще ти свърши работа - само дето ще виждаш 3,3-3,5

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.