Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъглас Адамс и "галактическия стопаджия"

Featured Replies

според мене тва е доста луд човек хаха...сигурно сте чели "пътеводител на галактическия стопаджия" biggrin.gif :yanim

Редактирано от aaliyah_st (преглед на промените)

• Администратор

Много добра поредица..единствено не ми хареса "Сбогом и благодаря за рибките", но и нея прочетох. Особенно съществен е отговора за Живота, Вселената и всичко останало :clap .

наистина с главата може и да не е наред,но книгите му са супер!!!в България е излязло и Сьомгата на съмнението,което е супер!!!! :clap !!!! прочетете го!!!

:)

Д. Адамс е готин

Което си е право, право си е :ph34r:

Ето тук галактическия стопаджия и другите книжки - общо 5

DAdams - Pytevoditel Na Galakticheskiya Stopadjiya Bg Lang.pdf

ПП

Ако пускането на линкове е забранено, моля за извинение :ph34r:

Който иска мога да му заема английския оригинал с хардковерс (твърди корици): The Ultimate Hitchhiker's guide to the galaxy

Дъглас Адамс е страхотен, но според мен бледнее пред Тери Пратчет.

аз пък харесвам няколко книжки на "бате тери"!!!

Интересен автор с интересни книги. Какво друго може да се каже за него, освен че е един от пичовете на своето време, ако ще да е малко луд?!

mnogo detsko pishe bace terry

Наистина на пръв поглед е доста детско, но в книгите му има много дълбок смисъл. Ти явно просто не си се опитал да ввидиш истинският смисъл в книгите му.

• 1 месец по-късно...

Правя тема и за Тери Прачет,защото тук вместо да обсъждаме Д.Адамс,се занимаваме с него!!!

Дъглас Адамс и Тери Пратчет са най-добрите,можете ли само да си представите хора с подобно въображение ............ УНИКАЛНИ са . :clap

• 9 месеца по-късно...

Не знам дали сте чели "Пътеводител на галактическия стопаджия", но ако не сте си заслужава-това е Книга, която може да докара някого до нервен срив от смях(и то съвсем сериозно).Лично аз се превърнах във вампир, докато я прочета(разбирайте четене до 4 часа сутринта).За които не са я чели, книгата е в 6 части, обаче за последните две си личи, че са просто дописвани, а за тези, които знаят що за чудо е вогонската поезия, ще се радвам да чуя тяхното мнение за автора и книгата.Наскоро излезе и филм по книгата, ама нямаше нищо общо с нея.Срам :eek:

Дъглас Адамс и Тери Пратчет са най-добрите,можете ли само да си представите хора с подобно въображение ............ УНИКАЛНИ са .    :clap

<{POST_SNAPBACK}>

Те наистина са си уникални и двамата-поне го знам от опит ;) А колкото до Дъглас Адамс-след пангалактическият гаргаробластер и Марвин, не мога да кажа нищо освен яко!

Дъглас Адамс и Тери Пратчет са най-добрите,можете ли само да си представите хора с подобно въображение ............ УНИКАЛНИ са .    :clap

<{POST_SNAPBACK}>

напълно споделям мнението.. и не само въображение

тези книги са като огледален образ на нашия свят, само че погледнато от по-различен ъгъл и описано с невероятно чуство за хумор (например храната, която ядат в книгите на Пратчет -- анкх-морпорско къри, направено от жълт прах, цвекло, грах и сочни стафиди > направо да ти се прияде, а? ;) )

книгите са забавни и изключително увлекателни, но същевремено написани доста интелигентно

за мене Дъглас Адамс и Тери Пратчет са точно уникални!!

Редактирано от kitty (преглед на промените)

То да беше само кърито...лесно щеше да бъде. За пример ще дам Диблър и неговите наденички-от напълно естествени свински прудукти(въпреки, че аз бих ги опитал само за тръпката). Точно тва ме кефи и в книгите на Тери Пратчет-ироничния и същевременно смешен начин по който представя нашия свят. А колкото до Дъглас Адамс за мен няма аналог в нашата галактика ;)

• 2 месеца по-късно...

Беше просто една ирезка ... във Труд , после и в другите. "На 49 годишна възраст култувият за младото поколение автор Дъглас Адамс почина във Санта Барбара - Калифорния.........Едва във събота една негова говорителка съобщи без да съобщи причина........ Писателят е роден ............ но от година се е преместил ." . Това е документа .Изпращаме го на приятели.

Как , просто във събота... просто негова говорителка , без причина и ........само няколко месеца след преместването си..........

А , беше писал на съпруга ми ............освен непреведими английски закачки за близки роднини и .... т н .."....Намерил съм си подобна хавлия ".

Това е версията за другите . Не и за вас НАЛИ ?

Той просто ни научи да пътешестваме и летиме. Мен лично и да различавам хората около себе си...

• 1 месец по-късно...

Във връзка със въпросите ви относно предходното ми съобщение ...............

Версия за неочакваната смърт на Дъглас - нямаме .

Във изрезката пише : "На 49 тодишна възраст култовия за младото поколение автор Дъглас Адамс почина в Санта Барбара ,Калифорния.Негова товорителка просто в петък съобщила за смъртта му ,без да обяви причините .

Писателят е роден в Кембридж , Англия през 1952 г , но от 1999 г живее във Санта Барбара . Само няколко месеца след преместването си ...........

Изрезката е от декември 1999г.

Съпруга ми има писмо .............. ДЪГЛАС е написал - "Намерил съм си подобна хавлия " ......... Всички знаете хавлията служи .............

ВЕРСИЯ ЛИ ??? Дъглас е заминал за да провери - ДАЛИ ИМА ПЛАН

- РАЗБИРА СЕ ПРИ ГТЕЗИ СТРАННИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ОКОЛО ЗАМИНАВАНЕТО СИ

• 1 месец по-късно...

Разбира се че замина , замина за да

провери "Дали има план ". Имало е ......... Отговор имаше във края на май.

И който е чел знае .

• 7 месеца по-късно...

Много ви моля някой да ми каже оригиналното заглавие на англииски на пътеводител на галактическия стопаджия и по възможност да сиидне една глава на втората част/сбогом и благодаря за рибата/.

п.п.

Много съжалявам ако желанието ми е в разрез с правилата за писане във форума.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Адамс не е луд гении, а просто алкохолизиран физик, чиято идея за Пътеводителя дошла, докато лежал пиян на поляна, нейде из Острова с "Пътеводител на стопаджийте в Европа", което го прави супер сладур :speak: .

Обожавам английския хумор, който влага в книгата си и как те изстрелва в едно лудо и съвсем нереално пътешествие в галактиката. Колкото до въпроса за смисъла на Живота, Вселената и всичко останало, когато прочетох отговора паднах от леглото от смях. biggrin.gif

Не ми бледнее пред Тери Пратчет ни най-малко, защото Пратчет пише хумористично фентъзи, а Адамс хумористична фантастика и неговата е много по-забавна, най-малкото защото е написал книгата не толкова за пари и популярност, а защото е можел и е знаел как. А Тери Пратчет с годините се превърна в супер продажно копеле, но това няма значение, аз на него така и не можах да му се изкефя (със всичкото ми уважение към неговите фенове, моля нищо лично).

Жалко, че почиа човека иначе сигурно щеше да напише още доста забавни книжки.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Aдамс си е Адамс! "Стопаджия"-та е първата книга която научих от препрочитане почти на изуст и досега я помня... Това беше първата книга, която сам си купих! Благодарение на Адамс виждам вече света по един нов начин, изпълнен със смисъл и вечният въпрос - "Какъв по дяволите е въпросът?" ;) Носете си хавлиите и ....благодаря на Гери за рибките! ;);):wors::wors::wors:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.